Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Μακελελέ

Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους που ανέδειξε το ποδόσφαιρο, θα βρεθεί σε ρόλο προπονητή αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Βέλγιο.

Οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν την Έουπεν στο δεύτερο φιλικό επί βελγικού εδάφους και τεχνικός της αντιπάλου της ελληνικής ομάδας είναι ο Κλοντ Μακελελέ!

Στα 45 του χρόνια, ο γεννημένος στο Ζαϊρ, και αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο με γαλλικό διαβατήριο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ανάλογη προπονητική καριέρα.

Μέχρι
τώρα έχει διατελέσει βοηθός προπονητή τόσο στην Παρί Σεν Ζερμέν όσο και στη Σουόνσι και από τον Νοέμβριο του 2017 έχει αναλάβει τα ηνία της βελγικής ομάδας.

Ως παίκτης, ο Μακελελέ κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ πήρε και δύο πρωταθλήματα Ισπανίας μαζί της. Στέφθηκε επίσης πρωταθλητής Αγγλίας με την Τσέλσι και Γαλλίας με τη Ναντ.

Θήτευσε για αρκετά χρόνια στην Εθνική Γαλλίας, πραγματοποιώντας 71 συμμετοχές σε 13 χρόνια με τους "τρικολόρ".

Η Έουπεν είναι ομάδα που πέρυσι τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας του βελγικού πρωταθλήματος, ενώ ξεκινά το πρωτάθλημα μόλις στις 4 Αυγούστου, όταν και υποδέχεται στη Σαρλερουά σε αυτό το γήπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα