Mercedes: Επέλεξε τον «διάδοχο» του ο Χάμιλτον!

Η απομάκρυνση του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes την επόμενη σεζόν είναι γνωστή. Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θα «ντυθεί» στα χρώματα της Ferrari, οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει ήδη συμβόλαιο συνεργασίας.

Μάλιστα ο έμπειρος οδήγος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Skysports» στο πλαίσιο του Grand Prix της Ίμολα για το ποίον θα επέλεγε. «Ο Κάρλος (σ.σ Σάινθ) είναι ένα υπέροχος οδηγός, πιστεύω ότι σε όποια ομάδα

και αν πάει θα είναι μία θετική εξέλιξη. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τα πλάνα του Τότο (σ.σ Βολφ), αλλά για έμενα, θα επέλεγα έναν μικρότερο οδηγό. Αν ήταν στο χέρι μου πιθανότατα θα έπαιρνα τον Κίμι (σ.σ Αντονέλι)», ισχυρίστηκε ο Χάμιλτον.

Ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι αποτελεί προίον των Ακαδημιών της Mercedes και πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος. Ο Ιταλός οδηγός αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Formula 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντονέλι δεν έχει κατακτήσει ακόμα πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά έχει τους τίτλους από τα Formula Regional European Championship και Formula Regional Middle East.

Θυμίζουμε ότι έχουν υπάρξει δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι η Mercedes έχει ζητήσει εξαίρεση στη FIA για να δώσει στον Αντονέλι άδεια οδήγησης στη Formula 1, όμως αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία.

Μετά την είσοδο του Μαξ Φερστάπεν στο άθλημα για τη Red Bull στα 17 του χρόνια, το διοικητικό όργανο του αθλήματος εισήγαγε ελάχιστο όριο ηλικίας τα 18. Ο Αντονέλι αναμένεται να ενηλικιωθεί στις 25 Αυγούστου την ίδια ημέρα με το Grand Prix επί ολλανδικού πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα