Η λέξη Jedi προστίθεται στο επίσημο λεξικό της Οξφόρδης

Τους Sith μάλλον δεν τους συμπαθούν.

Το Oxford English Dictionary (σκεφτείτε κάτι σαν τον Μπαμπινιώτη για την Ελλάδα) πρόσθεσε όρους από τον κόσμο του "Star Wars" στη λίστα του.

Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν τέσσερις νέες λέξεις από το franchise του "Star Wars" στο Oxford English Dictionary:

οι Jedi, Padawan, Lightsabre και Force. Οι τρεις πρώτες είναι νέες λέξεις, ενώ το force είναι έξτρα ερμηνεία στην ήδη υπάρχουσα λέξη.

Το "Jedi" περιγράφεται ως "μέλος ενός τάγματος από ηρωικούς, ταλαντούχους πολεμιστές μοναχούς". Το "Padawan" ως "μαθητής Jedi", το "Lightsabre" ως "όπλο που θυμίζει σπαθί, αλλά έχει μια καταστρεπτική δέσμη φωτός στη θέση της λεπίδας" και στο "force" ως "ένα μυστικιστικό παγκόσμιο ενεργειακό πεδίο". Τέλος, η φράση "mind trick" έχει την διευκρίνηση "δείτε επίσης το Jedi".

Οι λέξεις ξεκαθαρίζεται ότι είναι από τις ταινίες "Star Wars" και σε κάποιες έχει έξτρα πληροφορίες, αλλά είναι ενδιαφέρον πως τις θεώρησαν αρκετά σημαντικές ώστε να τις προσθέσουν στο μεγαλύτερο λεξικό της αγγλικής γλώσσας.

Το "Star Wars" είναι ένα από τα μεγαλύτερα franchises της ποπ κουλτούρας τα τελευταία 40 χρόνια. Βγάζει πλήθος παιχνιδιών, ταινιών και βιβλίων. Μέσα στο 2019 περιμένουμε την ταινία "Rise of the Skywalker", το παιχνίδι "Jedi Fallen Order" και πλήθος βιβλίων/κόμικς.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN Greece Marvel και Lucasfilm ανακοινώνουν ακόμα περισσότερα βιβλία και κόμικ Star Wars Ταινία Star Wars θα δημιουργήσει ο Πρόεδρος του MCU Star Wars: Ο Chewbacca παίρνει επιτέλους την πολυπόθητη αυτή αγκαλιά

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα