Ισοπαλία σα νίκη για την Ατλέτικο

Με γκολ στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ατλέτικο ισοφάρισε σε 1-1 την Εϊμπάρ και γλίτωσε από ήττα στο «Μετροπολιτάνο» για το ισπανικό πρωτάθλημα. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ντμίτροβιτς, ο Σέρβος γκολκίπερ της Εϊμπάρ που πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις.

Με την έναρξη του αγώνα, η Εϊμπάρ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους. Οι παίκτες της είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους. Μάλιστα, έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς με σουτ του αριστερού μπακ, Χοσέ Ανχελ
το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Καθώς κυλούσαν τα λεπτά, η Ατλέτικο ισορροπούσε τον αγώνα, δίχως ωστόσο να μπορεί να βρει εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Ντμίτροβιτς. Μάλιστα, όποτε χρειάστηκε, ο γκολκίπερ της Εϊμπάρ είχε αποτελεσματικές επεμβάσεις.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντμίτροβιτς ήταν εκπληκτικός, αφού με σωτήριες επεμβάσεις «είπε όχι» σε κεφαλιές και σουτ των Ντιέγκο Κόστα, Κόκε και Γοδίν. Δίχως άλλο, ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Όσο η κλεψύδρα άδειαζε, τόσο η Ατλέτικο αύξανε την πίεσή της για να φθάσει στο γκολ. Αλλά στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή της των γηπεδούχων, η Εϊμπάρ είχε δεύτερο δοκάρι με σουτ του Αρμπίγια στο 65’! Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντμίτροβιτς πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση σε δύσκολο σουτ του Ντιέγκο Κόστα.

Η παράσταση του Σέρβου γκολκίπερ είχε και συνέχεια. Στο 70’ ο Γκριεζμάν δεν μπόρεσε να τον νικήσει αν και βρέθηκε μόνος απέναντί του. Στο 87’ «πάγωσε» το Μετροπολιτάνο, όταν ο Ενρίτς άνοιξε το σκορ για την Εϊμπάρ με προβολή από κοντά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Ντε Μπλάσιτς. Στα τελευταία λεπτά η Ατλέτικο «έτρεξε» για την ισοφάριση. Είχε δοκάρι με τον Γοδίν στο 91’. Και έφθασε στο 1-1 με σουτ του Μπόρχα Καρθές Μορένο στο 94’.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ, Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένεθ, Φελιπε Λουίς, Κόκε, Σαούλ, Ρόντρι (71’ Μπόρχα Καρθές Μορένο), Λεμάρ (59’ Κορέα), Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα.

Εϊμπάρ: Ντμίτροβιτς, Ολιβέιρα, Αρμπίλα, Πένα, Χοσέ Άνχελ, Ντιόπ (81’ Καρντόνα), Αλβάρες, Μίγια (57’ Εσκαλάντε), Ντε Μπλάσις, Ζορντάν, Τσαρλς (57’ Ενρίτς).
Keywords
Τυχαία Θέματα