Ένα “κλειστό” αντίτυπο του Super Mario Bros. του 1985 πουλήθηκε έναντι 100.000 δολαρίων

Εσείς πόσα θα δίνατε;

Πόσο θα πληρώνατε για ένα σπάνιο, κλειστό αντίτυπο του Super Mario Bros. από το 1985, την χρονιά δηλαδή που κυκλοφόρησε; Μια ομάδα συλλεκτών απάντησε στην συγκεκριμένη ερώτηση πληρώνοντας 100.150 δολάρια.

Για αυτό το ποσό-ρεκόρ, η ομάδα θα συλλεκτών θα αποκτήσει ένα από τα πρωτότυπα “sticker sealed” αντίτυπα του παιχνιδιού, τα οποία πωλήθηκαν μόνο στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Heritage Auctions. Το αντίτυπο αυτό

πιστοποιήθηκε από την Wata Games με τον “near mint” βαθμό 9.4 , ενώ το “seal rating” του βαθμολογήθηκε με Α++.

“Ο βαθμός διατήρησης του παιχνιδιού ξεπερνά την καλλιτεχνική και την ιστορική σημασία του,” δήλωσε ο Kenneth Thrower, συνιδρυτής της Wata Games. “Τα NES sticker sealed games είναι εξαιρετικά σπάνια και λόγω της φύσης τους (δεν είναι προστατευμένα από κάποια εξωτερική ζελατίνα) παρουσιάζουν σημαντικά σημάδια φθοράς με δεδομένο ότι κυκλοφόρησαν πριν από 30 χρόνια.”

H ομάδα των συλλεκτών που αγόρασε το συγκεκριμένο αντίτυπο απαρτίζεται από τον Jim Halperin, ιδρυτή και της Heritage Auctions, τον συλλέκτη νομισμάτων και βιντεοπαιχνιδιών Rich Lecce από το Boca Raton της Florida, και τον Zac Gieg, ιδιοκτήτη ενός καταστήματος με video games στο Lancaster της Pennsylvania. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα κάνουν με το game, ωστόσο δεν αποκλείεται στην πορεία να το δούμε σε μια νέα δημοπρασία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Jim Halperin. O ίδιος πάντως δήλωσε πανευτυχής για την αγορά του Super Mario Bros.

Πηγή: PCMag Greece

IGN Greece Space Junkies - Full Metal Piano: Release Date Trailer Ορισμένοι από τους Season Pass κωδικούς του Metro Exodus Aurora Limited Edition δεν λειτουργούν Παλαιστής του WWE μηνύει την Activision

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα