“Σαλονάτος” Αστέρας! (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 3-0 του Πανιώνιου στην Τρίπολη και “σφράγισε” την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα, ολοκληρώνοντας ωστόσο μία χρονιά “παραφωνία” στην παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε αυτό που ήθελε, που δεν ήταν άλλο από τη νίκη και δεν θα μπλέξει με τα μπαράζ σε μία χρονιά αρκετά κακή για τους Αρκάδες, με τον πήχη που οι ίδιοι είχαν βάλει στο ξεκίνημά της.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον
Παπαδόπουλο κάτω απ' τα δοκάρια, τους Τασουλή, Χριστόπουλο, Βαλιέντε και Κώτσιρα στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Μπελόκ - Ιγκλέσιας, δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Φερνάντεθ, αιχμή του δόρατος ο Αραβίδης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Ρόλε.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Άκης Μάντζιος με τον Μαλέρμπ κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Σαραμαντά, Μίκο, Ντομίνγκες και Παπαγεωργίου στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Κόρμπο και Οικονομίδη, δεξιά ο Μπουμάλ, αριστερά ο Μανθάτης, μοναδικός προωθημένος ο Τσιλούλης και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Άρτσε.

Ο Πανιώνιος τις φάσεις, ο Αστέρας την ουσία

Μπορεί ο Αστέρας να “καιγόταν” περισσότερο για τη νίκη ωστόσο ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με σκοπό να παίξουν ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Στα πρώτα λεπτά βρήκαν αρκετούς χώρους, κυρίως από τον άξονα και προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί με σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σε καλή μέρα και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο ο Αστέρας ευτύχισε να προηγηθεί από ένα στημένο. Ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα βρήκε στο πόδι του Παπαγεωργίου και κατέληξε στα δίχτυα του Μαλέρμπ για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια, κυρίως από τις πτέρυγες αλλά πλέον δεν μπορούσαν να βρουν τα κενά που είχε οι γηπεδούχοι στο πρώτο τέταρτο με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

“Καθάρισε” από νωρίς

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και να “κλειδώσει” ουσιαστικά τη νίκη και την παραμονή του στην κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πίεσε αρκετά τον Πανιώνιο και κατάφερε να πάρει αέρα δύο τερμάτων στο 59ο λεπτό. Ο Καλτσάς βγήκε τετ α τετ, ανατράπηκε αντικανονικά από τον Μαλέρμπ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Ιγκλέσιας ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, γράφοντας το 2-0 και την παραμονή των Αρκάδων στην κατηγορία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 84ο λεπτό ο Καλτσάς, με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τους γηπεδούχους, σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Χριστόπουλος, Μπελόκ, Ιγκλέσιας, Φερνάντεζ (60' Δουβίκας), Ρόλε (86' Τζίμας), Καλτσάς, Αραβίδης (77' Μπαστιάνος)

Πανιώνιος (Α. Μάντζιος): Μαλέρμπ, Ντομίνγκες, Μίκο, Σαραμαντάς, Κόρμπος (78' Κούρντι), Οικονομίδης, Τσιλούλης, Άρτσε, Μπουμάλ, Μανθάτης (66' Ρέντζας), Παπαγεωργίου
Keywords
Τυχαία Θέματα