Γκούντουριτς: Ο «back up» του Καλάθη διατηρεί ισορροπίες στο παιχνίδι της Φενέρ (video)

Ο πήχης των επιδόσεων του Νικ Καλάθη στην οργάνωση του παιχνιδιού της Φενέρ, είναι σε υψηλό επίπεδο, όταν ο Έλληνας διεθνής play maker αντικαθίσταται από τον Σέρβο, Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της θέσης. Ο «Γκούντου» διαβάζει καλά την αντίπαλη άμυνα, μαρκάρεται δύσκολα από κοντύτερο play maker, έχει εξαιρετική ντρίμπλα στα drives που

επιχειρεί ότι δεν έχει την πάσα σε συμπαίκτη που αποτελεί και την πρώτη σκέψη του, ως ορίζει το πρώτο καθήκον του συγκεκριμένου ρόλου. Έχει μέσο όρο συμμετοχής…ενός ημιχρόνου στα 35 φετινά παιχνίδια και μόνο στα 9 ήταν στην αρχική πεντάδα.

Ο Γκούντουριτς μπορεί να κάνει…διαφορά στο παιχνίδι της Φενέρ, αν υποτιμηθεί σε man-to-man άμυνα, ενώ η μεστή απόδοση του, τον συγκαταλέγει στην πεντάδα των παικτών που έχουν διψήφιο βαθμό αξιολόγησης (pir 10). Oι… «ανάσες» που δίνει στον Καλάθη, είναι πολύτιμες για την ομάδα του, γιατί η οργάνωση των επιθέσεων, συνεχίζει να γίνεται με πιστή εφαρμογή των plays και με αποφυγή λαθών. Ο Γκούντουριτς υστερεί στο μακρινό σουτ δυο πόντων από μέση απόσταση και προτιμά τα drives από την αριστερή πλευρά της αντίπαλης ρακέτας για τα εύστοχα lay up, όταν ειδικά η άμυνα είναι σε ανισορροπία.

Στατιστικά: 35 αγώνες-9 αγώνες-αρχική πεντάδα, Μ.Ο. συμμετοχής: 21 λεπτά, Μ.Ο. πόντων: 9, 59% δίποντα, 34% τρίποντα, 90% βολές, 2,5 ριμπ, 1,4 λάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα