Η “ελεύθερη πτώση” του Παναθηναϊκού με …αριθμούς

Σαν …φωτοβολίδα μοιάζει η εντυπωσιακή παρουσία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η νεανική ομάδα του Γιώργου Δώνη, η οποία προκάλεσε το θαυμασμό των φιλάθλων, έκανε …ελεύθερη πτώση στο δεύτερο γύρο και από πορεία πρωταθλητισμού έφτασε να μπαίνει στην ίδια βαθμολογική …ζυγαριά με ομάδες, οι οποίες “μάχονται” για την παραμονή στην κατηγορία! Απίστευτο κι όμως …αληθινό, καθώς πρόκειται για μια σπάνια ποδοσφαιρική περίπτωση “Δρ. Τζέκιλ και κυρίου Χάιντ”.

Δύο
τόσο διαφορετικά πρόσωπα, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στη βαθμολογική συγκομιδή και ο Παναθηναϊκός από τα …ψηλά πατώματα και τη διεκδίκηση της ευρωπαϊκή θέσης, βρέθηκε - και εξαιτίας των ποινών που επιβλήθηκαν στο σύλλογο - στα …χαμηλά και σε θέσεις απαγορευτικές για τη σπουδαία ιστορία που κουβαλά αυτός ο σύλλογος.

Το novasports.gr καταγράφει την αγωνιστική παρουσία του “διπρόσωπου” Παναθηναϊκού και χαρτογραφεί με τη βοήθεια της … μυστήριας γλώσσας των αριθμών, τη σκοτεινή και τη φωτεινή πλευρά του “πράσινου φεγγαριού”.

Οι νίκες έγιναν …ήττες

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος πριν από τη διακοπή για τα Χριστούγεννα με 28 αγωνιστικούς βαθμούς, δηλαδή μόλις δύο λιγότερους από τον δεύτερο Ολυμπιακό και έκανε πορεία πρωταθλητισμού! Αν οι Πράσινοι δεν κουβαλούσαν την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για το θέμα της αδειοδότησης, τότε θα ήταν μια … ανάσα από τον “αιώνιο” αντίπαλο και σε καλύτερη θέση από τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πέτυχε 9 νίκες στον πρώτο γύρο, έφερε 4 ισοπαλίες και ηττήθηκε μόλις σε δύο παιχνίδια! Σε αυτά απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Όμως όλα άλλαξαν με τον ερχομό του 2019. Τότε άρχισε και η “ελεύθερη” πτώση” των Πράσινων στο πρωτάθλημα.

Βρισκόμαστε μια στροφή πριν από το φινάλε της σεζόν και ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη 7 ήττες, 4 ισοπαλίες και μόλις 3 νίκες! Δηλαδή 6 λιγότερες νίκες σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ενώ έχει μαζέψει μόλις 13 αγωνιστικούς βαθμούς, 15 λιγότερους απ΄ ότι έκανε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος!

Έλειψε το γκολ…

Σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο γύρων υπάρχουν τόσο στην επιθετική συγκομιδή των Πράσινων, όσο και στο παθητικό τους. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη σκόραρε 24 γκολ στα 15 ματς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος (1,6 γκολ ανά παιχνίδι) και ήταν στις κορυφαίες ομάδες της Σούπερλιγκ στη σχετική λίστα, ενώ στον δεύτερο γύρο το Τριφύλλι πέτυχε μόλις 10 τέρματα (0,7 γκολ ανά παιχνίδι).

Πέρα από τα 14 γκολ που …έλειψαν από τους Πράσινους, μεγάλο πρόβλημα υπήρξε και στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί μόλις 12 γκολ στο πρώτο μισό της σεζόν, ενώ στην κακή του αγωνιστική περίοδο στον δεύτερο γύρο έχει ήδη δεχθεί 16 τέρματα! Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι Πράσινοι έχουν βελτιωθεί στη στατιστική κατηγορία των λαθών, αφού στον πρώτο γύρο είχαν κάνει 641 λάθη (42,7 μ.ο.), ενώ στον δεύτερο γύρο έχουν 564 λάθη (40,2 μ.ο.)
Keywords
Τυχαία Θέματα