Όρθια στα Γιάννινα η ΑΕΛ

Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι που είχε πιο σπουδαία ευκαιρία ένα δοκάρι του Πάντελιτς στο 11ο λεπτό, ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ. Η ομάδα του Πετράκη είχε την κατοχή της μπάλας, πολλές τελικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα με την ομάδα της Λάρισας να φεύγει ικανοποιημένη καθώς βάσει πλάνου πήρε αυτό που ήθελε.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με σύστημα 3-5-2 έχοντας τον Νεόφυτο Μιχαήλ στο τέρμα, τους Κάργα, Σκόνδρα, Αλέξη Μιχαήλ στα στόπερ,
δεξιά τον Μπουκουβάλα, αριστερά τον Αποστολόπουλο, στο κέντρο τους Νικολιά, Πάντελιτς, Κάστρο και μπροστά τους Μπαπτίστ και Αθανασιάδη.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με σύστημα 3-4-3 με τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Μόρα, Γκοΐκοβιτς και Μπράλιτς στα στόπερ, δεξιά ο Μπέρτος, αριστερά ο Ζίφκοβιτς, στο κέντρο οι Σεσέροβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς και μπροστά ο Λεοζίνιο με τους Νούνιτς και Γιακιμόφσκι.

Ένα πρώτο ημίχρονο μόνο ΠΑΣ κι ένα δοκάρι

Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε μόνο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη να φτιάξει παιχνίδι με την ΑΕΛ απλά να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Όπως ήταν φυσιολογικό ο ΠΑΣ βρήκε κάποιες ευκαιρίες οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Μπαπτίστ έκλεψε από τον Μόρα και σούταρε για να μπλοκάρει ο Κρίστινσον. Στο 11΄ ο Πάντελιτς ήταν αυτός που βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα μετά το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ισλανδού τερματοφύλακα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Νικολιάς έπαιξε το 1-2 με τον Μπαπτίστ μπήκε στην περιοχή σούταρε αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε με τα πόδια. Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε πολύ και η επόμενη φάση ήρθε στο 39' με κεφαλιά του Αθανασιάδη μόλις άουτ. Στο 41΄μια νέα κεφαλιά από τον αιφνιδιασμένο Μιχαήλ κατέληξε επίσης άουτ.

Σε ισορροπία το δεύτερο μέρος

Η ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος μπήκε διαφορετικά και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Γιακιμόφσκι να σουτάρει από αριστερά δυνατά αλλά τον Μιχαήλ να αποκρούει. Η δεύτερη ευκαιρία των βυσσινί ήρθε στο 53΄με τον Νούνιτς να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση ύστερα από κακή απομάκρυνση των αμυνόμενων.

Στο 69' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο μετά από συνεργασία των δύο μπακ. Ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Αποστολόπουλος στην πλάτη του Ζίφκοβιτς εκτέλεσε άστοχα σε πρώτο χρόνο.

Όταν χάλασε ισορροπία με την αποβολή του Νούνιτς

Στο 74' ο Νούνιτς που είχε δει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στο πρώτο ημίχρονο, αντίκρυσε και δεύτερη για χρήση αγκώνα σε διεκδικήσιμη μπάλα. Έτσι οι ισορροπίες άλλαξαν και ο ΠΑΣ πίεσε πολύ έχοντας καλές ευκαιρίες για να βάλει το πολυπόθητο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι είχαμε ένα μπαράζ τελικών προσπαθειών που ξεκίνησαν στο 76' με τον Μάνο να μην κάνει καλή επαφή με τη μπάλα στη μικρή περιοχή, στο 77' με τον Παμλίδη στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα να πιάνει σκαστή κεφαλιά μετά από κόρνερ και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο ίδιος είχε άλλες δύο κεφαλιές πρώτο στο 82΄ στο δεύτερο δοκάρι άουτ και εν συνεχεία στο 83' με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει. Στο 84' η τελική του Νικολιά δεν ήταν η ενδεδειγμένη, ενώ στο 86' ο Μάνος παραλίγο να βάλει το γκολ της καριέρας του με ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι αλλά με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 92' και στο 93' ο Μάνος ξανά δε μπόρεσε να βρει στόχο.

Το τέλος του ματς βρήκε σαφώς ικανοποιημένη την ΑΕΛ (27 βαθμοί) και απογοητευμένο τον ΠΑΣ (23 βαθμοί).

Οι εντεκάδες

Σκόρερ:/
Κίτρινες: 40' Μπράλιτς
Κόκκινες: 74' Νούνιτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Ν.Μιχαήλ, Κάργας, Σκόνδρας (77' Παμλίδης), Α.Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Πάντελιτς, Κάστρο (81' Γιάκος), Μπαπτίστ (62' Μάνος), Αθανασιάδης

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Γκοΐκοβιτς (89' Γκόλιας), Μπέρτος, Ζίφκοβιτς, Σεσέροβιτς (80' Ζίζιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Λεοζίνιο (46' Σικάφκα), Νούνιτς, Γιακιμόφσκι

Η εξέλιξη του ματς ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ, από το match center του novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα