Φιλικό με άρωμα πρωταθλήματος

Πόσες και πόσες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες αγώνων στο Καραϊσκάκη, όπου οι αντίπαλοι αμύνονται μαζικά για να «κλέψουν» βαθμό η βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Είναι ο κανόνας με ομάδες της δεύτερης ταχύτητας του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρακολουθώντας το πρώτο, επί βελγικού εδάφους, φιλικό με την Τεσέντερλο, είδαμε ματς με άρωμα ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι που αγωνίζονται στην τρίτη κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος, αποφάσισαν να περιμένουν τους παίκτες των «Πειραιωτών» κάτω
από τη σέντρα, έχοντας δημιουργήσει ανθρώπινο τείχος με διπλή ζώνη άμυνας. Ήταν η επιλογή του προπονητή τους, ώστε να περιορίσουν τη δράση των σαφώς ανώτερων και πιο ποιοτικών παικτών του Ολυμπιακού.

Το τελικό 0-3 μοιάζει τιμητικό για την Τεσέντερλο, αν αναλογιστεί κάποιος τον αριθμό των ευκαιριών που δημιούργησε το σύνολο του Μαρτίνς. Αρκεί να θυμηθούμε επίσης πως στη διάρκεια του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και 4+1 δοκάρια (+1 γιατί η μπάλα βρήκε πρώτα στο αριστερό και μετά στο δεξί δοκάρι σε σουτ του Μάριν).

Η ουσία είναι πως θα πρέπει να προσεγγίσουμε ως μία δυνατή προπόνηση το ματς στο Τεσέντερλο, όπου οι ποδοσφαιριστές του Πορτογάλου τεχνικού είχαν πολλή διάθεση, βγάζοντας σε αρκετά σημεία του αγώνα –κυρίως μετά το 30’- αρκετά από τα στοιχεία που δουλεύει στις προπονήσεις, όπως η πίεση και η ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Από την Κυριακή αρχίζουν τα φιλικά με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, αφού τα επόμενα τρία που θα διεξαχθούν επί βελγικού εδάφους θα είναι με ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Στις 2μμ. ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Εουπεν, την Τετάρτη με την Σεντ Τρούιντεν και το Σάββατο με την φιναλίστ του κυπέλλου Βελγίου, Γκενκ. Ανανεώνουμε το τηλεοπτικό ραντεβού μας για το μεσημέρι της Κυριακής μέσα από το novasports2HD για το φιλικό με την Εουπεν. Και φυσικά, μόλις ολοκληρωθεί θα επικοινωνήσουμε με την υπηρεσία live facebook μέσα από το λογαριασμό του novasports.gr στο facebook.
Keywords
Τυχαία Θέματα