Φαίνεται ότι το Amazon πουλούσε πειρατικά αντίγραφα παιχνιδιών

Με τι την πατήσαμε;

Φαίνεται ότι το Amazon διευκόλυνε την πώληση ορισμένων πειρατικών παιχνιδιών στα λημέρια της.

Όπως παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τους χρήστες του Reddit και ResetEra, τα Frostpunk και Surviving Mars πωλούνταν στο Amazon για μερικά δολάρια. Βλέποντας ότι αυτά τα παιχνίδια κοστίζουν συνήθως $30 και $40, αντίστοιχα, οι χρήστες υποψιάζονται ότι κάτι ήταν περίεργο. Ο Redditor CodependentWealthy ανακάλυψε ότι οι πωλητές

είχαν κλέψει τις εκδόσεις GOG των παιχνιδιών και τις επανακυκλοφορούσαν στη δική τους πλατφόρμα.

Ο πρώην αρθρογράφος παιχνιδιών και ο ιδρυτής της SavyGamer, Lewie Procter, ασχολήθηκε με το γεγονός, φτάνοντας στο Amazon και στους προγραμματιστές του Frostpunk, 11 Bit Studios. Ο Procter ανέφερε σε ένα tweet ότι όταν ενημέρωσε αρχικά το Amazon ότι είχε πωλήσει πειρατικό λογισμικό, ένας εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών δεν προσέφερε καμία επιστροφή και του είπε να έρθει σε επαφή με τον κατασκευαστή. Αφού μίλησε με αρκετούς άλλους αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών της Amazon μέσω chat, τελικά έλαβε επιστροφή χρημάτων και κάποιες πιο διεξοδικές απαντήσεις από το Amazon.

Μετά την κλιμάκωση της αλυσίδας στην εξυπηρέτηση πελατών, τελικά πληροφορήθηκε ότι το Amazon θα «προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», αλλά η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε εάν οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν ή όχι τη διακοπή των πωλήσεων όλων των πειρατικών παιχνιδιών ή την επιστροφή σε όλους τους πελάτες που τα αγόρασαν. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών του Amazon αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει εάν το Amazon θα αντισταθμίσει ή θα ζητήσει συγνώμη από τους προγραμματιστές των οποίων τα παιχνίδια ήταν πειρατικά και πωλούνται παράνομα.

Όσο για τους προγραμματιστές, η 11 Bit δεν γνώριζε το πρόβλημα μέχρι να ειδοποιηθεί από τον Procter μέσω του Twitter, αλλά τώρα εξετάζει το πρόβλημα. Εν τω μεταξύ, ο χρήστης του Twitter Wario64 ανέφερε το θέμα στο λογαριασμό του Surviving Mars, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η καταχώριση του Amazon δεν είναι "μια πώληση που εγκρίναμε και δεν είμαστε σίγουροι για τη νομιμότητά της".

Το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι αποκλειστικό για τα δύο πάνω παιχνίδια. Καθώς οι χρήστες του ResetEra συνέχισαν να ψάχνουν για το θέμα, ανακαλύφθηκε ότι μια πειρατική έκδοση του Lords of Xulima ήταν διαθέσιμη στο Amazon από τον Οκτώβριο του 2017 έναντι $1,99. Η Numantian Games προσπαθούσε να κατεβάσει τον πειρατικό τίτλο χωρίς επιτυχία. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Amazon τελικά προχώρησε σε ενέργειες, καθώς το παιχνίδι δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

"Προσπαθούμε να καταργήσουμε αυτόν τον seller, αλλά το Amazon φαίνεται να απαιτεί πολλά έγγραφα από εμάς", γράφει η Numantian Games. "Φαίνεται ότι μπορείτε να πουλήσετε ένα πειρατικό παιχνίδι χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά εάν οι ιδιοκτήτες παραπονεθούν γι 'αυτό πρέπει να παρουσιάσουν πολλά πολύπλοκα έγγραφα ... τι ντροπή ..."

Όπως επισήμανε ο Procter, η πολιτική αυτή φαίνεται να βάζει το βάρος της απόδειξης εξ ολοκλήρου σε νόμιμους προγραμματιστές και εκδότες, καθώς οι "πειρατές" είναι σαφώς σε θέση να πουλήσουν παιχνίδια στο Amazon χωρίς να αποδείξουν ότι είναι νόμιμο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι προγραμματιστές και οι εκδότες χάνονται σε πιθανές πωλήσεις και οι καταναλωτές αγοράζουν πειρατικά παιχνίδια που θα μπορούσαν να περιέχουν πολλούς ιούς ή κακόβουλα προγράμματα.

Ελπίζουμε να μην βρεθήκατε και εσείς θύματα.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι αρθρογράφος στο eSports Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

IGN GreeceΤο Rainbow Six Siege ρίχνει άμεσο τσεκούρι στο "hate"Φήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίαςΦωτογραφίες: Xbox Arena Festival 3 powered by ΠΛΑΙΣΙΟ

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα