Οδηγός: Μαθαίνοντας το Legends of Runeterra

Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για να ξεκινήσετε και να μάθετε το νέο card game.

Το Legends of Runeterra είναι το ολοκαίνουργιο ψηφιακό καρτοπαίχνιδο που έρχεται δια χειρός της Riot Games. Ανακοινώθηκε στο επετιακό stream της εταιρίας πριν λίγες μέρες μαζί με πάρα πολλά άλλα projects, και δίνει μία ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον κόσμο του League of Legends

λίγο διαφορετικά. Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα στην Alpha φάση του και από τον Νοέμβριο θα μπει κανονικά στη closed beta.

Εμείς έχουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε για λίγες μέρες ακόμα και θα σας πούμε τις εντυπώσεις μας σύντομα, όμως πριν από αυτό σε αυτόν τον οδηγό θα σας αναλύσουμε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού και μερικές άλλες χρήσιμες πληροφορίες, όπως τον τρόπο απόκτησης των καρτών που είναι λίγο διαφορετικός απ' ό,τι περιμένετε.

Πάμε να μάθουμε αρκετά πράγματα για το Legends of Runeterra:

Υπάρχουν 318 κάρτες στην αρχική συλλογή και χωρίζονται σε 6 βασικές "περιοχές".

Οι περιοχές είναι οι Demacia, Freljord, Ionia, Noxus, Piltover & Zaun και Shadow Isles. Μπορείτε να δείτε πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε αυτόν τον διαδραστικό χάρτη του Runeterra.

Στο αρχικό σετ υπάρχουν 24 ήρωες από το League of Legends

Και χωρίζονται όπως θα δείτε παρακάτω με βάση τα regions:

- Demacia: Lucian, Fiora, Lux και Garen

- Freljord: Braum, Ashe, Anivia και Tryndamere

- Ionia: Zed, Shen, Yasuo και Karma

- Noxus: Draven, Katarina, Vladimir και Darius

- Piltover & Zaun: Teemo, Ezreal, Jinx και Heimerdinger

- Shadow Isles: Elise, Kalista, Thresh και Hecarim

To Legends of Runeterra δεν θα έχει καθόλου πακέτα καρτών!

Μπορεί σε μερικούς να αρέσει όταν ανοίγουν ένα φακελάκι καρτών και να τυχαίνει μια πολύ σπάνια κάρτα που έψαχνε, όμως το να ξοδεύεις πάρα πολλά λεφτά και να μην τυχαίνεις τις κάρτες που ψάχνεις σίγουρα δεν αρέσει σε αρκετούς. Ευτυχώς στο Legends of Runeterra δεν θα συναντήσουμε κάτι τέτοιο Ό,τι κάρτες αποκτήσουν οι παίκτες θα είναι παίζοντας το παιχνίδι. Όσοι θέλουν να αγοράσουν με κανονικά λεφτά κάρτες, τότε θα αγοράσουν κάποια νομίσματα που θα παρέχει το παιχνίδι και θα σας εξασφαλίσουν μερικά "wildcards". Κάτι που έχουμε συναντήσει και στο Magic: Arena και έχουν ακριβώς την ίδια χρήση, ανάλογα το rarity που θα έχουμε μπορούμε να τις αλλάξουμε για να αποκτήσουμε την κάρτα που επιθυμούμε. Τα rarities είναι τα εξής: Common, rare, epic και champion και πηγαίνουν από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό.

Δηλαδή μπορούμε να αγοράσουμε τις κάρτες που θέλουμε, αλλά υπάρχει και ένα όριο!

Πιο συγκεκριμένα, το in-game store θα διαθέτει συγκεκριμένο αριθμό από wildcards και θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί η Riot δεν θέλει κάποιος που διαθέτει αρκετά χρήματα να αγοράσει κατευθείαν όλη την συλλογή καρτών. Πιστεύει ότι ένα μεγάλο μέρος των παιχνιδιών με κάρτες είναι να πειραματίζεσαι συνεχώς με όποιο αριθμό καρτών έχεις στη διάθεση σου εκείνη τη στιγμή και όχι να αντιγράφεις κατευθείαν όποιο είναι το καλύτερο deck εκείνη τη στιγμή. Κάτι που ακούγεται καλό σαν σκέψη, όμως στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε κάτα πόσο θα περιορήσει τους παίκτες από το να δημιουργήσουν εξ αρχής το καλύτερο deck που παίζεται εκείνη την περίοδο.

Μια ματιά στο in-game store.Οι κάρτες μπορούν επίσης να αγοραστούν και με Shards

Εκτός από τα wildcards που θα αποκτήσουμε μέσω του παιχνιδιού και του store, θα μπορούμε να αγοράσουμε κάρτες με τα Shards. Τα οποία θα κερδίζουμε καθώς ολοκληρώνουμε κάτι σαν quests των περιοχών και θα βρίσκονται και μέσα σε ένα εβδομαδιαίο vault που θα ανοίγουμε. Επιπλέον, όταν για κάποιο λόγο ανοίξουμε μια κάρτα για 4η φορά αυτή θα μετατρέπεται αυτόματα σε shards, διότι το όριο που μπορούμε να έχουμε στην τράπουλα μας της ίδιας κάρτας είναι 3 φορές.

Κάθε εβδομάδα θα έχει μία “vault μέρα"

Όπως είπαμε και πριν, θα έχετε ένα διαθέσιμο ένα εβδομαδιαίο vault που θα είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε, ένα σεντούκι που μας δίνει κάρτες. Το συγκεκριμένο σεντούκι θα έχει συγκεκριμένα επίπεδα και ανάλογα σε τι επίπεδο έχουμε φτάσει κάθε εβδομάδα θα παίρνουμε και συγκεκριμένα έπαθλα. Επιπλέον, αν φτάσουμε στο επίπεδο 10 θα πάρουμε σίγουρα τουλάχιστον έναν Champion. H εταιρεία πιστεύει ότι οι παίκτες θα μείνουν ευχαριστημένοι από τον αριθμό των καρτών που θα παίρνουμε τη συγκεκριμένη μέρα και ότι θα ανυπομονούμε να έρθει κάθε εβδομάδα.

Επίσης μπορούμε να διαλέξουμε σε πια περιοχή θέλουμε να επικεντρωθούμε

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε έναν καρτοπαίχνιδο από το να ανοίγουμε και να κερδίζουμε κάρτες που δεν ταιριάζουν καθόλου στο deck μας, ειδικά όταν είμαστε νέοι παίκτες και στοχεύουμε σε κάτι συγκεκριμένο. Ευτυχώς στο Legends of Runeterra θα αλλάξει αυτό και θα μπορούμε να διαλέξουμε την περιοχή που θέλουμε να επικεντρωθούμε. Ουσιαστικά διαλέγουμε για ποια περιοχή θα είναι τα έπαθλα που θα κερδίζουμε από τα quests που ολοκληρώνουμε και αν κάποια στιγμή επιθυμούμε να την αλλάξουμε μπορούμε να το κάνουμε αμέσως χωρίς να χάσουμε κάτι.

Διαλέχτε για ποια περιοχή θέλετε να κερδίζετε βραβεία.Κάθε περιοχή έχει έναν πολύ διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού.

Για παράδειγμα, οι Noxus κάρτες είναι πολύ πιο επιθετικές και βασίζονται να κερδίζουν τα παιχνίδια γρήγορα. Δηλαδή έχουν περισσότερο attack αντί για ζωή και ίσως στοιχίζουν και λίγο λιγότερο από ό,τι θα έπρεπε, αλλά με το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να κάνουν block στην άμυνα. Σίγουρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να βρούμε ποιος τύπος παιχνιδιού μας αρέσει και για να τα δοκιμάσουμε όλα.

Wolverine εσύ;Τα Decks μπορούν να φτιαχτούν χρησιμοποιώντας κάρτες από δύο περιοχές Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 21 πιθανοί συνδυασμοί αυτή τη στιγμή μεταξύ των περιοχών. Ουσιαστικά μας βοηθάει να καλύψουμε κάποια μειονεκτήματα που μπορεί να έχει μία περιοχή χρησιμοποιώντας μία άλλη. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, κάποιες κάρτες ήδη σου δίνουν και μια ιδέα με τι θα μπορούσαν να συνδυαστούν. Για παράδειγμα κάποιες Noxus κάρτες έχουν μερικές αράχνες, αρά ίσως και να μπορούσαν να δουλέψουν με τα Shadow Isles και την Elise που εκμεταλλεύεται τις αράχνες.

Endless possibilities.Δεν υπάρχουν neutral κάρτες

Όλες οι κάρτες στο Legends of Runeterra θα ανήκουν σε κάποιο region, οπότε αντίθετα από τα περισσότερα άλλα καρτοπαίχνιδα δεν θα έχουμε neutral κάρτες. Η ομάδα ανάπτυξης υποστηρίζει ότι έγινε αυτό για να μην βλέπουμε τις ίδιες κάρτες αρκετά συχνά.

Κάθε champion μπορεί να κάνει level up κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

Κάθε ήρωας έχει ένα μικρό quest που είναι μοναδικό για αυτόν. Μόλις το ολοκληρώσουμε θα δούμε ένα εντυπωσιακό animation και θα ξεκλειδώσει μία καινούργια ικανότητα, η οποία προφανώς θα ταιριάζει με τον τρόπο παιχνιδιού της κάρτας. Για παράδειγμα η Elise βασίζει όλο τον τύπο παιχνιδιού της γύρω από αράχνες. Όταν εξελιχθεί, όλες οι αράχνες στο deck μας γίνονται πιο δυνατές.

Όταν ο champion σας ανέβει επίπεδο, τότε ανεβαίνουν και οι υπόλοιποι

Στο παράδειγμα παραπάνω, αν έχουμε 3 αντίγραφα της Elise στο deck μας και κάνουμε level up την πρώτη που έχουμε τραβήξει, τότε και οι δύο που είναι στο deck θα είναι αυτόματα στο επόμενο επίπεδο όταν τις τραβήξουμε.

Μπορείτε να έχετε συγκεκριμένο αριθμό ηρώων στο deck σας

Εκτός από το συνηθισμένο όριο των 3 αντιγράφων που επιτρέπεται να έχουμε κάθε κάρτα στο deck μας, υπάρχει και ένας επιπλέον περιορισμός που λέει ότι μπορούμε να έχουμε μέχρι 6 champions. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε συνδυασμό, δηλαδή είτε 2 3άδες, είτε 3 2άδες, είτε 6 διαφορετικούς από 1 φορά. Να σημειώσουμε εδώ ότι η τράπουλα μας αποτελείται από 40 κάρτες συνολικά.

Μπορεί να υπάρχει μόνο μία φορά ο κάθε champion μας στο board

Αν για παράδειγμα είχαμε 2 Shen στο χέρι μας και παίξουμε τον έναν, τότε για όσο βρίσκεται στο πεδίο της μάχης ο άλλος στο χέρι μας θα αλλάξει σε "Shen's Stand United". Όλοι οι champions μεταμορφώνονται σε ένα spell το οποίο υπάρχει ήδη στο region τους, όμως έχουν και ένα έξτρα effect το οποίο λέει ότι βάζεις και ένα αντίγραφο από τον champion που γράφει μέσα στο deck. Άρα στο παραπάνω παράδειγμα αν παίζαμε το Shen's Stand United εκτός από το κανονικό effect της κάρτας θα βάζαμε και έναν Shen μέσα στο deck μας.

Κάθε γύρο ο ένας παίκτης επιτίθεται και ο άλλος αμύνεται Αν βρισκόσαστε στην επίθεση μπορείτε να παίξετε units και να κάνετε επίθεση στον ίδιο γύρο, οπότε δεν υπάρχει κάποιο "summoning sickness" που έχουμε σε πολλά άλλα card games. Αν είσαστε ο αμυνόμενος θα μπορείτε να παίξετε επίσης units και μετά μπορείτε να αποφασίσετε με ποια θέλετε να κάνετε block της επιθέσεις του αντιπάλου σας. Υπάρχουν και κάποιοι ήρωες που σας επιτρέπουν να κάνετε επίθεση και στον γύρο που είσαστε αμυνόμενος, όπως ο Garen.

Κάθε γύρος έχει σχεδιαστεί για να πηγαίνει από κίνηση του ενός σε κίνηση του άλλου

Μετά από κάθε κίνηση που παίρνει ο attacker, ο defender έχει μία ευκαιρία για να απαντήσει. Αν ο attacker παίξει ένα unit, τότε ο defender έχει και αυτός δικαίωμα να παίξει ένα unit ή μπορεί απλά να κάνει pass.

Αυτός ο μηχανισμός σημαίνει ότι και οι δύο παίκτες αλιλεπιδρούν σε όλους τους γύρους και αυτό ανοίγει πολλούς δυνατούς συνδυασμούς και στρατηγικές για το παιχνίδι. Επίσης, σημαίνει ότι η μάχη θα "γέρνει" και αρκετές φορές από παίκτη σε παίκτη, αφού μπορούμε συνέχεια να χρησιμοποιούμε αυτά τα actions είτε για να καταστρέψουμε κάποιο unit, είτε για να ενισχύσουμε κάποιο δικό μας και επίσης έχει νόημα να έχουμε διαθέσιμα τα mana μας, γιατί ο άλλος θα φοβάται τις απαντήσεις.

Σίγουρα δεν είναι κάτι που δεν έχουμε συνιθήσει σε άλλα card games, όμως το γεγονός ότι το Legends of Runeterra δανίστηκε αρκετά στοιχεία από διάφορους τίτλους και δεν στόχευσε μόνο σε πολύ απλά mechanics το κάνει πολύ ενδιαφέρον.

Όλα όσα βλέπετε στη μέση είναι spells που θα ενεργοποιηθούν τώρα.Οι επιθέσεις εξελίσονται από αριστερά προς τα δεξιά Στο Legends of Runeterra όταν διαλέγουμε να κάνουμε επίθεση με κάποια units μας διαλέγουμε και με ποια σειρά θα μπουν μέσα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Αυτή η σειρά έχει μεγάλη σημασία αφού είναι και αυτή που θα γίνουν οι επιθέσεις. Οι επιθέσεις γίνονται μία μία και όχι ταυτόχρονα και επίσης διάφορες ικανότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν όσο είμαστε σε αυτήν τη φάση, ακόμα και αν τα units μας επιτείθονται. Ένα καλό παράδειγμα που μπορούμε να δώσουμε είναι ο Darius, ο οποίος για να κάνει level up χρειάζεται το αντίπαλο Nexus να έχει 10 η παρακάτω life. Αν βάλουμε τον Darius τέρμα δέξια και στην πορεία των επιθέσεων το Nexus πέσει κάτω από τα 10hp, τότε ο Darius θα κάνει lvl up και όταν έρθει η σειρά του να βαρέσει θα είναι πιο δυνατός. Να θυμάστε ότι μπορείτε να έχετε μέχρι 6 units κάτω στο γήπεδο (και 10 κάρτες στο χέρι). Μέχρι και 3 μάνα μπορούν να αποθηκεύονται ως "spell mana" Αν δεν έχετε τίποτα να κάνετε στον τρίτο γύρο, ίσως και να μην είναι τελείως καταστροφικό, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 3 mana από τον επόμενο γύρο για τη χρήση κάποιου spell. Σίγουρα δεν θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το χαμένο tempo μας, αλλά είναι 3 mana που μπορεί να φοβάται ο αντίπαλος ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως απάντηση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το mana μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με το κανονικό, για παράδειγμα υπάρχουν κάποια spells που κοστίζουν πάνω από 10 mana, άρα σημαίνει ότι αναγκαστικά πρέπει να ξοδέψουμε και κάποια από τα κρατημένα μας.

Μπορείς να πεις ότι είναι και δυνατή κάρτα!Όλα τα spells έχουν μία από τα 3 κεντρικά keywords τους Εκτός από τα units έχουμε και τα spells που παίζουν πολύ σημαντικό ρολο στο παιχνίδι και μας βοηθάνε αρκετές φορές για να κερδίσουμε. Τα spells χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, τα Slow, τα Fast και τα Burst. Τα Slow spells μπορούν να παιχτούν χρησιμοποιόντας ένα action μας, όπως όταν παίζουμε ένα unit και ο αντίπαλος έχει ευκαιρία να απαντήσει προτού ενεργοποιηθεί η ικανότητα του. Τα Fast Spells χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο, όμως μπορούν να χρησιμοποιειθούν σαν απάντηση σε άλλα fast ή στα slow και εννοείται ότι ο αντίπαλος έχει ευκαιρία να απαντήσει και αυτός. Τα Burst όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να λειτουργήσουν κατευθείαν χωρίς να δώσουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να απαντήσει και επιπλέον δεν μας καταναλώνουν και την κίνηση μας, οπότε μπορούμε να τα παίξουμε και σε συνδυασμό με μια άλλη κάρτα.

Όπως και σε όλα τα card games έτσι και εδώ θα πρέπει να μάθουμε πάρα πολλά keywords που θα συναντάμε στις κάρτες

Αυτά είναι τα περισσότερα από αυτά:

Allegiance – Όταν γίνεται summon το minion, αποκτάει κάποιο bonus αν η πάνω κάρτα του deck μας είναι από το συγκεκριμένο region.

Barrier – Μένει για έναν γύρο και ακυρώνει την επόμενη φορά που θα δεχτεί damage το unit.

Can’t Block – Το unit δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει block.

Challenger – Μπορεί να διαλέξει ποιο αντίπαλο unit το κάνει block. Ακόμα και να μην το έχει βάλει στην άμυνα ο αντίπαλος παίκτης..

Double Attack – Στην επίθεση γίνεται μία επίθεση πριν προλάβει ο blocker και μία μαζί με τον blocker.

Drain – Κάνουμε damage και όσο κάνουμε το αποκτάμε σε ζωή του Nexus μας.

Enlightened – Ενεργοποιείται όταν έχουμε 10 max mana, δηλαδή στον 10ο γύρο και μετά.

Elusive – Μπορεί να γίνει block μόνο από άλλο elusive unit.

Ephemeral – To unit θα πεθάνει όταν κάνει επίθεση ή όταν τελειώσει ο γύρος.

Fearsome – Μπορεί να γίνει block από αντιπάλους με 3 ή παραπάνω πόντους επίθεσης.

Fleeting – Αυτές οι κάρτες χάνονται από το χέρι μας στο τέλος του γύρου.

Frostbite – Κάνουμε την επίθεση ενός unit 0 μέχρι το τέλος του γύρου. Βέβαια μπορεί να ξαναλλάξει αυτό το νούμερο μέχρι το τέλος του γύρου, δεν είναι μόνιμο.

Last Breath – Γίνεται κάτι όταν το unit πεθάνει.

Lifesteal – Όση ζημιά κάνει το unit τόση θεραπεύεται το Nexus μας.

Nexus Strike – Αυτή η ικανότητα γίνεται όταν το unit βαρέσει το αντίπαλο Nexus.

Obliterate – Ολοκληρωτική αφαίρεση της κάρτας από το παιχνίδι. Δεν γίνεται η Last Breath ικανότητα του και δεν μπορεί να γίνει revive.

Overwhelm – Ό,τι παραπάνω ζημιά κάνουμε από την άμυνα του blocker περνάει στο αντίπαλο Nexus.

Quick Attack – Κάνει damage πριν από τον blocker και δουλεύει μόνο στην επίθεση, όχι στην άμυνα.

Recall – Επιστρέφουμε ένα unit στο χέρι και του αφαιρούμε ότι επιπλέον effects είχε πάνω του.

Regeneration – Θεραπεύεται πλήρως το unit στην αρχή κάθε γύρου.

Strike - Το effect ενεργοποιείται όταν κάνουμε combat damage σε ένα unit ή στο αντίπαλο Nexus.

Support – Όταν κάνουμε επίθεση με ένα support unit τότε αυτό που βρίσκεται δεξία θα αποκτήσει κάποιο buff.

Stun – Το unit δεν μπορεί να κάνει επίθεση ή άμυνα και βγαίνει και από τη μάχη αν ήταν ήδη μέσα.

Tough – Το unit δέχεται ένα λιγότερο πόντο ζημιάς από τις επιθέσεις και στην επίθεση και στην άμυνα.

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι θα συμβεί χρησιμοποιείστε το Oracle’s Eye

Άμα δείτε ότι εκείνη την στιγμή παίζονται πολλές κάρτες και δεν ξέρετε πώς θα εξελιχθεί η μάχη, τότε μπορείτε να πάτε το ποντίκι σας πάνω στο Oracle's Eye, για να δείτε ποια units θα πεθάνουν και αν θα πέσει η ζωή κάποιου παίκτη.

Δεν χρησιμοποιείται κάποιο art από το LoL

Κάποιος θα πίστευε ότι αφού μιλάμε για ένα παιχνίδι από τον κόσμο του League of Legends και χρησιμοποιούμε τους ίδιους champions, οι οποίοι ήδη έχουν αρκετά καλό art, αυτό θα χρησιμοποιηθεί και στο Legends of Runeterra. Όμως, η Riot αποφάσισε να κάνει όλα τα σχέδια των καρτών από την αρχή και πιο συγκεκριμένα, την μεγαλύτερη δουλειά την έχει κάνει ένα studio από το Βερολίνο με την ονομασία Sixmorevodka και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.

Όταν ένας champion κάνει level up, τότε αλλάζει και το art

Μία τρομερή λεπτομέρεια είναι ότι όταν οι ήρωες σας κάνουν level up τότε βλέπουμε ένα εντυπωσιακό animation και ο ήρωας μας εκτός από τις επιπλέον ιδιότητες του, αποκτάει και καινούργιο artwork. Ένα fun fact είναι ότι στην αρχή δεν είχαν όλοι διαφορετικό art, αλλά η ομάδα πίστευε ότι κάτι έλειπε για να γίνει πιο σημαντικό το transformation, οπότε ζήτησε να φτιαχτούν για όλους επιπλέον artwork.

Οι κάρτες κάνουν αρκετές φορές αναφορές μεταξύ τους

Ένα παράδειγμα είναι οι Kato the Arm και Shiraza the Blade, που και οι δύο κάνουν μία αναφορά στο art τους.

Η αλιλεπίδραση των χαρακτήρων μεταξύ τους είναι τρομερή Η ομάδα ανάπτυξης έχει καταγράψει πάνω από 3.800 ατάκες διαλόγου για το Legends of Runeterra. Όταν ένας ήρωας βρεθεί με κάποιον που έχει κάποια σύνδεση τότε αμέσως θα πει κάτι σχετικό και θα το συναντήσετε αυτό αρκετά συχνά, κάτι που δίνει μία τρομερή ζωντάνια στο παιχνίδι και κάτι που το κάνει αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Το κλασικό friendlist θα έρθει

Προφανώς και θα δούμε την κλασική επιλογή προσθήκης φίλου στο παιχνίδι και θα μπορούμε να παίζουμε και μεταξύ μας, αλλά αυτό δυστυχώς είναι κάτι που θα προστεθεί στις αρχές του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία.

To Legends of Runeterra θα είναι διαθέσιμο και για κινητά

Όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, θα είναι διαθέσιμο για PC και για κινητά και θα διαθέτει cross-play λειτουργία. Όμως απ'ό,τι φαίνεται όλες οι beta φάσεις του παιχνιδιού θα είναι διαθέσιμες μόνο για PC.

Το εν λόγω card game όχι απλά θα έρθει σε κινητά, αλλά για την ακριβεία είχε δημιουργηθεί πρώτα σε κινητά και έγινε η βελτιστοποίηση του πρώτα για τις φοριτές συσκευές και μετά για το PC. Κάποιες λειτουργίες που δημιουργήθηκαν καθαρά για το κινητό, όπως η δυνατότητα με ένα swipe να επιτεθούμε με όλα μας τα units, βρήκαν τον δρόμο τους και στην έκδοση του PC γιατί αποδείχτηκαν χρήσιμες.

Το Legends of Runeterra βρίσκεται υπό ανάπτυξη αρκετά χρόνια

Μπορεί εμείς να μάθαμε για το εν λόγω καρτοπαίχνιδο μόλις μία μέρα πριν, όμως η Riot Games δουλεύει πάνω σε αυτό για αρκετά χρόνια και η αλήθεια είναι πως αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε. Δηλαδή παίζοντας τώρα την Alpha έκδοση του παιχνιδιού βλέπουμε σχεδόν ένα ολοκληρωμένο προϊόν και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει κάτι που θα κάνει πολύ καιρό για να κυκλοφορήσει.

Ένα επιπλέον mode θα έρθει αρκετά σύντομα

Δεν ξέρουμε ακόμα πολλές πληροφορίες για αυτό, εκτός από το γεγονός ότι θα λέγεται Expeditions, αλλά μάλλον θα μάθουμε περισσότερα τον Νοέμβριο με το μεγάλο patch. Επιπλέον, το ranked ladder βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη.

Κάθε μελλοντικό set τον πρώτο καιρό θα προσθέτει ένα νέο region στο παιχνίδι

Αυτό σημαίνει ότι οι συνδυασμοί των καρτών που θα μπορούμε να κάνουμε αυξάνεται κατακόρυφα με κάθε νέο set. Για παράδειγμα, όταν θα μπει κάποια στιγμή ένα 7ο region, τότε σημαίνει ότι θα έχουμε 28 πιθανούς συνδυασμούς. Προφανώς και κάθε νέο region θα έρχεται με καινούργιες κάρτες οι οποίες πρέπει να είναι και ισάξιες με τις υπόλοιπες. Αυτό θα γίνεται μέχρι κάποια στιγμή η ομάδα αποφασίσει ότι έχουμε φτάσει στο νούμερο που πιστεύει ότι είναι αρκετό. Πρόκειται να κυκλοφορούν αρκετά νέα sets κάθε χρονιά.

Quite a few places for the game to explore...Μπορείτε να προεγραφφείτε τώρα!

Πηγαίντε στο επίσημο site του παιχνιδιού και κάντε μία δήλωση ενδιαφέροντος για να έχετε μια πιθανότητα να αποκτήσετε πρόσβαση από τώρα. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές μέρες, διότι το παιχνίδι θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα και θα ξανανοίξει σε closed beta τον Νοέμβριο, μέχρι να κυκλοφορήσει και μόνιμα κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Το Legends of Runeterra θα λαμβάνει patches που θα διορθώνουν το παιχνίδι κάθε μήνα

Μετά την κυκλοφορία του Legends of Runeterra, σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης του, θα υπάρχει μία μηνιαία ενημέρωση για την κατάσταση του παιχνιδιού και αν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο balance θα διορθώνεται αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θέλει να προλαβαίνει να μην υπάρχει μία άσχημη εμπειρία για τους παίκτες με κάρτες που δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δυνατές ή το αντίθετο.

Ο Σήφης είναι Editor στο IGN και μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook, τις λίγες ώρες της ημέρας που δεν παίζει TFT.

IGN GreeceΜια τρομερή μάχη "on stream" με καλεσμένους τους πάντεςTo League of Legends Origins διαθέσιμο στο NetflixUpdate - Worlds 2019: Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η κατάταξη του Group Stage

Πηγή: IGN Greece

Keywords
οδηγος, league of legends, εν λόγω, game, riot, games, league, alpha, shadow, σετ, lux, magic, arena, rare, store, συγκεκριμένο, εταιρεία, block, wolverine, σημαίνει, endless, neutral, quest, animation, effect, nexus, life, ρολο, slow, bonus, double, max, quick, support, art, studio, fun, blade, patch, set, νέα, site, ign, facebook, tft, group, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , nexus s, ομαδα διας, www.facebook.com, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, αμα, εξτρα, η ζωη, αποτελεσματα, ign, το ποντικι, βερολινο, δουλεια, κινητα, παιχνιδια, προγραμμα, alpha, games, game, league of legends, quest, tft, αξιζει, αμυνα, απλα, αφαιρεση, βγαινει, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, γυρος, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δηλωση, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωση, εν λόγω, επρεπε, ερχεται, εταιρεία, ζημια, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηρωες, θυμιζει, κινητο, κινηση, λεφτα, λειτουργια, λογο, ματια, μικρο, μπορεις, μπορειτε, νοημα, ξερετε, ομαδα, ουσιαστικα, πεδιο, ποντικι, ρολο, σετ, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σχεδια, τυπος, φορα, χερι, ψηφιακο, ωρες, group, fun, animation, αραχνες, arena, art, ασχημη, blade, bonus, cross, δικαιωμα, block, endless, effect, ειπαμε, ηρωας, league, life, lux, max, magic, μια ματια, μια φορα, neutral, nexus, patch, παιχνιδι, play, πληροφοριες, rare, riot, support, studio, set, shadow, σηφης, σημαίνει, site, slow, wolverine, store
Τυχαία Θέματα