Γίνονται θαύματα στις μέρες μας…;

«Αφήνω το τένις σε καλά χέρια» δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ μετά τον 100ο τίτλο στην καριέρα του στο Ντουμπάι απέναντι στο Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας συνεχίζει να σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη (είναι 10ος πια), να κερδίζει το χειροκρότημα των φίλων του αθλήματος και να λαμβάνει φιλοφρονήσεις – παράσημα από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Μάλιστα συμπεριλαμβάνεται στην παρέα εκείνη που λογίζεται ως η διάδοχη κατάσταση της φανταστικής τετράδας Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ, στην ελίτ του τένις. Αυτό που λέμε «μέλλον του τένις»…

Μαζί με τον Αλεξάντερ
Ζβέρεφ, τον Φράνσις Τιαφόου, τον Ντένις Ζαποβάλοφ, το Ντόμινκ Τιμ, τον Κάρεν Κατσάνοφ. Πριν από δύο, τρία, χρόνια σε αυτή την παρέα θα δικαιούταν θέση και ο Νικ Κύργιος.

Την έχασε όμως στη συνείδηση του κόσμου, με τα καμώματα του και τα λεγόμενά του. Μπορεί το ταλέντο του να μην αμφισβητήθηκε ποτέ, αλλά η εκτίμηση για το χαρακτήρα του έφθινε διαρκώς. «Σπουδαίο ταλέντο, αλλά τρελός» γράφει η ταμπέλα που του «κόλλησαν»!
Κι εκείνος έδειξε να μην νοιάζεται καθόλου γι’ αυτή την εξέλιξη…

Έχει περάσει μια 30ετία από τότε που οι Four Tops τραγουδούσαν “Loco in Acapulco”, όμως το συγκεκριμένο κομμάτι μοιάζει το «κατάλληλο χαλί» σε ό,τι έκανε ο Αυστραλός στο Ακαπούλκο την τελευταία εβδομάδα, για να κατακτήσει τον 5ο τίτλο στην καριέρα του.

Από το νούμερο 72 της κατάταξης και χωρίς προπονητή, νίκησε το Ράφα Ναδάλ (3-3 το ρεκόρ του απέναντι στον Ισπανό), τον Τζον Ίσνερ, το Στάνισλας Βαβρίνκα και στον τελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Άκρως εντυπωσιακή «αλυσίδα», ωστόσο ο κόσμος τον αποδοκίμασε: Έξις δευτέρα φύσις άλλωστε…

Μετά τον τελικό, στον οποίο καθήλωσε το Ζβέρεφ με εκπληκτικά χτυπήματα σε έμπνευση κι εκτέλεση, έσπευσε να αποκαλύψει ότι προετοιμάστηκε κάνοντας jet ski!

Ουδείς αιφνιδιάστηκε. Ή αιφνιδιάστηκε πολύ λιγότερο σε σχέση με ό,τι άκουσε στη συνέχεια:

«Πρέπει να είμαι περισσότερο πειθαρχημένος κι επαγγελματίας και να κάνω καλύτερα πράγματα. Δεν έχω καν προπονητή. Θα ήταν μια καλή αρχή να βρω κάποιον…», δήλωσε ο 23χρονος Αυστραλός. Ποιός τον πιστεύει όμως;

Αν καταφέρει πάντως να διαψεύσει τους επικριτές του, τότε η εκλεκτή παρέα θα ανακτήσει ένα από τα πιο πηγαία ταλέντα της.

Αλλά γίνονται θαύματα στις μέρες μας…;
Keywords
Τυχαία Θέματα