Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή: “Η Εύα να μείνει με την κόρη μας, τα έκανα όλα για λεφτά που δεν χρειαζόμουν”

Ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση του QatarGate ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica.

Le Soir

Σύμφωνα με τη Le Soir, ο Τζιόρτζι ομολόγησε ενώπιον του επικεφαλής της έρευνας, του εισαγγελέα διαφθοράς Μάικλ Κλέις, ότι ήταν μέλος οργάνωσης που εκμεταλλεύτηκαν τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να επηρεάσουν τις σχέσεις τους με την Ευρώπη.

Ο

Ιταλός φέρεται επίσης να έχει επιβεβαιώσει, ότι ο Πιερ Αντόνι Παντζέρι, πρώην ευρωβουλευτής, είναι όντως ο “εγκέφαλος” της εν λόγω οργάνωσης.

Ο δικηγόρος του Παντζέρι, πάντως στο ερώτημα της Le Soir μετά την απολογία του Τζιόρτζι απάντησε ότι “δεν έχω τέτοια πληροφορία. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ανυπόστατο καθώς δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτό το έγγραφο το οποίο έχετε δει εσείς. Πρόκειται για παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας”.

La Repubblica

Όπως αναφέρει από την πλευρά της η La Repubblica, ο Τζιόρτζι μετά την απολογία του φέρεται να είπε στους δικαστές “ελευθερώστε τη σύντροφό μου”, υποστηρίζοντας πως πρέπει να μείνει με την κόρη τους.

“Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη” ήταν οι λέξεις, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα που χρησιμοποίησε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, για να επιβεβαιώσει την εμπλοκή του στο QatarGate.

“Ο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος” προσθέτει η La Reppublica.

Τέλος, ο σύντροφος της Ευας Καϊλή είπε πως “παρανόησε” ενώ δήλωσε πως “λυπάται πολύ”.

Σημειώνεται πως η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε, οι δικηγόροι της θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τις βαριές κατηγορίες, παίζοντας το σημαντικό υπερασπιστικό χαρτί της δίχρονης κόρης τους η οποία δεν μπορεί να μην μείνει μόνη τους.

Νομικοί εκτιμούν ότι ο αγώνας που θα δοθεί για την Εύα Καϊλή θα είναι αυτός της αποτροπής της προφυλάκισης και της επιβολής περιοριστικών όρων, όπως της κράτησης κατ’οίκον ή της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο χρόνος ωστόσο μέχρι τότε είναι μακρύς και ουδείς γνωρίζει τι άλλα στοιχεία θα προκύψουν για αυτην την υπόθεση διαφθοράς και πόσοι άλλοι εμπλεκόμενοι.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομολόγησε, Καϊλή, “Η Εύα,omologise, kaili, “i eva