Η NASA ανακάλυψε σύμβολο του Star Trek στον Άρη

Κάτι ξέρουν εκεί στο Star Trek και δεν μας λένε.

H NASA ανακάλυψε ένα περίεργο είδος ίχνους από την χρόνια αλλαγή του περιβάλλοντος στον Άρη, που θυμίζει το βασικό λογότυπο του γνωστού franchise "Star Trek".

Μια φωτογραφία που τράβηξε το Orbiter Αναγνώρισης του Άρη της NASA

(μέσω Comicbook) δείχνει ένα περίεργο είδος ίχνους από την μετατόπιση κι αλλαγή του περιβάλλοντος της επιφάνειας του Άρη και θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το σήμα της Starfleet από το franchise του "Star Trek". Η ομοιότητα είναι τόσο εμφανής, που μέχρι και ο ίδιος ο λογαριασμός της NASA αστειεύτηκε επ' αυτού.

H ιστοσελίδα της HiRISE δίνει μια καλύτερη περιγραφή για το τι ακριβώς είναι αυτό το εύρημα: "Πολύ παλιά, υπήρχαν μεγάλοι αμμόλοφοι σε σχήμα ημισελήνου που μετακινήθηκαν σε αυτήν την περιοχή και κάποια στιγμή υπήρξε μια έκρηξη. Η λάβα έπεσε πάνω στην πεδιάδα και γύρω από τους αμμόλοφους, αλλά όχι πάνω τους. Η λάβα στερεοποιήθηκε, αλλά αυτοί οι αμμόλοφοι εξακολουθούν να ξεχωρίζουν σαν νησιά. Ωστόσο, ήταν ακόμα άμμος και ο αέρας συνέχιζε να φυσάει. Τελικά, οι σωροί άμμου μετακινήθηκαν αλλού, αφήνοντας αυτά τα 'ίχνη' μέσα στην περιοχή που είχε δημιουργήσει η λάβα", γράφουν.

Τελικά μπορεί να μην έχει άμεση σχέση ο αμμόλοφος με το "Star Trek" αλλά δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική η ομοιότητα με το logo της Starfleet, που στόχος της είναι η εξερεύνηση του διαστήματος.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceΆποψη: Οι Θεοί κέρδισαν την Μάχη του WinterfellΈχουμε την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπαςΗ Samsung Electronics και η Universal Pictures Home Entertainment ανακοινώνουν συνεργασία για HDR10+ περιεχόμενο

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα