Ευρωπαϊκό πάρτυ στο Βικελίδης (video)

Με τους Γιουνές και Ντιγκινί σε μεγάλα κέφια ο Άρης διέσυρε την Ξάνθη που έκανε το λάθος να προηγηθεί με τον Κάστρο και να ισοφαρίσει με τον Ντουρίτσκοβιτς. Ο Γιουνές με ένα γκολ και δύο ασίστ, ο Ντιγκινί με δύο γκολ, όσα και ο Γκαρσία, το πρώτο γκολ στην καριέρα του Σιώπη και το παρθενικό
του Κόρχουτ με τους Θεσσαλονικείς, οι κίτρινοι έκαναν ένα ονειρεμένο πάρτυ για τους φίλους τους.

Ο Σάββας Παντελίδης αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του με τους Κουέστα, Δεληζήση, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Φετφατζίδης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ρόουζ, ενώ από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς με τους Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Αακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντίρεσταμ, Σιλά, Θυμιανίδης και Αμορίμ. Και οι δύο προπονητές είχαν τις ομάδες τους σε διάταξη 4-2-3-1.

Πόσα να πιάσει ο Ζίβκοβιτς;

Το ματς ξεκίνησε με έναν ορμητικό Άρη να ψάχνει συνεχώς το κενό στην άμυνα της Ξάνθης, να έχει τρία οριακά οφσάιντ, ένα δοκάρι με τον Ματέο Γκαρσία (το 16ο του Άρη στη σεζόν) και ένα σουτ του Γιουνές που έβγαλε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη επίθεση της Ξάνθης ο Ρόουζ ανέτρεψε τον Μπαριέντος και ο Κάστρο νίκησε τον Κουέστα από την άσπρη βούλα για το 0-1. Ήταν το τρίτο του εύστοχο στη σεζόν και πέμπτο του γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα./

Στο 17' και στο 21' ο Ζίβκοβιτς έδειξε την κλάση του και αποσόβησε την ισοφάριση αρχικά σε σουτ του Φετφατζίδη έξω από την περιοχή και εν συνεχεία σε πλασέ του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή (υπέροχη επέμβαση).

Το ίδιο έκανε και στο 27' όταν Σιώπης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Γκαρσία από τον Φετφατζίδη. Ο βραχύσωμος μέσος του Άρη δεν κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του αφού ο Ζίβκιβιτς απέκρουσε για να δει τον Γιουνές με κεφαλιά στην επαναφορά να ισοφαρίζει σε 1-1. Πόσα να πιάσει;

Ανατροπή με Γκαρσία

Πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης είχε κατασκηνώσει στην περιοχή της Ξάνθης και μετά από ένα κόρνερ ο Δεληζήσης επανέφερε τη μπάλα στην περιοχή με ανάποδη κεφαλιά, εκεί όπου ο Μαέο Γκαρσία βρέθηκε καλυπτόμενος και ανέλπιστα μόνος του πλασάροντας σωστά τον Ζίβκοβιτς για το 2-1.

Έτσι, τόσο ο Γιουνές όσο και ο Γκαρσία με τα ένατα τους γκολ στη σεζόν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να βάλουν τον Άρη μπροστά στο σκορ. Με την "αποκατάσταση της τάξης" ο Άρης κατέβασε ταχύτητα, είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Γιουνές να συτάρει άουτ, αλλά η Ξάνθη είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ιοσφαρίσει με κεφαλιά του Αλμέιντα από την μικρή περιοχή που έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Σιλά φάνηκε να ανατρέπει τον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή αλλά τον διαιτητή να δείνει παίζετε.

Έκανε το λάθος να ισοφαρίσει...

Η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά και κατάφερε να ισοφαρίσει με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ντουριτσκοβιτς ύστερα από ασίστ του Σιλά μετά από ωραία οργανωμένη επίθεση από αριστερά.

Και διασύρθηκε...

Από εκεί και πέρα ο Άρης έκανε ένα τρομερό ευρωπαϊκό πάρτυ με καλεσμένους τους φιλάθλους του. Αφού αρχικά πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 69' εν συνεχεία η Ξάνθη κατέρρευσε. Πολύ ωραία συνεργασία Ντιγκινί και Γιουνές. Ο Ντιγκινί έδωσε στον Γιουνές, αυτός μπήκε από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ήρθε ο Ντιγκινί και έκανε εύκολα το 3-2!

Ακολούθησαν δύο πανομοιότυπα γκολ. Αρχικά στο 74' ο Κόρχουτ αυτή τη φορά πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Άρη, πήρε την ασίστ από δεξιά (και πάλι) από τον Γιουνές και έκανε ευκολα κι απλά το 4-2.

Στο 78' αυτή τη φορά από δεξιά ήταν δημιουργός ο Ματίγια που γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας και ο Ντιγκινί και παλι έκανε το 5-2 με το δεύτερο γκολ του στο ματς και δέκατο στο πρωτάθλημα.

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η αριστερή πτέρυγα της Ξάνθης στο 82' δέχθηκε και έκτο γκολ. Ο Ντιγκινί από δεξιά γύρισε τη μπάλα στον Γκαρσία που βρέθηκε σε θέση φορ και με εξαιρετική εκτέλεση σην κίνηση έκανε το 6-2.

Το 'βαλε ο Σιώπης!

Ο Μανώλης Σιώπης στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης από χέρι του Μπαξεβανίδη ήταν εύστοχος και πέτυχε με αυτό τον τρόπο το πρώτο γκολ στην καριέρα του μετά΄από 168 αναμετρήσεις πανηγύριζοντάς το έξαλλα.

Ακολούθησαν πολύ ωραίες σιγμές με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες για την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη.

Σε μια μοναδική παράσταση ο Άρης διέσυρε την Ξάνθη με σκορ 7-2 στρέφοντας το βλέμμα στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (75' Τόνσο), Ματίγια, Τζανακάκης (958' Σόουζα), Φετφατζίδης (58' Μαρτίνες), Σιώπης, Κόρχουτ, Ρόουζ

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (84' Φασίδης), Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Ακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντίρεσταμ, Σιλά, Θυμιάνης (64' Ντε Λούκας) Αμορίμ (72' Καμαρά)
Keywords
Τυχαία Θέματα