Γαλλία: Οι Τουράμ γράφουν ιστορία!

Ο Μάρκους Τουράμ βοήθησε την Τετάρτη τη Γαλλία να προκριθεί στον τελικό του Μουντιάλ 2022 και έτσι μπορεί να γράψει ποδοσφαιρική ιστορία.

Ο νεαρός επιθετικός, αγωνίστηκε ως αλλαγή στον ημιτελικό του «Αλ Μπαΐτ» κόντρα στο Μαρόκο, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές να κερδίζουν 2-0 και να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, που πατέρας και γιος θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν

στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Μάρκους, είναι ως γνωστόν γιος του Λιλιάν Τουράμ, του θρυλικού αμυντικού που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1998 με τη Γαλλία.

Ο πατέρας Τουράμ, ήταν από τα αναντικατάστατα στελέχη τότε στην ομάδα του Εμέ Ζακέ, όπου είχε συμπαίκτη και αρχηγό τον τωρινό προπονητή του γιου του, Ντιντιέ Ντεσάν.

Μάλιστα, ο Λιλιάν είχε χαρίσει τότε στη Γαλλία το εισιτήριο για τον τελικό, σκοράροντας δύο φορές για την ανατροπή στα ημιτελικά κόντρα στην Κροατία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο 50χρονος σήμερα Τουράμ, αγωνίστηκε δύο φορές σε τελικό, καθώς ήταν μέλος της Εθνικής και στο Μουντιάλ του 2006, όταν με τον Ρεϊμόν Ντομενέκ η Γαλλία είχε χάσει στο Βερολίνο στα πέναλτι από την Ιταλία.

Ο γιος του, που αγωνίζεται στη γερμανική Γκλάντμπαχ, δεν έχει ρόλο βασικού στην ομάδα του Ντεσάν, όμως σε 67 συνολικά αγωνιστικά λεπτά έχει προλάβει να δώσει μία ασίστ, στο ματς των «16» με την Πολωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα