Η μήνυση του "Cartlon" κατά της Epic βρήκε τοίχο

Και το όνομα αυτού... US Copyright Office.

Η αγωγή του Alfonso Ribeiro εναντίον των 2K και Epic Games για τη χρήση του χορού του χαρακτήρα του Fresh Prince of Bel-Air αντιμετωπίζει ένα αρκετά σημαντικό εμπόδιο. Την Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων των Η.Π.Α

Όπως οι 2Milli, Backpack Kid και Orange

Shirt Kid, ο Ribeiro μήνυσε τους εκδότες για emotes που εμφανίζονται στο Fortnite και στο NBA 2K, αλλά η χορογραφική ιδιοκτησία είναι πιο θολή από τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα και ακόμα περισσότερο στην περίπτωση του Ribeiro, που ο χορός ήταν μέρος μιας τηλεοπτικής σειράς.

Δεδομένου ότι το «The Carlton» δεν είχε ήδη κατοχυρωθεί με πνευματικά δικαιώματα, ο Ribeiro και οι δικηγόροι του έπρεπε πρώτα να κάνουν αίτηση στην Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων των Η.Π.Α . Η υπηρεσία αρνήθηκε, ωστόσο, "επειδή το έργο που υποβλήθηκε για εγγραφή είναι μια απλή ρουτίνα χορού", σύμφωνα με ένα γράμμα που ανέβηκε από το Hollywood Reporter.

Για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας, υπάρχει μια διάκριση μεταξύ ενός χορού και ενός χορογραφημένου έργου, και για να θεωρηθεί ένας χορός χορογραφημένο έργο χρειάζεται ένα επαρκές ποσό αρχικής συγγραφής. Η Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων των Η.Π.Α κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χορός τριών βημάτων, αν και μπορεί να είχε κάποια πρωτότυπη συγγραφική ταυτότητα, δεν περιείχε αρκετή για να γίνει χορογραφημένο έργο.

Η Microsoft και η Playground Games απέσυραν τα emotes από το Forza Horizon 4, το οποίο περιλαμβάνει διάφορους γνωστούς χορούς. Ωστόσο, η Microsoft δεν συμμετείχε στη δικαστική διαδικασία, επομένως ήταν απλώς προληπτική.

Φαίνεται, τουλάχιστον, ότι ο Ribeiro και οι άλλοι δημιουργοί θα έπρεπε να έχουν προστατευμένους με πνευματικά δικαιώματα χορούς προτού να μπορέσουν να ισχυριστούν ότι κάποια εταιρία τους χρησιμοποίησε χωρίς άδεια.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN Greece Η AFL-CIO καλεί τους Game Developers να συνδικαλιστούν. Space Junkies - Full Metal Piano: Release Date Trailer Ορισμένοι από τους Season Pass κωδικούς του Metro Exodus Aurora Limited Edition δεν λειτουργούν

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα