Ιρλανδία: Φιλόδοξη και έτοιμη για υπερβάσεις

Για να αντιληφθεί κάποιος άμεσα τη δυναμική της προσεχούς αντιπάλου της εθνικής μας ομάδας στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη στατιστική του προηγούμενου αγώνα της.

Όταν υποδέχθηκε την καλύτερη ομάδα του ομίλου και εκ των κορυφαίων στον κόσμο Γαλλία, η Ιρλανδία τελείωσε το παιχνίδι με μια παραπάνω τελική προσπάθεια από την αντίπαλό της (11 έναντι 10) και μόλις δύο λιγότερες επιθέσεις. Στοιχεία που δείχνουν πως παρά την διαφορά ατομικής ποιότητας οι

Ιρλανδοί στάθηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά απέναντι στην σπουδαία αντίπαλό τους και πρωτοπόρο του ομίλου με δύο νίκες πλέον.

Το σκορ του συγκεκριμένου αγώνα ήταν 0-1 με τους «τρικολόρ» να φεύγουν με τρίποντο σε ιδιαίτερα ισορροπημένο παιχνίδι. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό για την αμυντική συνέπεια της Ιρλανδίας είναι ότι ο τερματοφύλακας της έκανε μια επέμβαση λιγότερη από τον Γάλλο.

Ο Στίβεν Κένι επιλέγει το 3-4-3 για τον σχηματισμό της ομάδας του που έρχεται στην Αθήνα αναζητώντας τους πρώτους βαθμούς της. Με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και όπλο την ομαδικότητα και τα τρεξίματα, οι Ιρλανδοί δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν τη διάκριση της παρουσίας στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι Ιρλανδοί παίζουν στις κορυφαίες δύο κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μεγάλο τους αστέρι είναι ο 18χρονος Φέργκιουσον που σκόραρε 6 φορές στη διάρκεια της σεζόν με τη Μπράιτον στην Premier League και αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Σήμα κατατεθέν των Ιρλανδών είναι η δύναμη και η ένταση στο παιχνίδι ενώ διαθέτουν ταχύτητα που δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο στο ανοιχτό γήπεδο. Κάπως έτσι αναμένεται να αντιμετωπίσουν και την ελληνική ομάδα, περιμένοντας εξαιρετικά οργανωμένοι στην άμυνα και «χτυπώντας» στο ανοιχτό γήπεδο.

Κρίνοντας από την εικόνα τους στο ματς με τη Γαλλία, οι Ιρλανδοί ήταν από τις χειρότερες ομάδες που θα μπορούσε η Ελλάδα να κληρωθεί στο συγκεκριμένο γκρουπ δυναμικότητας.

Μπροστά στο συγκρότημα του Πογέτ δεν θα βρεθεί απλά μια ομάδα που συμπληρώνει τον όμιλο, αλλά κάποια που έχει αφήσει υποσχέσεις για υπερβάσεις στη διάρκεια του τουρνουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα