Η Marvel δέχεται μήνυση για το "X-Men: The Animated Series"

Αιτία το εναρκτήριο τραγούδι της σειράς.

Το γνωστό εναρκτήριο τραγούδι της σειράς της δεκαετίας του ‘90, "X-Men: The Animated Series", έγινε αίτιο αντιπαράθεσης λόγω μιας νέας μήνυσης.

Σύμφωνα με το TMZ (μέσω Newsarama), ένας άνδρας ονόματι Zoltan Krisko μήνυσε την Marvel Entertainment, και όχι μόνο, για τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού, λόγω των ομοιοτήτων που έχει με το theme song μιας Ουγγρικής αστυνομικής σειράς της δεκαετίας του ‘80s με το όνομα "Linda". Ο Krisko υπέβαλε τη μήνυση εκ μέρους του

Gyorgy Vukan, του εκλιπών μουσικοσυνθέτη του εν λόγω τραγουδιού.

Το ότι το theme song της σειράς X-Men έχει ομοιότητες με άλλα τραγούδια έχει παρατηρηθεί ήδη και έχει γίνει γνωστό μέσω ίντερνετ, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν είχε κινηθεί νομικά εναντίον της Marvel. To "Linda" έτρεξε μεταξύ των ετών 1984-1991 και το "X-Men" μεταξύ των ετών 1992-1997.

Το TMZ αναφέρει ότι η μήνυση δεν έχει γίνει μόνο στην Marvel, αλλά και στις Disney, Fox, Amazon "και άλλες εταιρείες”. Η μήνυση αναφέρει ότι "όλη η επιτυχία του franchise που έχει πετύχει η Marvel και άλλες εταιρείες [χάρη στο 'X-Men: The Animated Series'] είναι αποτέλεσμα του, όπως αναφέρει ο μηνυτής, κλεμμένου τραγουδιού".

Ακούστε τα εναρκτήρια τραγούδια των "X-Men" και "Linda" παρακάτω και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και ό,τι νεότερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Η Κωνσταντίνα είναι αρθρογράφος του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στον κόσμο της, αλλά και στο Instagram.

IGN Greece Ακυρώσεις και ανανεώσεις 2019 O Brendan Gleeson θα γίνει ο Donald Trump σε νέα σειρά Πυρά εξαπολύει ο Martin Scorsese εναντίον του MCU

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα