Ο προπονητής που απολύθηκε σε δέκα λεπτά!!!

Γνωρίζουμε ότι η θέση του προπονητή είναι μια ηλεκτρική καρέκλα. Από την στιγμή που προσλαμβάνεται ουσιαστικά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση λένε.

Αλλά το ρεκόρ του Λερόϊ Ροσίνιορ στον πάγκο της Τορκί Γιουνάϊτεντ είναι αξεπέραστο καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ απολύθηκε σε δέκα λεπτά!!

Χρόνος που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ο γενικός διευθυντής της αγγλικής ομάδας Ντέμπι Χάνκοξ υποστηρίζει ότι είναι ακόμη προπονητής της ομάδας!!

Ήταν 17 Μάιου του 2007 όταν ο Ροσίνιορ προσλήφθηκε ως μάνατζερ της
Τορκί ομάδας που μόλις είχε υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Την ίδια στιγμή όμως έπεδφταν και οι υπογραφές πώλησης της ομάδας από τον πρόεδρο Μάϊκ Μπάτενσον σ’ ένα νέο κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Κρις Μπόϊς οι οποίοι την πρώτη δουλειά που έκανα ήταν ν’ απολύσουν αμέσως τον Ροσίνιορ!!!

Βλέπετε είχαν καλές σχέσεις με τον προηγούμενο μάνατζερ Κόλιν Λι, τον οποίο και ήθελαν να επαναπροσλάβουν.

Ο Χάνκοξ όμως πήγε κόντρα στην απόφαση διαψεύδοντας μάλιστα πως ο λι είχε σχέση με το κονσόρτσιουμ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν οκτώ άλλοι μάνατζερ που έχουν αλλά όχι ο Λι».

Σε κάθε περίπτωση οι νέοι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν τον Ροσίνιορ καθώς είχαν μεγαλόπνοα σχέδια για την ομάδα κι επιθυμούσαν έναν μάνατζερ με μεγάλο όνομα.

Ο Ροσίνιορ ήταν και πάλι μάνατζερ της Τορκί το 2004 όταν και την είχε οδηγήσει στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Την επόμενη σεζόν η ομάδα υποβιβάστηκε και οι δύο πλευρές είχαν λύσει την συνεργασία τους κοινή συναινέσει.

Με την απόλυση αυτή των δέκα λεπτών ο Ροσίνιορ έσπασε το ρεκόρ απόλυσης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου το οποίο κατέχει πριν από αυτόν ο Ντέϊβιντ Μπάσετ που το 1984 ήταν για τέσσερις ολόκληρες ημέρες προπονητής της Κρίσταλ Πάλας.
Keywords
Τυχαία Θέματα