Η Nintendo θέλει να βοηθήσει στο cross-play

Το cross-play είναι ένα από τα features που υποστηρίζει η εταιρεία.

Ένα από τα πιο καυτά θέματα της φετινής E3 ήταν το cross-play: Οι Nintendo και Microsoft το επιτρέπουν, η Sony όχι. Σε μια πρόσφατη συνάντηση μετόχων, η Nintendo

αναφέρθηκε ξανά στην επιθυμία της να βοηθήσει τις third-party εταιρείες να βάλουν cross-play στα παιχνίδια τους στο Nintendo Switch.

Ένας από τους μετόχους ρώτησε την Nintendo πώς το cross-play βοήθησε στην αύξηση της δημοτικότητας των Fortnite και Minecraft στο Switch, θέλοντας να μάθει τι ιδέες έχει η εταιρεία ώστε να φέρει αυτή τη δυνατότητα σε άλλους multiplatform τίτλους. Ο Tatsumi Kimishima (Managing Director) της Nintendo αρνήθηκε να σχολιάσει επί συγκεκριμένων παιχνιδιών.

"Θα πω ότι η θεμελιώδης ιδεολογία για την ύπαρξη τίτλων της Nintendo σε άλλες πλατφόρμες δεν έχει αλλάξει", είπε.

Σε αυτό το σημείο, ο Susumu Tanaka (Senior Executive Officer) βιάστηκε να επιβεβαιώσει την προθυμία της Nintendo για cross-play σε άλλα παιχνίδια.

"Το cross-play αφορά συζητήσεις μεταξύ εκδοτών και των δημιουργών κονσολών", είπε ο Tanaka. "Θέλουμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τους εκδότες να προσθέσουν το cross-play όταν αυτό είναι που θέλουν. Άλλοι συμμετέχοντες έχουν επίσης λόγο στο αν ή όχι θα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, οπότε θα συνεχίσουμε να το συζητάμε μαζί τους".

Παρόμοια δήλωση είχε γίνει από την εταιρεία και στην E3, που αν και αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση της Sony για απαγόρευση του cross-play, είπαν ότι εκείνοι είναι με το μέρος αυτής της λειτουργίας.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceNintendo: Γραμμή υπεράσπισης στα Loot Boxes'Στροφή' στα mobile ετοιμάζει η NintendoΚρυμμένα ναρκωτικά μέσα σε πλαστές κασέτες Nintendo

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα