Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3: «Καθάρισε» την 3η θέση και πάει… τελικό

21:00 5/5/2019 - Πηγή: Sportime

Δίχως ιδιαίτερη δυσκολία η ΑΕΚ κέρδισε 0-2 στη Λιβαδειά, κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος και παράλληλα το καλό «εισιτήριο» του Europa League για τη νέα σεζόν.

Η ΑΕΚ ήθελε να κερδίσει, να πάρει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, την καλή

θέση της Ελλάδας για το επόμενο Europa League και μαζί να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόβα για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Και τα πέτυχε όλα!

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με πολύ σοβαρή εμφάνιση στη Λιβαδειά, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον υποβιβασμένο Λεβαδειακό που έπαιζε μαζική άμυνα από το πρώτο λεπτό και τελικά κατάφερε να κερδίσει με 0-2. Σκόρερ για την ΑΕΚ ο Τάσος Μπακασέτας, ο Μάρκο Λιβάια και ο Εζεκίελ Πόνσε. Ετσι, η ΑΕΚ τελείωσε το πρωτάθλημα με 57 βαθμούς και ο Λεβαδειακός μετά από 8 χρόνια υποβιβάστηκε στην Football League.

Μετά από επτά μήνες απουσίας επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και ο Ελντερ Λόπες που αντικατέστησε τον Χουλτ στο 85′.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μπακασέτας και…

Από το ξεκίνημα του αγώνα με φουλ επιθετικό σχήμα (βασικούς και 4-2-3-1) η ΑΕΚ πήρε την κυριαρχία του αγώνα και έδειξε ποιος θα κάνει… κουμάντο. Και πολλές φορές άγγιξε το γκολ είτε με τον Μάνταλο, είτε με τον Πόνσε, είτε με τον Μπακασέτα και άλλους «κιτρινόμαυρους» αλλά δεν τα κατάφερνε. Ο Λεβαδειακός είχε περιοριστεί σε πολύ παθητικό ρόλο, μη έχοντας κίνητρο και προσπαθούσε να περιορίσει την ΑΕΚ. Και ενώ έδειχναν όλα ότι θα πάει με μηδέν στο ημίχρονο, από μία κόντρα από σουτ του Πόνσε στο τέλος του ημιχρόνου, ο Μπακασέτας έπιασε ένα κεραυνό και δεν άφησε στον Μπάγιτς πολλά περιθώρια. Έτσι η Ενωση πήγε στο ημίχρονο με 0-1 και ουσιαστικά τον στόχο της να σκοράρει πρώτη.

Ξέσπασε δίχως αντίσταση

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ πιο ήρεμη και ασφαλή στο χορτάρι. Έτσι βρήκε και τη διάθεση να παίξει πιο ανοιχτά και επιθετικά. Και μαζί τον χώρο να… ξεσπάσει. Με γκολ και δοκάρι. Στο 54’ ο Μάνταλος συνδυάστηκε υπέροχα με τον Λιβάια, με τον Κροάτη να σουτάρει συρτά και δυνατά και να κάνει το 0-2. Στο 58’ ο Μάνταλος είχε οριζόντιο δοκάρι σε φάση για γκολ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Πόνσε έχασε μια σπουδαία ευκαιρία. Από το 61’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο μετά από απευθείας αποβολή του Νανγκίς και τελικά στο 67’ ο Αργεντίνος βρήκε αυτό που έψαχνε. Από πάσα του Μάνταλου, πήρε την μπάλα, σούταρε δυνατά και έκανε το 0-3 στη Λιβαδειά.

Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα η Ενωση έκανε διαχείριση δυνάμεων και δεν ρίσκαρε. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Λόπες μετά από 7 μήνες που έλειπε λόγω τραυματισμού και έτσι το ματς στη Βοιωτία έληξε με χαμόγελα και ικανοποίηση για όλους και όλα.

MVP: Ο Μάνταλος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν μέσα σε… όλα. Και μοίρασε ασίστ για γκολ, και είχε εξαιρετικές συνεργασίες και είχε δοκάρι και χαμένες φάσεις. Πολύ καλός ο αρχηγός.

UP: Ο Μπακασέτας δείχνει ορεξάτος το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι κέρδος για την ΑΕΚ που δεν τον… είχε. Με τον καλό Μπακασέτα στο χορτάρι είναι δεδομένο ότι και η Ενωση πατά καλύτερα επιθετικά στο χορτάρι.

DOWN: Ο Λεβαδειακός και η νοοτροπία του στο γήπεδο ήταν κάκιστη. Μπορεί να ήταν αδιάφορος και υποβιβασμένος, αλλά δεν έδειξε τίποτε και έπαιζε μαζικά άμυνα από το πρώτο λεπτό.

Διαιτητής: Ο Ευστάθιος Γκορτσίλας δεν είχε δύσκολες φάσεις, το παιχνίδι τον… πήγε και κλήθηκε να πάρει προσωπική απόφαση στην απευθείας αποβολή με κόκκινη κάρτα του Νανγκίς. Δικαίως.

Γκολ: 45’ Μπακασέτας, 54’ Λιβάγια, 67’ Πόνσε

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (77’ Γιαννούτσος), Χουλτ (85’ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (70’ Μπογέ), Πόνσε

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου, 4-2-3-1): Μπάγιτς, Χατζηλάμπρος, Αντιλέχου (68’ Ομο), Ρεκβιασβίλι (61’ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Ζησόπουλος, Κονέ, Παντελιάδης, Νανγκίς, Νίκας, Μαρκόβσκι (64’ Καραχάλιος)

The post Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3: «Καθάρισε» την 3η θέση και πάει… τελικό appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα