Παπαθεοδώρου: "Είμαστε εδώ για να διακριθούμε και να εξελιχθούμε"

Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το Basketball Champions League είναι προ των πυλών και σε ό,τι αφορά στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων (Τρίτη, 5/3 στο "PAOK SPORTS ARENA", 19:30 NOVASPORTS 2 HD) οι δύο ομάδες έχουν μπει για τα καλά στην τελική ευθεία.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε δηλώσεις (4/3) στη media day της ομάδας του Δικεφάλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων που έρχονται.
Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: "Είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Παίζουμε με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου, κάτοχο του τίτλου και πρόσφατα κατέκτησε κι έναν ακόμα τίτλο, το Διηπειρωτικό. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου που έχει μια σταθερότητα και μια εξέλιξη κάθε χρόνο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς, είναι δεδομένο όμως, ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα εκμεταλλευτούμε και τη σημερινή μας προπόνηση γιατί είναι σημαντικό, να βάλουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας και να δείξουμε αποφασιστικότητα, πάθος, ενθουσιασμό που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι».
Πρόσθεσε: "Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Θέλουμε να έχουμε έναν καλό ρυθμό και αύριο. αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας σε σχέση με το ματς (σ.σ.: με τον Χολαργό) του Σαββάτου. Οι ομάδες όλες αυτή την περίοδο, έχουν αυτοματοποιήσει τα περισσότερα πράγματα, έχουν πολύ μικρές λεπτομέρειες για να δουλέψουν αλλά επειδή όμως το μπάσκετ, είναι ένα παιχνίδι επανάληψης κι εμείς χάσαμε αρκετές επαναλήψεις το προηγούμενο διάστημα λόγω των προβλημάτων που είχαμε, πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτά και ταυτόχρονα σε κάποια πράγματα που και ο αντίπαλος μπορεί να έχει επενδύσει το τελευταίο διάστημα, να δώσουμε κι εμείς κάποιες απαντήσεις».
Αναφέρθηκε στην κατάσταση στην ομάδα μετά από τις εξελίξεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την παρέμβαση της οικογένειας Σαββίδη: "Η κατάσταση είναι σίγουρα καλύτερη. Υπάρχει μια αισιοδοξία, από τη στιγμή που κάτι δείχνει να κινείται, να το πούμε έτσι. Εμείς στο μυαλό μας έχουμε τα ίδια πράγματα. Τους ίδιους στόχους, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας δώσουνε κι άλλες διακρίσεις στις προκλήσεις που είναι μπροστά μας. Ξεπεράσαμε τις προηγούμενες που είχαμε και τώρα δουλεύουμε για το καινούριο για το κάτι διαφορετικό, αυτό μας κρατάει κυρίως σε εγρήγορση και σε καλή κατάσταση".
Πρόσθεσε: "Εγώ προσωπικά και όλοι οι παίκτες μας νιώθουμε ότι έχουμε φανεί αντάξιοι 100% των προσδοκιών που υπήρχαν. Εχουμε στηρίξει μια κατάσταση με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κανένα βάρος. Είμαστε εδώ για να διακριθούμε και να εξελιχθούμε. Μακάρι να συμβεί το καλύτερο για την ομάδα κι ας είναι οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες. Εμείς αυτό θεωρούμε και για αυτό παίζουμε στον ΠΑΟΚ".
Είπε για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ: "Η σειρά είναι δύο αγώνων. Δεν μπορεί να τελειώσει εύκολα κάτι αύριο. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε έναν καλό ρυθμό, να ελέγξουμε το επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ που είναι μια ομάδα με ποιότητα και προσωπικότητα και ταυτόχρονα να οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο της δικές μας επιθέσεις, που θα μπορέσει να μας δώσει δημιουργία και καλή εκτέλεση στην τελική μας απόφαση».
Keywords
Τυχαία Θέματα