Όταν οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο

Για να έρθει ένα σπάνιο αποτέλεσμα σε μια έδρα όπως το "Απόστολος Νικολαϊδης" πρέπει να γίνουν όλα σωστά. Και την Κυριακή το μεσημέρι ο Γρηγορίου και οι παίκτες του τα έκαναν όλα σωστά. Και δίκαια έφτασαν σε μια τεράστια νίκη.

Οι νίκες του Πανιωνίου επί του Παναθηναϊκού είναι σπάνιες. Ειδικά εκτός έδρας. Μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Από το 1983 στο 2001 και από το 2001 στο 2017. Από τους Παπαμιχάηλ, Λαντουσέ και Αποσπόρη στον Ζίζι Ρόμπερτς και από τον Λιβεριανό στον Φιορίν Ντουρμισάι.
Το «διπλό» του Πανιωνίου στο «Απόστολος Νικολαϊδης» είναι ιστορικό. Πως όμως ήρθε? Με πολλή δουλειά και κόπο μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Πρώτα απ’ όλα αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Πανιωνίου βγάζουν εντός του γηπέδου όλα τους τα χαρίσματα, όποια και αν είναι αυτά. Δείχνουν και πάλι ορεξάτοι, έχουν τρεξίματα, βγάζουν πάθος, παίζουν και για τον συμπαίκτη τους, τον διπλανό τους. Κάτι που είχε χαθεί ένα διάστημα από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου (προ)ετοίμασε το πλάνο για τη Λεωφόρο και οι παίκτες του το εφάρμοσαν πλήρως.

«Μπλόκο» στον άξονα
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» είχε μελετήσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Είχε εντοπίσει ότι οι «πράσινοι» παίζουν πολύ από τον άξονα. Οι πολλές απουσίες ελαχιστοποίησαν και τα εναλλακτικά πλάνα του «τριφυλλιού». Έτσι, ο Γρηγορίου με τους Σιώπη, Κόρμπο και Σαββίδη να πιέζει σε πρώτη φάση και τους άλλους δύο να κυνηγούν από πίσω, μπλόκαρε τον άξονα. Ο Μολίνς είχε απόσταση με τον Άλτμαν και ο Σιλά αναγκαζόταν τις περισσότερες φορές να κυκλοφορεί τη μπάλα από τη μέση και πίσω. Την ίδια στιγμή οι εντολές σε Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου και Γεσίλ ήταν να κάνουν κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού για να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά τους και το ότι η γραμμή άμυνας ήταν ψηλά. Έγινε σε 2-3 περιπτώσεις, όμως οι ευκαιρίες δεν αξιοποιήθηκαν.

Αποδοτικότερος στο Β' ημίχρονο από επιλογή
Όσο περνούσε ο χρόνος και ο Παναθηναϊκός έμενε στο «μηδέν» ο Πανιώνιος αποκτούσε και ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο. Άλλωστε, η ομάδα του Γρηγορίου είναι αποδοτικότερη στο δεύτερο μισό των αγώνων της. Το αποδεικνύουν και οι αριθμοί της αυτό, με 13 από τα 16 γκολ που έχει πετύχει στο δεύτερο 45λεπτο. Έτσι, το «φρεσκάρισμα» της επίθεσης με Μασούρα, Ντουρμισάι ανέβασε την πίεση στην ήδη κουρασμένη αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, περιμένοντας το λάθος των «πρασίνων». Όπερ και εγένετο, με τον Ρέις να μην συνεννοείται με τον Κολοβέτσιο και τον Αλβανό επιθετικό να είναι ακριβώς εκεί που έπρεπε για να πετύχει το νικητήριο γκολ.

Όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα κύλησαν κατ’ ευχήν για τους «κυανέρυθρους» και τον Μιχάλη Γρηγορίου. Το σχέδιο εφαρμόστηκε πλήρως με τους παίκτες του Πανιωνίου να είναι άψογη τακτικά και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης. Έχω την αίσθηση και σ’ αυτό συμφώνησαν οι περισσότεροι εκ των πρωταγωνιστών πως η εμφάνιση της Λεωφορου ήταν η πιο ολοκληρωμένη για τον Πανιώνιο στο φετινό πρωτάθλημα. Και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς τι ακριβώς επακολούθησε της ήττας στα Πηγάδια. Οι απαντήσεις όμως δίνονται μέσα στο γήπεδο και πανηγυρίζονται μέσα στα αποδυτήρια. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση…
Keywords
Τυχαία Θέματα