Η Ubisoft ζητάει συγγνώμη για ομοφοβική προσβολή

Εν έτη 2019 τα πράγματα έχουν καταντήσει αστεία...

Σύμφωνα με το PCGamer, μία εικόνα στο Tom Clancy's: The Division 2 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο λόγος για ένα in-game graffiti στο οποίο απεικονίζεται ένας αστυνομικός να τρώει ντόνατ, του οποίου το σήμα αναγράφει τη λέξη "FA6607".

Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα γιατί η συγκεκριμένη εικόνα ενόχλησε τόσο πολύ το ευερέθιστο κοινό του 2019... τότε να εξηγήσουμε πως πρόκειται για το λεγόμενο Leetspeak ή "13375P34k" κατά το οποίο γράμματα και αριθμοί συνθέτουν λέξεις.

Κοινώς το FA6607 μεταφράζεται σε Faggot.

Πηγή φωτογραφίας: imgur

Το επίμαχο εικαστικό όπως ήταν λογικό αφαιρέθηκε από το παιχνίδι με την Ubisoft να δηλώνει μεταξύ άλλων "Ζητάμε συγγνώμη για την εικόνα που ξέφυγε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αυτή τη στιγμή κάνουμε επανέλεγχο για να αποφύγουμε τέτοιου είδους απροσεξίες στο μέλλον".

Σύμφωνα με κάποιους η εικόνα παραπέμπει στο punk rock συγκρότημα Black Flag, όπου με μια απλή ματιά μπορεί να διακρίνει κανείς ότι υπάρχουν ομοιότητες.

πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Εδώ θα βάλω μια τελεία στο νέο και θα ανοίξω μια δική μου παρένθεση.

Μήπως έχουμε γίνει υπερβολικά ευερέθιστοι σε τέτοιου είδους θέματα; Έχουμε φτάσει σε μια τεχνολογικά εξελιγμένη εποχή, σε μία εποχή που ο καθένας έχει ελευθερία έκφρασης, με πολύ μεγαλύτερο κοινό προς απήχηση. Το πρόβλημα όμως είναι η υπερβολικά μεγάλη "ευαισθησία" στο άκουσμα λέξεων κι εκφράσεων, σε τέτοιο βαθμό που ζητάμε να λογοκρίνουμε τα πάντα... θα μου πείτε εδώ έβαλαν "μπιπ" στο μαλακομπούκωμα του Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης δεν γίνεται να έχουμε την απαίτηση της λογοκρισίας των πάντων... κι εμένα με προσβάλει το γεγονός ότι το Fortnite θεωρείται παιχνίδι αλλά δεν κάνω σαν... μα#@*ας!

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceTom Clancy's: The Division 2 ReviewIGN Greece συνέντευξη με τον Chadi El ZibaouiΑποκαλύφθηκε το Season Pass καθώς και τα loot boxes του The Division 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα