Φέντερερ: «Ο Νόβακ γράφει τη δική του ιστορία στο τένις»

Ο Ελβετός παλαίμαχος τενίστας δήλωσε πως ο Σέρβος γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και στον παγκόσμιο αθλητισμό, με τα όσα καταφέρνει το τελευταίο διάστημα. Ο Φέντερερ τόνισε πως ο ίδιος, ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς πίεζαν τους εαυτούς τους, για το ποιος θα έχει τα περισσότερα Grand Slam.

Αρχικά, ο Φέντερερ δήλωσε για τα 23 Grand Slam του Σέρβου: «Αυτό που έκανε ο Νόβακ είναι απίθανο. Είναι

θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει. Το είδαμε με τη Σερένα, με τον Ράφα και τώρα και με τον Νόβακ. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης».

Στη συνέχεια, ο Ελβετός συμπλήρωσε: «Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα στο tour, ο Πιτ Σάμπρας έφτανε τα 14 Grand Slams και όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό το ρεκόρ θα είναι για πάντα εκεί. Μετά έφτασα τα 15, πήγα στα 17 και τελικά ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε και οι τρεις στα 20. Μετά ο Ράφα πήγε στα 22. Τώρα ο Νόβακ έφτασε τα 23 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμα, που είναι σπουδαίο. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Τέλος, ο παλαίμαχος τενίστας τόνισε: «Δεν είναι και ο νεότερος παίκτης στο tour, το ξεχνάμε αυτό. Όμως μοιάζει πολύ νέος όπως κινείται στο γήπεδο. Ήταν μια εκπληκτική νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Κέρδισε στο Σούρμπιτον την ίδια εβδομάδα που κέρδισε το 23ο ο Nόβακ, οπότε και στον Άντι αξίζει μεγάλος σεβασμός. Είμαι μεγάλος φαν του και του εύχομαι τα καλύτερα για το Wimbledon. Είναι η καλύτερή του επιφάνεια, ειδικά τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορεί ακόμα να αγωνίζεται, είναι ξεχωριστός άνθρωπος. Αγαπάει πραγματικά το τένις. Με όλες τις δυσκολίες που είχε με το ισχίο του, είναι εκπληκτικό που συνεχίζει ακόμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα