Και όμως... η ΣΠΑΛ νικάει (video)

Μετά από 180 ημέρες... η ΣΠΑΛ νίκησε στο Πάολο Μάτσα. Θύμα της η Ρόμα του Κλάουντιο Ρανιέρι. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-1 και πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα στην μάχη για την παραμονή.

Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν ελάχιστες φάσεις. Οι καλύτερες για τους γηπεδούχους που είχαν τον έλεγχο και την ταχύτητα στα άκρα για να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ρόμα!

Με την πρώτη φάση της η ΣΠΑΛ σκόραρε με τον Φαρές να κερδίζει στην εναέρια μονομαχία τον Κάρσντορπ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν στο 22ο λεπτό! Με τα σουτ των Κούρτιτς και Λάτσαρι
οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νεου αλλά δεν σκόραραν και το ημίχρονο έληξε 1-0 χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα η Ρόμα!

Με την είσοδο των Τζανιόλο και Περότι με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Ρόμα του Ρανιέρι επιτέλους... έγινε επικίνδυνη! Από πάσα του Τζανιόλο ο Τζέκο ανετράπη από τον Τσιόνεκ... πέναλτι για την Ρόμα και ισοφάριση με τον Περότι (53')

Άμεση απάντηση όμως από τη Σπαλ, με τον ίδιο τρόπο! Ο Ζεζούς ανέτρεψε τον Πετάνια... πέναλτι για τη Σπαλ! Ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων Πετάνια έκανε το 2-1 στο 60ο λεπτό!

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν! Μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Τζέκο στο 73ο λεπτό καθώς οι γηπεδούχοι σώθηκαν από τον τερματοφύλακα Βιβιάνο! Οι φιλοξενούμενοι σώθηκαν από το δοκάρι τους. Κεφαλιά του Τσιόνεκ κατέληξε στο δοκάρι του Όλσεν και οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρια να σφραγίσουν τη νίκη.

Φινάλε με άγχος για τους γηπεδούχους, πίεση από την Ρόμα αλλά μόνο με γεμίσματα... χωρίς ουσία. Η Ρόμα έχασε ευκαιρία να μπει δυνατά στην μάχη του Champions League.

Η ΣΠΑΛ για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1965/66 νικά και στα δύο παιχνίδια μέσα στην σεζόν την Ρόμα και παίρνει πολύτιμο τρίποντο στην μάχη παραμονής!

ΣΠΑΛ : Βιβιάνο - Τσιόνεκ, Βίκαρι, Μπονιφάτσι - Λάτσαρι (77' Ρετζίνι), Μούρτζα (84' Σίμιτς), Μισιρόλι, Κούρτιτς (80' Σκιαταρέλα), Φαρές - Αντενούτσι, Πετάνια

ΡΟΜΑ : Όλσεν - Κάρσντορπ (80'Σαντόν), Φάσιο, Μαρκάνο, Ζεζούς - Κλάιφερτ (46' Τζανιόλο), Κριστάντε, Ενζονζί, Ελ Σαράουι (46' Περότι) - Σικ, Τζέκο
Keywords
Τυχαία Θέματα