Κι αν δεν τον έλεγαν Ατρόμητο;

- "Η καρδιά του πρωταθλητή"
- "Ανατροπή τίτλου"
- "Λιοντάρια στα Χανιά"
- "Μίλησε η φανέλα"
- "Μόνο εσύ!"

Αυτοί θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από τους δεκάδες τίτλους που θα συνόδευαν πρωτοσέλιδα εφημερίδων αλλά και πηχυαίους τίτλους σε ιστοσελίδες την επομένη μιας ανατροπής ενός εκ των θεωρητικά μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αντίστοιχης με αυτή που πέτυχε ο Ατρόμητος στα Πηγάδια.

Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, το χειρότερο φετινό των κυανόλευκων, οι ίδιοι παίκτες που στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν εκτός τόπου και χρόνου, παρουσίασαν μια μοναδική παράσταση
φτάνοντας σε μια νίκη που μέχρι το 50ό λεπτό έμοιαζε ανέφικτη. Φανταστείτε απλά τους θριαμβολογίες που θα "ξεμύτιζαν"για τον Γιαννιώτη και τον Βασιλακάκη αλλά και τις παρομοιώσεις με Νόιερ και Μέσι.

Σαν ομάδα κορυφής

Τη Δευτέρα στα Χανιά λοιπόν (όπως είχε κάνει και στην Ξάνθη), ο Ατρόμητος έπαιξε κυριολεκτικά σαν ομάδα κορυφής. Σαν έναν από τους θεωρητικά μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Που βλέπουν υπεροπτικά ένα ματς πριν την έναρξη του και μετά τρέχουν και δε φτάνουν για να ανατρέψουν τα κακώς κείμενα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Θυμηθείτε το πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα. Και κάποια που έφεραν γκέλες και για τον ΠΑΟΚ και για την ΑΕΚ και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό/

Μάθαμε σε αυτή τη 13η αγωνιστική ότι η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι μπορεί να διαχειρίζεται και μια κακή αγωνιστικά ημέρα. Μια μέρα που τίποτα δεν πάει καλά. Μάθαμε ότι πέραν του ταλέντου και του ομαδικού πνεύματος, ο Ατρόμητος αρχίζει να βγάζει και προσωπικότητα στο γήπεδο. Συνέβησαν πολλά για να αλλάξει ο διακόπτης μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.

Η οργή του Κάναντι

Αρχικά ο Νταμίρ Κάναντι μπήκε έξαλλος στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και μίλησε με σκληρή γλώσσα στους παίκτες του. Χτύπησε ευαίσθητες χορδές της ποιότητάς τους και του ταλέντου τους. Για πρώτη φορά ήταν τόσο καυστικός ο Αυστριακός τεχνικός. Και μετά το ξέσπασμα οργής η αδιαφορία. Αφού ανακοίνωσε την αλλαγή Μποσουλάτζιτς αντί Ούμπιντες βγήκε από τα αποδυτήρια και άφησε τους παίκτες μόνους τους σε αυτά ώστε να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Αρχηγικοί "Κίβρα" και "Ούμπι"

Τον λόγο πήραν οι δύο αρχηγοί. Ο Χαβιέ Ούμπιντες που μίλησε λιγότερο και στη συνέχεια ο Κυριάκος Κιβρακίδης. Μέσες άκρες αυτά που ειπώθηκαν ήταν πως "η εικόνα της ομάδας είναι εξευτελιστική. Ακόμα και η ποδοσφαιρική υπόληψη μας δέχεται ισχυρό πλήγμα και από την εμφάνιση αλλά και από τα όσα είπε ο Κάναντι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε και να παίξουμε πρωτίστως για τους εαυτούς μας και την υπόληψη μας, αλλά και ο ένας για τον άλλο όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Μπορούμε να το γυρίσουμε, πάμε."

Ανέλαβαν δράση Γιαννιώτης και Βασιλακάκης

Αυτό ήταν, ο διακόπτης είχε γυρίσει. Όχι όμως τελείως. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι ο Ατρόμητος μπήκε με άλλη πνοή αλλά στα δύο λεπτά έγινε το πέναλτι του Ρισβάνη. Όλα στην κόψη του ξυραφιού. Εύκολο το διάβασμα του παιχνιδιού πριν την εκτέλεση. 50-50. Το βάζει ο Μπούτνικ, 2-0 και με περίσσεια αυτοπεποίθηση ο Πλατανιάς δεν έχανε. Το πιάνει ο Γιαννιώτης και το κλικ που έγινε στην ανάπαυλα θα γιγαντωνόταν για να γίνει η ανατροπή.

Η ποδοσφαιρική ιστορία των Περιβολίων ήθελε το δεύτερο σενάριο να γίνεται πράξη. Ο Ατρόμητος ορμητικός και με την ψυχολογία δική του έβαλε στα σχοινιά τον ουραγό Πλατανιά. Η αλλαγή διαχείρισης από τον Ρόκα με τον Στανισάβλιεβιτς αντί του κορυφαίου Ντεβέσα μάλλον αποδιοργάνωσε τον Πλατανιά παρά τον έκανε πιο σφιχτό.

Το ψαλιδάκι του Βασιλακάκη, βγαλμένο από τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά όνειρα κάθε άντρα ήταν το έναυσμα. Το 2-1 του Ουάρντα ήρθε να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές και η σουτάρα του Βασιλακάκη αποτέλεσε ένα κατακόκκινο γλυκό κερασάκι στην τούρτα της Περιστεριώτικης νίκης. "Atromitos is Family" μας ενημέρωσε ο Ουάρντα και πραγματικά αυτό βγαίνει σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας στο Μαζαράκη.

Όλη η ομάδα, το τεχνικό τιμ, οι παράγοντες που ακολούθησαν την αποστολή στην Κρήτη και το ιατρικό τιμ έγιναν μια αγκαλιά μετά το τέλος του αγώνα, πανηγύρισαν χλιαρά και στάθηκαν πολύ στην κακή εικόνα του πρώτου μέρους. Αυτό άλλωστε ήταν το μάθημα που έλαβαν όλοι στον σύλλογο από τον αγώνα στα Περιβόλια.
Keywords
Τυχαία Θέματα