Aργεντινή: Η γιαγιά που έγινε σύνθημα και γούρι της «αλμπισελέστε»! (vid)

Tη λένε Κριστίνα. Είναι 76 ετών και ζει στην περιοχή Λινιέρς της Βίγια Λούρο, μία γειτονιά στο δυτικό Μπουένος Άιρες.

Δεν παρακολουθεί τα παιχνίδια της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η καρδιά της δεν αντέχει την αγωνία 90 ή περισσότερων αγωνιστικών λεπτών. Από τις αντιδράσεις της γειτονιάς μπορεί να καταλάβει όμως εύκολα αν η «αλμπισελέστε» έχει κερδίσει ή όχι.

Έτσι έγινε και στις 30 Νοεμβρίου, όταν η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κέρδισε την Πολωνία για να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ.

Η 76χρονη, φόρεσε τη μάσκα της, πήρε στα χέρια της μία σημαία της χώρας

και βγήκε στο δρόμο για να πανηγυρίσει τη νίκη.

Στη διασταύρωση των οδών Κααγουασύ και Ανδαλγαλά, συνάντησε μία παρέα φιλάθλων. Επρόκειτο για τους «Los Pibes de Luro», μία ομάδα φίλων που γνωρίζονται από παιδιά και κάθε φορά που παίζει η «αλμπισελέστε», συγκεντρώνονται για να παρακολουθούν τα ματς, σχηματίζοντας ένα άτυπο «κλαμπ» οπαδών.

Πάνω στους πανηγυρισμούς, οι «Pibes», είδαν τη συμπαθέστατη Κριστίνα και την κάλεσαν να συμμετάσχει κι αυτή στο πάρτι.

Το σύνθημα βγήκε αυθόρμητα. Στον ρυθμό του «Go West» των Pet Shop Boys, οι άρχισαν να τραγουδούν για τη γιαγιά: «Abuela, la la la la la», την ώρα που κάποιοι έβγαζαν σε video το ωραίο σκηνικό.

Μερικές μέρες μετά, η Αργεντινή αντιμετώπισε την Αυστραλία στους «16» και μετά τη νίκη οι «Pibes» βγήκαν ξανά στους δρόμους της γειτονιάς για να το γιορτάσουν. «Που είναι η γιαγιά;», αναρωτήθηκε κάποιος, αλλά η απάντηση δεν άργησε να έρθει.

Η 76χρονη Κριστίνα, συνεπέστατη στο ραντεβού της, συμμετείχε ξανά στη γιορτή, η οποία είχε πλέον περισσότερους «καλεσμένους», καθώς το video από τους πανηγυρισμούς με την Πολωνία είχε αρχίσει ήδη να γίνεται viral. Το «Abuela, la la la la la», ήχησε ξανά στους δρόμους της γειτονιάς.

Πλέον το…γούρι είχε καθιερωθεί. Και οι Αργεντινοί δεν είναι από αυτούς που χαλάνε τα γούρια! Ειδικά εν μέσω Μουντιάλ!

Προημιτελικά με την Ολλανδία, νίκη στα πέναλτι, πανηγυρισμοί. Η γιαγιά ξανά εκεί, το πλήθος ακόμα μεγαλύτερο να την αποθεώνει.

Μετά τον ημιτελικό με την Κροατία, πάνω από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν σε αυτή την κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά του Μπουένος Άιρες, για να αποθεώσουν την παρέα του Μέσι, αλλά και τη …γούρικη γιαγιά!

Το «Abuela, la la la la la», είχε ξεπεράσει πλέον τα σύνορα της χώρας και ακουγόταν ακόμα και στις εξέδρες των γηπέδων του Κατάρ από τους τυχερούς Αργεντίνους που κατάφεραν να ταξιδέψουν εκεί για να δουν από κοντά την ομάδα του Σκαλόνι.

Πλέον η 76χρονη δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, καθώς είναι και τυπικά πλέον το «γούρι» της Εθνικής, με τους δημοσιογράφους να τη ρωτούν πώς είχε ζήσει τα νικηφόρα για την Αργεντινή Παγκόσμια Κύπελλα του 1978 και του 1986!

Η φήμη της έφτασε ακόμα και στη FIFA, ο ισπανικός λογαριασμός της οποίας πόσταρε φωτογραφία των Αργεντίνων παικτών να πανηγυρίζουν, με λεζάντα το σύνθημα προς τιμήν της!

ABUELA LALALALALA pic.twitter.com/CSReh4ltAo

— Copa Mundial FIFA (@fifaworldcup_es) December 14, 2022

Την Κυριακή, η «αλμπισελέστε» αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον μεγάλο τελικό. Και αν ο Μέσι καταφέρει να την οδηγήσει στον τρίτο Παγκόσμιο τίτλο, η θρυλική abuela θα είναι σίγουρα και πάλι εκεί, γι’ αυτή που θα είναι σίγουρα η …γιαγιά όλων των πανηγυρισμών!

Keywords
Τυχαία Θέματα