Η Άλμπα το “θρίλερ”, η στέψη στην Ισπανία

Το Eurocup φτάνει στο τέλος του δρόμου με ένα τελικό χωρίς αύριο. Στη Βαλένθια, η Ισπανική ομάδα θα υποδεχθεί την Άλμπα Βερολίνου στον τρίτο τελικό που θα κρίνει ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο παίρνοντας ως παράλληλο μπόνους και το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη Ευρωλίγκα. Θα είναι η Βαλένθια που προσπαθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ κατακτώντας για 4η φορά στην ιστορία του θεσμού το τρόπαιο ή η Άλμπα που πάλι επί Ισπανικού εδάφους (στη Βιτόρια) αλλά με τον ίδιο αντίπαλο έχασε το τρόπαιο το 2010; Η Βαλένθια
έχοντας μια απρόσμενη αλλά πολύ καθοριστική υπεροχή στα ριμπάουντς κέρδισε τον πρώτο τελικό στη ‘’Λα Φοντέτα’’ χωρίς μεγάλες δυσκολίες με 89-75. Όταν η σειρά μεταφέρθηκε στο Βερολίνο και τη Marcedes Benz Arena τα δεδομένα άλλαξαν άρδην και ο δεύτερος τελικός εξελίχθηκε σε ένα από τα θρίλερ της χρονιάς.

Η Βαλένθια είχε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα το πάνω χέρι αλλά η ‘Αλμπα ισοφάρισε και κατάφερε να μείνει ζωντανή νικώντας στην παράταση με 95-92! Τώρα όλα θα κριθούν στον 3ο τελικό. Η Βαλένθια φοβάται την επανάληψη του βατερλό του 2017 όταν νίκησε στον πρώτο ‘’Ισπανικό’’ τελικό τη Μάλαγα αλλά έχασε στους δύο επόμενους. Και η ‘Αλμπα θυμάται τον τελικό του 2010 όταν είχε συντριβεί στη Βιτόρια με 67-44! Ο Α»ιτο Γκαρθία Ρενέσες που φιλοδοξεί σε ηλικία 73 ετών να γίνει ο γηραιότερος προπονητής στην ιστορία που παίρνει Ευρωπαϊκό τρόπαιο έχει ήδη ‘’εξοντώσει’’ στα πλέι οφ Μάλαγα και Ανδόρα και ελπίζει ότι η Τρίτη φορά απέναντι σε ομάδα της πατρίδας του δεν θα είναι….φαρμακερή!
Keywords
Τυχαία Θέματα