Η Τενερίφη και οι άλλες!

Δεν τον λέει κάποιος εύκολο τον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League. Έχει τις δυσκολίες του κι ας μπήκε ο "Δικέφαλος" σε αυτόν ως ένας από τους ισχυρούς της διοργάνωσης, ως μία από τις δέκα κορυφαίες ομάδες στις δύο πρώτες σεζόν που αυτή "τρέχει", βάσει των πόντων που συνολικά έχει συγκεντρώσει.

Η Βενέτσια, η Τενερίφη, η Βόννη, η Χάποελ Χολόν, η Όπαβα, συν δύο ομάδες που θα προκύψουν από τα προκριματικά,
είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον Β' όμιλο της ερχόμενης διοργάνωσης. Εκ πρώτης, συναντά το... μάτι την Τενερίφη, με την οποία ο "Δικέφαλος" έχει κοντραριστεί και τις δύο προηγούμενες σεζόν της διοργάνωσης.
Η ισπανική ομάδα, λοιπόν, που κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στη διοργάνωση, βρίσκεται ξανά στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Πριν δύο σεζόν τα παιχνίδια ήταν στη νοκ άουτ φάση, ενώ την περασμένη στους ομίλους, όπως και την ερχόμενη. Ο Φώτης Κατσικάρης ήταν την περασμένη σεζόν στον πάγκο της, όμως, την επόμενη θα είναι στους Γιούτα Τζαζ, ως βοηθός του Κουίν Σνάιντερ. Προπονητής στην Τενερίφη ανέλαβε ο Τσους Βιντορέτα, ο οποίος αφού κατέκτησε το πρώτο BCL, την περασμένη περίοδο ήταν στη Βαλένθια.
Σε σχέση με το ρόστερ της περασμένης σεζόν, ο Πονίτκα έφυγε, ενώ μέχρι στιγμής η ισπανική ομάδα, έχει ανακοινώσει την παραμονή του Αμπρομάιτις και του Μπεϊράν. Ο Κώστας Βασιλειάδης, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Τενερίφη τερμάτισε στην 8η θέση στην κανονική περίοδο της ACB και στα πλέι οφ αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ΒCL, αποκλείστηκε από τη Μούρθια στη φάση των 16.

H Βενέτσια κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2017, όμως, την περασμένη σεζόν δεν κατάφερε να έχει καλή πορεία στην Ιταλία. Τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, όμως, αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από την Τρέντο. Στην Ευρώπη αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, από τον όμιλο από τον οποίο στο τέλος πέρασε η ΑΕΚ, συνέχισε στο Europe Cup κι έφτασε μέχρι την κατάκτησή του. Ο Όστιν Ντέι, ο οποίος κάνει τη διαφορά στην ιταλική ομάδα, υπέγραψε συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια, ενώ προπονητής παραμένει ο Βάλτερ Ντε Ραφαέλε.

H Χάποελ Χολόν την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος στο Ισραήλ, όπου έχασε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Την περασμένη σεζόν συμμετείχε στο Eurocup, όμως, αποφάσισε να μετακομίσει στο Basketball Champions League.

Η Τέλεκομ Μπον την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο του γερμανικού πρωταθλήματος και στα πλέι οφ αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Μπάμπεργκ. Στο ΒCL δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων.

Η Όπαβα είναι η δευτεραθλήτρια Τσεχίας, η οποία έχασε στους τελικούς την περασμένη σεζόν από τη Νίμπουρκ. Αυτό το καλοκαίρι μπήκε απευθείας στους ομίλους του BCL. Η πόλη βρίσκεται 104 χιλιόμετρα από την Πράγα, ενώ η ομάδα δεν έχει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την περασμένη περίοδο είχε πολλούς Τσέχους στο ρόστερ της.

Τον όμιλο του ΠΑΟΚ θα συμπληρώσουν και δύο ομάδες από τα προκριματικά. Μία υποψήφια είναι η Σακάρια από την Τουρκία, η οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσει την Άβτοντορ Σάρατοφ από τη Ρωσία, που επίσης έχει πιθανότητες πρόκρισης στον όμιλο. Φαβορί είναι και η γαλλική Ναντέρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα