Η Euroleague θέλει να διαπραγματευτεί το συμβόλαιο εμπορικών δικαιωμάτων με την IMG για την δεκαετία 2026-36

Η EuroLeague προτίθεται να διαπραγματευτεί εκ νέου το συμβόλαιο με την ΙMG για την συνέχιση της συνεργασίας των δυο πλευρών στην εκχώρηση των εμπορικών δικαιωμάτων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη δεκαετία 2026-36.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το SportBusiness και σε άρθρο του Κάλουμ Μακάρθι η EuroLeague και η IMG θα συζητήσουν για νέα

διαπραγμάτευση της μεταξύ τους συμφωνίας που βρίσκεται σε ισχύ από την σεζόν 2015-16 και θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια. Η πολυεθνική IMG διατηρεί δικαίωμα μονομερούς επέκταση για ακόμα 10 έτη και η Euroleague επιθυμεί να αλλάξει τους οικονομικούς όρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η IMG έχει καταβάλλει για τις σεζόν 2016-17 έως 2025-26 εγγύηση 630 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 363 λαμβάνουν οι σύλλογοι της EuroLeague.

Τα τελευταία έτη οι ομάδες δέχονται μερικές περικοπές, παρόλο που τα εμπορικά δικαιώματα της διοργάνωσης θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια και αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει την πίεση των συλλόγων-μετόχων της διοργανώτριας αρχής που ζητούν την επαναδιαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα