Phantom Doctrine Review

Ένας πολλά υποσχόμενος tactical τίτλος σε concept ψυχρού πολέμου.

Έχοντας παίξει αρκετά tactical turn-based Strategy, όπως το XCOM, το Phantom Doctrine μου θύμισε λίγο τον κόσμο του κλασσικότατου Commandos, ενός υπέροχου τίτλου που είχα λιώσει τα κοκαλάκια μου παλιότερα όπως και πολλοί άλλοι λάτρεις του είδους. Ήρθε η ώρα να φτιάξετε την δική σας Original

και αγαπημένη Natasha Romanoff εκπαιδευμένη από την σκληροτράχηλη KGB, σε ένα κόσμο που οι ικανότητες της είναι κομβικές απαραίτητες και καθοριστικές, εν αντιθέσει με τις σχετικά αμελητέες δυνάμεις της στον κόσμο των Avengers.

Αν και στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας του είχε πολλά game-crushing bugs την δεύτερη μέρα βγήκε σωστό fix, οπότε δεν θα είμαι πολύ αυστηρός μαζί του μιας και με παίδεψε μόνο μία μέρα. To παιχνίδι εφόσον ανήκει στο turn-based genre απαιτεί αρκετό χρόνο. Η κάθε αποστολή έχει το δικό της Objective, ειδική τακτική για να το καταφέρετε και απαιτεί γύρω στην μία με δύο ώρες (αναλόγως το difficulty). Οι αποστολές εμφανίζονται δυναμικά και σε μεγάλο αριθμό, ενώ είναι συχνά μέσα στις επιλογές σας το να κάνετε skip κάποια από αυτές. Οπότε όσο περνάει ο χρόνος και εσείς μαζεύετε χρήματα εκπαιδεύετε τους στρατιώτες σας και βρίσκετε λύσεις στα μυστήρια των υποθέσεων οι αντίπαλοί σας δεν μένουν αδρανείς. Θα χρειαστεί πολλές φορές να τους διακόψετε τα σχέδια για να μην σας ανακαλύψουν.

Καλά όλα αυτά αλλά τι γίνεται με το Gameplay;

To Phantom Doctrine χωρίζεται σε τρία διαφορετικά στάδια στο τι κάνετε και το πώς παίζετε. Το στάδιο του κρησφύγετού σας, τις αποστολές στο Field και την έρευνα των πληροφοριών για να λύσετε το μυστήριο της κάθε υπόθεσης.

Η βάση σας, όπως βλέπετε παρακάτω, είναι όπως είναι και το λογικό εκεί που σχεδιάζετε και ερευνάτε τις πληροφορίες που αντλείτε από τις αποστολές του Field αλλά και από αποστολές που μπορείτε να ολοκληρώσετε κατά βούληση στον χάρτη. Κάθε δωμάτιο του HQ κρύβει διάφορες λειτουργίες που συχνά δεν είναι και πολύ προφανείς, οπότε θα πρέπει να το ψάξετε λίγο, καθώς στο tutorial δεν τα εξηγεί πολύ καλά.

Ο χάρτης είναι η πρώτη επιλογή στα αριστερά, εκεί βλέπετε τις ζωντανές εξελίξεις στον κόσμο, όπου εκεί επιλέγετε με το τι θα ασχοληθείτε. Αν και μερικές φορές αν αγνοήσετε κάτι μπορεί να σας κάνει να το μετανιώσετε με αρκετές συνέπειες. Πατώντας το play κουμπάκι (κέντρο πάνω) αφήνετε τον χρόνο να κυλήσει και να εξελιχθούν τα γεγονότα στον κόσμο. Πατώντας Pause κάνετε τις τακτικές κινήσεις σας, που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Καθώς κυλά ο χρόνος εμφανίζονται, δυναμικά και σε κάποιες φορές τυχαία γεγονότα σε κάποιες τοποθεσίες. Για παράδειγμα εμφανίζονται πληροφοριοδότες, αντίπαλες ενέργειες όπως ανίχνευση μέρους ή απλά κάποια εχθρική επιχείρηση, πιθανά μέρη για μεταφορά βάσης κ.α. Από τις εχθρικές ενέργειες προκύπτουν και διάφορες αποστολές, Special Missions, δολοφονίες, field missions αλλά και πληροφορίες για να λύσετε τις υποθέσεις σας.

Τα περισσότερα από αυτά αν επιλέξετε να τα αγνοήσετε και να μην κάνετε κάποια ενέργεια για να επέμβετε, έχουν κάποιες επιπτώσεις που συνήθως είναι να ανεβαίνει ο κίνδυνος να ανακαλύψουν την βάση σας (οπότε πρέπει να μεταφερθείτε κάπου αλλού).

Όπως όλες οι επιχειρήσεις και αυτή χρειάζεται budget. Οι περισσότερες ενέργειες που κάνετε στην βάση σας απαιτούν χρήματα Σας δίνεται ένα αρχικό ποσό κατά το ξεκίνημα, ενώ κάθε ώρα που περνά σας προστίθεται ένα βασικό income στον προϋπολογισμό σας, το οποίο μπορείτε να αυξήσετε μέσω του Forge Facility, που θα αναλύσουμε παρακάτω. Μην βιαστείτε να ξοδευτείτε, γιατί μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε την βάση, κάτι που είναι αρκετά δαπανηρό.

Όσο κάνετε ή δεν κάνετε κινήσεις στον κόσμο όταν βρίσκεστε στο HQ, ανεβαίνει μία μπάρα που γράφει Danger. Όταν φτάσει στο Critical σημείο σημαίνει ότι σας έχουν ανακαλύψει και θα δεχτείτε άμεσες συνέπειες, όπως για παράδειγμα επίθεση στην βάση σας. Θα σας βάλει και υποχρεωτικά σε μία αποστολή για να μπορέσετε να βγάλετε τους πράκτορες που βρίσκονται την στιγμή της επίθεση στην βάση σας και ίσως χάσετε κάποιον πράκτορα για κάποιο χρονικό διάστημα. Ένα πράκτορας που χάνεται με αυτόν τον τρόπο λαμβάνει status ΜΙΑ και εφόσον ξανά-εμφανιστεί, το παιχνίδι σας ενημερώνει ότι έλειπε για απροσδιόριστο χρόνο και δεν ξέρετε τι του συνέβη σε αυτό το διάστημα. Οπότε όλα παίζουν, από το να τον έχουν κάνει "ρουφιάνο" οι αντίπαλοί σας ή απλά να είναι commando το παιδί και ξέφυγε. Ποιος ξέρει;
Αν και μπορείτε να μάθετε αργότερα βέβαια στην "ειδική πτέρυγα"...

Όταν ξεκινάτε το Phantom Doctrine φτιάχνετε μέσω του εκτενούς character creation menu τον δικό σας πιστό πράκτορα και κύριο πρωταγωνιστή. Δημιουργείτε το αρχικό διαβατήριό σας και την εμφάνιση του ήρωα ή ηρωίδα σας. Μπορεί να χρειαστεί να το ξαναδημιουργήσετε μέσω του Forge Facility αν η ταυτότητά σας εκτεθεί... Όσο κάνετε αποστολές και ενέργειες στον κόσμο, ο κάθε Agent αποκτά Heat και αν ανέβει πολύ η σχετική μπάρα θα πρέπει να μείνει μακριά από την δράση για λίγο μέχρι να ξαναπέσει. Αν το Heat bar φτάσει το max, τότε η ταυτότητα εκτίθεται και πρέπει να φτιάξετε καινούργια στο Forge. Φυσικά δεν είναι δωρεάν. Για τον κύριο πρωταγωνιστή δεν αλλάζει το Code Name αναλόγως το ποια μεριά θα επιλέξετε στην αρχή CIA ή KGB το κωδικό σας όνομα μένει σταθερά Deadpan ή Kodiac αντίστοιχα. Εφόσον τερματίσετε το παιχνίδι σας δίνεται μία τρίτη κρυφή επιλογή αλλά λέω να μην σας χαλάσω το suspence.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα πάντα στοιχίζουν, το Recruiting, training, crafting και πολλά άλλα που δεν αποτελούν εξαίρεση. Όσο προχωράτε στο playthrough σας, αλλά και από την αρχή θα εμφανίζονται πράκτορες διαθέσιμοι για πρόσληψη. Ο κάθε ένας έρχεται με τα δικά του χαρακτηριστικά, ικανότητες, εκπαίδευση αλλά προς έκπληξή μας μπορεί να έρθει με διαφορετική αφοσίωση και δέσμευση. Κάθε πρόσληψη έχει έναν βαθμό επικινδυνότητας. Αργότερα μπορείτε να κάνετε πλύση εγκεφάλου και αντίστοιχες ενέργειες για να αλλάξετε την πίστη τους... Ο σκοπός άλλωστε αγιάζει τα μέσα...

Τι γίνεται όμως με την έρευνα;

Investigation: Ένα ακόμη από τα τρία μέρη του gameplay είναι η έρευνα, δεξιά από το κουμπάκι που σας ανοίγει το χάρτη υπάρχει άλλη μία επιλογή η οποία αφορά την ανάλυση και έρευνα των απόρρητων πληροφοριών, την οποία μπορείτε να δείτε και ως ένα όμορφο mini-game.

Κάτω δεξιά θα εμφανίζονται οι νέες πληροφορίες που θα αντλείτε από τις δραστηριότητές σας στο χάρτη αλλά και από ανακρίσεις και όλα τα σχετικά. Σας δίνεται ένα άκρως απόρρητο κείμενο, στο οποίο θα πρέπει να βρείτε τα κρυφά ονόματα και μέρη ώστε να κάνετε τις συνδέσεις σας στις συνωμοσίες και να λύσετε τις υποθέσεις σας. Μπορείτε να δείτε περίπου στην παρακάτω εικόνα.

Μπορεί να έχετε παραπάνω από ένα Investigation project Notice board. Κάθε ένα από αυτά ολοκληρώνεται και μπορεί μετά να είναι πληροφορία για κάποιο άλλο. Έτσι όλα συνδέονται μεταξύ τους και μαθαίνετε τις κρυφές συνωμοσίες και τους επόμενους στόχους σας.

Σημαντικά δωμάτια/Facilities ή ειδικές πτέρυγες

Crew Quarters: Αυτός ο χώρος, όπως μπορείτε να υποθέσετε, αφορά τις επιλογές της ομάδας σας. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε τις ικανότητες των πρακτόρων σας όταν αυτοί ανέβουν επίπεδο, να τους εκπαιδεύσετε ή να αλλάξετε αυτά που ήδη ξέρουν με κάποια άλλη "σχολή", να προσλάβετε καινούργιους ή να τους απολύσετε (με κόστος) και φυσικά να διαλέξετε τον εξοπλισμό που θα έχουν μαζί τους στις αποστολές. Υπάρχουν τα βασικά Attributes του κάθε πράκτορα, καθώς και πολλά Passive χαρακτηριστικά, π.χ. το Dodge που καλύτερα να τα ανακαλύψετε μόνοι σας και να μην σας "ζαλίσω". Όσον αφορά το training, εδώ οι ήρωές σας μπορούν να λάβουν νέα weapon proficiencies, τα οποία σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε πιο αποτελεσματικά τα όπλα σας και την δυνατότητα να τους προσθέτετε Mods όπως έναν σιγαστήρα ή ένα πιο δυνατό κάλυκα και πολλά άλλα. Επιπρόσθετα η κάθε εκμάθηση έρχεται σχεδόν πάντα και με ένα έξτρα Skill. Για παράδειγμα υπάρχει ένα που λέγεται "Sure Shot", το οποίο δεν μπορεί να γίνει Dodge και πάντα βρίσκει τον στόχο του. Ένα άλλο είναι το Distract το οποίο μπορεί να κάνει ένα NPC να κοιτά προς το μέρος που σας βολεύει, οπότε να κάνετε τις Tactical κινήσεις σας.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό εδώ μπορείτε και να αγοράσετε αντικείμενα όπως health kits, smoke grenades, flashbangs grenade κ.α., αν βέβαια βρείτε τα κατάλληλα trade contacts από τις αποστολές σας. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα έρχονται σε 2 κύριες κατηγορίες, τα διακριτικά και τα όχι και τόσο διακριτικά.
Προσοχή, τα εμφανή bulletproof Vests μπορεί να σας κάνουν να αντέχετε σαν Tank, αλλά δεν φαίνεστε ως Civilian...Οπότε με το που σας δουν καταλαβαίνουν, το τίνος είστε εσείς...

Λογικό αυτός ο τύπος δεν θα περάσει απαρατήρητος...

Αλλιώς υπάρχουν τα πιο διακριτικά που έχουν μικρότερο Damage Threshold αλλά μπορείτε να κυκλοφορείτε ανάμεσα στους φρουρούς (εκτός των εχθρικών agents) ανενόχλητοι. Σε infiltraition αποστολές προτείνω αν δεν έχετε αρκετά διακριτικά Vests, να μην βάλετε καθόλου. Σε Combat στυλ αποστολές μην τα φοβηθείτε, γίνετε τανκς.

Workshop: Σε αυτό το δωμάτιο πραγματοποιείται το Crafting και το ξεκλείδωμα και βελτίωση άλλων δωματίων όπως το Forge και πολλές άλλες χρήσιμες αναβαθμίσεις π.χ. ο αριθμός των agent που μπορείτε να έχετε στην διάθεσή σας ή ακόμα και βελτίωση του βασικού σας ημερομίσθιου. Είναι από τα πιο σημαντικά Facilities και δεν πρέπει να το παραμελείτε πολύ. Όσο πιο γρήγορα κάνετε μερικές αναβαθμίσεις τόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή σας σε μερικούς τομείς του παιχνιδιού.

Forge: Αυτή η πανχρήσιμη εγκατάσταση θα σας βοηθήσει σε πάρα πολλούς τομείς, καθώς από αυτήν μπορείτε να βγάζετε έξτρα λεφτά την ημέρα, να φτιάχνετε καινούργιες ταυτότητες και να αλλάζετε την εξωτερική εμφάνιση και τον ρουχισμό για τους πράκτορές σας αν αυτοί εκτεθούν.

MKultra facility: Αυτή ίσως είναι μία από τις πιο ενδιαφέρον και χρήσιμη "ειδική πτέρυγα" του παιχνιδιού. Εδώ μπορείτε να ανακρίνετε τους πράκτορες που αιχμαλωτίζετε, ώστε να παίρνετε σημαντικές απόρρητες πληροφορίες, πλύση εγκεφάλου διαφόρων τύπων στους αντίπαλους πράκτορες ή και στους δικούς σας (αν κριθούν αμφιλεγόμενης πιστότητας), εκτελέσεις και άλλες Covert Ops επιλογές.

Αν προσλάβατε έναν πράκτορα από το Crew Quarters ο οποίος είναι αρκετά ταλαντούχος (αλλιώς γιατί να μπείτε στον κόπο η δραστηριότητες αυτής της πτέρυγας δεν είναι και τσάμπα) και μάθετε στην συνέχεια ότι είναι "βαλτός" με συνδέσεις σε κάποια άλλη μυστική υπηρεσία, μην χαλαστείτε. Μπορείτε να τον βάλετε μερικές ώρες στην Brainwashing λειτουργία και θα γίνει για πάντα δικός σας. Βέβαια ρισκάρετε να χάσει κάποια από τα Perks του, αλλά τι να κάνει κανείς...;

Body Engineering: Εδώ μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας Captain America. Όχι δεν θα είναι τόσο δυνατός απλά θα έχει αρκετά βελτιωμένα στατιστικά και σε μερικές περιπτώσεις κάποια έξτρα ικανότητα. Κατά τα άλλα δεν κάνει κάτι άλλο αυτό το δωμάτιο. Σίγουρα δεν θα σας χαλάσει σαν επιλογή.

Infirmary Facility: Εδώ, όπως και φαίνεται, αφορά την θεραπεία των πληγωμένων agents. Αν και είναι δωρεάν, είναι πολύ χρονοβόρα οπότε μπορείτε πιο εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα med kit πριν τελειώσετε την αποστολή που δέχτηκε το χτύπημα ή στην επόμενη. Δεν έχει καμία διαφορά. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα σας φανεί χρήσιμη αυτή η εγκατάσταση.

Analitics Facility: Σε αυτό το δωμάτιο αναλύουν οι πράκτορές σας κάποια πολύ συγκεκριμένα και κρυπτογραφημένα απόρρητα έγγραφα. Η διαδικασία αυτή παίρνει κάποιο χρόνο, αλλά υπάρχουν κάποια Perks στους πράκτορές σας τα οποία μειώνουν τον χρόνο ανάλυσης. Ως γνωστό ο χρόνος είναι χρήμα και στο Phantom Doctrine. Επίσης σε αυτήν την εγκατάσταση βρίσκεται και η επιλογή μετακίνησης βάσης, αν και δεν είναι απαραίτητο να το ενεργοποιήσετε από εκεί.

Coms Facility: Αυτόν τον χώρο θα τον ξεκλειδώσετε πιο αργά στο παιχνίδι, καθώς σας προσφέρει ένα Secret Document κάθε 20 ώρες, εφόσον αναθέσετε σε έναν Agent να κάνει την δουλειά. Χρήσιμο αλλά σίγουρα όχι απαραίτητο.

Και οι αγαπημένες μας "Επικίνδυνες αποστολές"

Τα Field Missions περιλαμβάνουν διάφορων ειδών αποστολές, από δολοφονίες, απαγωγές και αποστολές διάσωσης, μέχρι διάρρηξη πολύ καλά ασφαλισμένων Vaults με απόρρητα έγγραφα. Η κάθε αποστολή χρειάζεται από 2 μέχρι 6 πράκτορες και συνήθως, αν δεν σας υποχρεώνει το παιχνίδι να την ολοκληρώσετε με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο που μπορείτε να την ολοκληρώσετε εναλλακτικά. Δηλαδή αν ασχοληθείτε μαζί της από την αρχή έχετε διάφορες επιλογές όπως scouting για ένα πιο εύκολο Field Mission ή άλλες αντίστοιχες ενέργειες που σας επιτρέπουν κατά κάποιο τρόπο να την Skipάρετε. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχετε πράκτορες κοντά ώστε να προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν την ενέργεια, η οποία φυσικά και αυτή απαιτεί κάποιο χρόνο και μάλιστα πριν τελειώσει η εχθρική δραστηριότητα και εξαφανιστεί η αποστολή.

Για να σας δώσω ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα...

Εμφανίζεται στον χάρτη ένα "enemy Activity" σε κάποια τοποθεσία όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω στην εικόνα με τον χάρτη. Αν το αγνοήσετε, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα δεχθείτε κάποιες συνέπειες, από όσο έχω καταλάβει είναι ψηλο-τυχαίες. Αν επιλέξετε να ανιχνεύσετε τον εχθρό και το κάνετε εγκαίρως και γίνει κόκκινο σημαδάκι Field Mission, ανοίγουν κάποιες επιλογές χειρισμού της κατάστασης.

Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις της αποστολής, interruption, infiltration και άλλες αντίστοιχες κινήσεις. Κάποιες από αυτές θα πρέπει να τις ξεκλειδώσετε στο Workshop. Αν δεν έχετε ξοδέψει χρήματα από το budget σας για αυτές, η μόνη επιλογή θα είναι το Assault, δηλαδή ένα ξερό Field Operation. Αν τις έχετε ξεκλειδώσει και υπάρχουν Agents που προλαβαίνουν να τις κάνουν πριν ολοκληρωθεί η κίνηση του εχθρού, τότε μπορείτε απλά να τις εκπληρώσετε χωρίς να λερώσετε προσωπικά τα χέρια σας...

Προσοχή αν οι ήρωες σας είναι απασχολημένοι, δεν θα είναι διαθέσιμοι για το επερχόμενο Field Operation. Δηλαδή αν τους έχετε αναθέσει κάτι άλλο όπως Training, Crafting, Analyse Information, traveling κλπ και είναι σε Status διαφορετικό του Available, δεν θα μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε. Αν όμως τους έχετε στείλει κάπου και είναι idle τότε τους χρησιμοποιείτε κανονικά.

Σε κάθε αποστολή αρχικά διαλέγετε από το που θα ξεκινήσει η ομάδα σας. Ελέγχετε τα spawn points και αναλόγως το που υπάρχουν τα control panels για τις κάμερες και το που βρίσκεται ο στόχος σας επιλέγετε ανάλογα. Αν έχετε προλάβει να κάνετε την επιλογή Tactical Recon πριν την αποστολή, διαθέτετε και μερικά Support Assets μαζί σας.

Τα assets αυτά πρέπει να τοποθετηθούν στην αρχή της αποστολής, όπως και το Spawn point. Τα support assets Περιλαμβάνουν για παράδειγμα έναν agent με τηλεσκόπιο που μπορεί να σας ανιχνεύσει ένα δωμάτιο που θέλετε να μπείτε και δεν έχετε ορατότητα ή ακόμα και έναν ελεύθερο σκοπευτή (με σιγαστήρα(ακριβός) ή χωρίς(φτηνό) για να βγάλετε κάποιον εχθρό από την μέση και να κάνετε τις στρατηγικές κινήσεις σας, αν φυσικά έχουν ορατότητα από εκεί που τα έχετε στήσει. Αυτά γίνονται δωρεάν μέσα στο γύρο σας, αλλά τα έχετε σε συγκεκριμένο αριθμό που μπορείτε να τα κάνετε. Ο κάθε ήρωας διαθέτει 2 (μπλε) κινήσεις΄που αφορούν κυρίως την κίνηση μέσα στον χώρο και μία (πράσινη) που αφορά τις πράξεις όπως π.χ. το να πυροβολήσετε. Δεν έχω παρατηρήσει αύξηση σε αυτά καθώς κάνω Level up τους agents.

Η αποστολή χωρίζεται κυρίως στο Infiltration mode και το Combat mode. Το παιχνίδι παίζεται κυρίως στο Infiltration γιατί συνήθως αν βρεθείτε σε Combat σημαίνει ότι σας ανακάλυψαν και μέχρι να φτάσετε στο Evacuation point, οι εχθροί καλούν συνεχώς ενισχύσεις μέχρι να καταφέρετε να φύγετε ή να χάσετε τους ανθρώπους σας. Τα Damages είναι μεγάλα, ενώ παράλληλα οι πράκτορές σας δέχονται και περισσότερο Ηeat, επομένως δεν συμφέρει και πολύ να σας ανακαλύψουν και δεν αξίζει το ρίσκο. Θα ήθελα περισσότερο Combat αλλά το παιχνίδι εστιάζει περισσότερο στο Espionage. Εκτός από περιπτώσεις που σας έχουν κάνει επίθεση ή μπαίνετε σε αποστολή με επιτόπου Combat, οι περισσότερες αν όχι όλες οι αποστολές μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς να σας έχει πάρει μυρωδιά κανείς, Rogue style...! Αν είστε λάτρης του tactical Stealth θα το λατρέψετε.

O εχθρικός χαρακτήρας που συναντάτε στο πεδίο της μάχης μπορεί να έχει το δικό του Patrol move, αν βάλετε τον κέρσορα πάνω από κάθε NPC βλέπετε το δρόμο που θα ακολουθήσει στον επόμενο γύρο. Δείτε την εικόνα παρακάτω:

Οι χαρακτήρες διαθέτουν εξοπλισμό και ικανότητες. Τον εξοπλισμό τον επεξεργάζεστε όπως προανέφερα στο Crew Quarters. Μία πολύ χρήσιμη και ωραία επιλογή που την έχουν όλοι οι πράκτορες είναι το Breach. Αν και σας εξηγεί το πώς δουλεύει στο Tutorial, εδώ θα σας δείξω τι συμβαίνει με ένα Breach με χρήση σιγαστήρα.

Το Breach είναι μία ενέργεια που σας επιτρέπει ταυτόχρονη κίνηση agents για την είσοδο σε ένα χώρο και εξουδετέρωση παράλληλα κάθε απειλής. Μερικές φορές όταν ένας φρουρός κοιτά τον άλλο δεν μπορείτε να τους φάτε έναν έναν, γιατί με το που φάτε τον έναν θα σας δει ο άλλος, οπότε, χρειάζεστε κάτι πιο άμεσο και δραστικό για να μην σας ανακαλύψουν. Το παιχνίδι σας δίνει αυτήν την επιλογή και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους στήσετε σωστά στις εισόδους και να επιλέξετε τους στόχους (ή να τους αφήσετε να αυτοσχεδιάσουν) και το όπλο που θα χρησιμοποιήσουν. Σε μερικές περιπτώσεις είναι απόλυτα απαραίτητο. Δείτε παρακάτω 2 παραδείγματα από προσωπικά μου Breach.


Αυτό που ίσως δεν τιμά ιδιαίτερα το παιχνίδι είναι ότι κάθε αποστολή έχει εκτός από το τελικό Objective (που και πάλι δεν έχει τεράστια ποικιλία), τα πράγματα που κάνεις σε κάθε αποστολή δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου. Δηλαδή σε κάθε αποστολή έχετε να απενεργοποιήσετε κάμερες, να βρείτε απόρρητα έγγραφα και εξοπλισμό (Body armor, όπλα κλπ.). Αν και οι συνθήκες αλλάζουν από αποστολή σε αποστολή, οι πράξεις όχι και τόσο, μόνο ο τρόπος και ο δρόμος που θα τα πετύχετε.

Αρχικά το Stealth σας θα είναι αρκετά melee, αργότερα θα αρχίσετε να παίρνετε σιγαστήρες και θα μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι. Μέχρι τότε μελετήστε καλά την κάθε σας κίνηση και παίξτε όσο πιο Safe και αθόρυβα μπορείτε. Μερικά πιο γενικά tips: Ελέγξτε καλά τα δρομολόγια των φρουρών, μην ξεχνάτε τους Civilians, επιλέξτε να κινηθείτε όταν είστε σίγουροι ότι έχετε την καλύτερη ορατότητα της κατάστασης και έτσι θα αποφύγετε τις περισσότερες εκπλήξεις.

Ένα παιχνίδι που θα σας προσφέρει μία ωραία espionage εμπειρία σε καταστάσεις ψυχρού πολέμου. Αν έχετε μεταπτυχιακά και είστε σκληροπυρηνικός στο Tactical genre, δεν θα σας δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε στο gameplay του. Ίσως στο Hard λόγο ότι δεν μπορείτε να κάνετε save και πρέπει να το πάτε μονοκόμματα, θα συναντήσετε μία δυνατή πρόκληση όσον αφορά την δυσκολία του. Αλλιώς αν είστε ένας τυπικός παίκτης με φιλο-tactical αισθήματα, θα πρέπει να μελετήσετε λίγο το Interface μέχρι να αρχίσει να στρώνει το παιχνίδι. Οι διαφορές ανάμεσα σε easy-normal, δεν είναι αμελητέες. Δεν είναι τόσο μεγάλες όσο αυτή του Hard που σας απαγορεύει το save μέσα στην αποστολή, αλλά έχει αλλαγές στην λειτουργία μερικών Skill που κάνει όλο σκεπτικό του χτισίματος των χαρακτήρων σας να λάβει αλλαγές. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να κάνετε stealth takedown αν ο αντίπαλος agent έχει παραπάνω HP από τον δικό σας. Κάτι που καθιστά τα HP ίσως το πιο σημαντικό Stat στο παιχνίδι.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Cosmocover.

IGN Greece Fan Art διαγωνισμός της Ubisoft στην Ελλάδα PAX East 2015: Όλες οι πληροφορίες για το Heroes Of The Storm PAX East 2015: Όλες οι νέες πληροφορίες για το Hearthstone

Πηγή: IGN Greece

Keywords
captain america, tactical, xcom, original, kgb, avengers, fix, skip, μυστήριο, play, budget, σημαίνει, status, creation, εμφάνιση, heat, δραση, max, cia, αφοσίωση, project, dodge, νέα, health, grenade, tank, στυλ, workshop, ops, crew, med, secret, συγκεκριμένο, support, μπλε, damages, style, armor, tips, ign, fan, art, ubisoft, ελλαδα, pax, heroes, storm, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, εξτρα, η ζωη, ξανα, avengers, ign, διαβατηριο, δουλεια, δωρεαν, ονοματα, πλαισιο, ωρα, cia, game, heroes, kgb, med, ubisoft, xcom, αυξηση, αξιζει, απλα, αφοσίωση, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, γινονται, γιλεκα, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δικη, δολοφονιες, δρομολογια, δρομος, εγγραφα, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, εκπαιδευση, ενεργεια, εμφάνιση, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εχθροι, ζωη, υπηρεσια, ηρωες, θυμισε, εικονα, καμερες, κειμενο, κινηση, λεφτα, λειτουργια, λογο, μακρια, μυστήριο, μπορειτε, μυστηρια, ξεκινημα, ξερετε, ομαδα, παντα, ονομα, παιδι, πεδιο, πιστη, ρισκο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, στυλ, σχεδια, ταυτοτητα, ταυτοτητες, τυπος, τρια, τριτη, τιτλος, φυσικα, χρημα, χρονος, ψηφιακη, ωρες, αυστηρος, ανηκει, armor, art, budget, health, captain america, crew, damages, dodge, tank, δωματιο, easy, fan, fix, creation, γινετε, grenade, heat, ηρωας, style, ιδιαιτερα, project, κρυφα, max, μεινει, mini, workshop, original, ops, pax, παιχνιδι, play, πληροφοριες, support, secret, σημαίνει, skip, status, σωστο, tactical, tips, χερια, storm
Τυχαία Θέματα