Η Λίβερπουλ «πέρασε» από το Γουέμπλεϊ, 2-1 την Τότεναμ

Η Λίβερπουλ έκανε το πέντε στα πέντε στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς νίκησε στο Λονδίνο την Τότεναμ με 2-1, δείχνοντας ότι φέτος έχει το μέταλλο για να πάρει τον τίτλο.

Ήταν καλύτερη, μετά το 0-2 μπορούσε να σημειώσει κι άλλα γκολ στην κόντρα, αγχώθηκε με την μείωση του σκορ στο 92’ αλλά νίκησε πέρα για πέρα δίκαια.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, χωρίς μεγάλες φάσεις, με την άμυνα της Τότεναμ όμως να κάνει συχνά πυκνά λάθη επιτρέποντας στην Λίβερπουλ
να γίνεται απειλητική.

Η Λίβερπουλ σημείωσε γκολ στο 1ο λεπτό το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Μανέ.

Στο 2ο λεπτό ο Φιρμίνο μπήκε στην περιοχή αλλά τον πρόλαβε ο Φαν Ντάικ στέλντοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 5’ εκτέλεση φάουλ από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ η μπάλα έφτασε εύκολα στα χέρια του Φορμ.

Στο 22’ η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλάχ να μπαίνει στην περιοχή μετά από λάθος γύρισμα του Ντάιερ αλλά το σουτ του εξουδετέρωσε ο Φορμ.

Στο 29΄ καλή εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή από τον Έρικσεν για την Τότεναμ θα μπλοκάρει ο Άλισον.

Η Λίβερπουλ έκανε το 1-0 στο 40’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Φορμ δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα και ο Βαινάλντουμ με κεφαλιά σκόραρε, καθώς ο Φορμ δεν μπόρεσε να την διώξει πριν περάσει ολόκληρη την γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο γρήγορο και πιο εντυπωσιακό και με περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο γκολ στο 48’ όταν η σέντρα-σουτ του Ρόμπερτσον βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φορμ.

Στο 49' και πάλι κοντά στο γκολ οι φιλοξενούμενοι αλλά το σουτ του Μανέ μέσα από την περιοχή θα σταματήσει στον Φορμ.

Μεγάλη ευκαιρία για την Τότεναμ στο 50' όταν ο Λούκας Μόουρα ια περάσει εντυπωσιακά τον Γκόμεζ θα μπει στην περιοχή αλλά το σουτ του θα περάσει λίγο άουτ.

Η Λίβερπουλ διπλασίασε τα τέρματα της στο 54’ όταν ο Μανέ πλαγιοκόπησε από τα αριστερά, σέντραρε ο Φορμ δεν συγκράτησε την μπάλα που πήγε πρώτα στο δοκάρι και στην συνέχεια στον Φιρμίνο που είχε εύκολο έργο απλά να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 63' κοντά στο 0-3 η Λίβερπουλ όταν σε αντεπίθεση ο Κειτά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φορμ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 67’ ο Λαμέλα σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κέιν με τακουνάκι δεν θα μπορέσει ν’ αλλάξει πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα.

Διπλή ευκαιρία για την Λίβερπουλ στο 81’ όταν τα σουτ των Σαλάχ και Μανέ σταμάτησαν στον Φορμ.

Στο 85’ η Τότεναμ θα μπορούσε να μειώσει αλλά το σουτ του Λαμέλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα φύγει λίγο άουτ.

Γενικώς η Λίβερπουλ ήταν πολύ καλύτερη, ενώ αν ήταν πιο ουσιαστική στις αντεπιθέσεις της θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερα γκολ.

Η Τότεναμ θα καταφέρει να μειώσει στο 92’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λαμέλα με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.
Keywords
Τυχαία Θέματα