Ετσι το γύρισε ο Αρης (pics)

Νίκη επί της ΑΕΚ, δύο γκολ, δύο δοκάρια, ξεκάθαρη υπεροχή και καλό ποδόσφαιρο. Ο Αρης πάει ακόμη πιο ψηλά και πλέον αυτή η νίκη έρχεται να προστεθεί σε ένα αήττητο σερί 6 αγώνων. Από το παιχνίδι στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη (31/1) και μετά, από εκείνη τη νίκη με 0-1, ο Αρης
μετράει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Νίκες με Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ και οι ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Και συντελεστή τερμάτων σε αυτή τη σειρά αγώνων, 9-2.
Ο Αρης και ο Σάββας Παντελίδης δοκιμάστηκαν πολύ, ειδικά τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Το 1-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον Παναθηναϊκό (2/12), το ακολούθησαν: Ηττα από τον Ατρόμητο με 4-2 (9/12), εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό με 1-2 (15/12), αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Εργοτέλη (20/12) και μια ατμόσφαιρα βαριά.

Η βαριά ατμόσφαιρα δεν διαλύθηκε ούτε στην αρχή του 2019 όταν ο Αρης ναι μεν νικά τη Λαμία με 1-0 (γκολ στο 90’) αλλά το “Κλεάνθης Βικελίδης” αποδοκιμάζει. Ακολουθεί το 0-0 εκτός έδρας με την ΑΕΛ και η ήττα από τον Λεβαδειακό με 1-0 στις 27/1. Ο Αρης μετά, θα πήγαινε να παίξει στην Ξάνθη και ήδη συζητιόταν το… “αν χάσει, χάνεται” για τον Παντελίδη.
Παντελίδης: “Δεν φοβάμαι”
Εκείνο το διάστημα ίσως κανείς δεν θυμόταν κάποια λόγια του Παντελίδη στην επίσημη παρουσίασή του από τον Αρη (παραπάνω φωτογραφία), στις 14 Νοεμβρίου. Δείτε εδώ και τη σχετική δημοσίευση.
Τι είχε πει τότε ο Ελληνας τεχνικός βγάζοντας προς τα έξω ως “όπλο” τη διάθεση για εργασία;
-“Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα, σαν άνθρωπος δεν φοβάμαι ποτέ, δουλεύω πολύ, και μέσα από τη δουλειά μπορείς να καταφέρεις".
-“Μπορεί στην αρχή να υπάρξει κάποια δυσπιστία από κάποιους, αλλά όλα τα ξεπερνάς με τη δουλειά. Με τη δουλειά μας, θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα στο γήπεδο, που θα κάνει ωραία πράγματα, και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα που μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο για να έρθει στο γήπεδο”.

Τέλος στην αφέλεια

Εκείνα τα λόγια τότε δεν ακούγονταν και πολύ. Τώρα όμως, που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχει ηρεμία, μοιάζουν τόσο κατανοητά. Ο ρόλος του προπονητή λοιπόν.
Ο Παντελίδης εξ αρχής είχε πει ότι το υλικό -προφανώς και- είναι καλό. Απλώς, θα έπρεπε ο Αρης να αποκτήσει έναν ρεαλισμό στο παιχνίδι του, να συμμαζέψει τις γραμμές του, να βάλει τέλος στην αφέλεια.

Να μην έχει π.χ. (τώρα που -λόγω ΑΕΚ- είναι επίκαιρο) ένα υπέροχο, για τον ίδιο, πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης στο ΟΑΚΑ (στον α’ γύρο), αλλά να χάνει (1-0) και στο β’ μέρος να καταρρέει χωρίς άμυνα και να δέχεται άλλα τρία γκολ για το 4-0.
Ο Παντελίδης κατάφερε να πείσει γρήγορα του παίκτες ότι ο τρόπος δουλειάς και η μελέτη του αντιπάλου θα τους δίνει “όπλο” στο γήπεδο για να πάρουν στο παιχνίδι αυτό που θέλουν.

Το χειροκρότημα στον προπονητή

Οσο περνούσαν τα παιχνίδια άρχισε να βγαίνει προς τα έξω κάτι άλλο. Σίγουρα δεν ήρθε από τη μια στιγμή στην άλλη. Στις 3/2 ο Αρης νικά τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 και μετά το τέλος του αγώνα, Ο Σάββας Παντελίδης κάνει μια χαρακτηριστκή δήλωση. “Σήμερα ένιωσα πρώτη φορά μέλος αυτής της ομάδας τους 2,5 μήνες που είμαι εδώ”.
Στην Τρίπολη μετά το 0-3, πάλι χειροκρότημα.

Και με την ΑΕΚ (σχετική η παραπάνω φωτογραφία), το προηγούμενο Σάββατο (2/3) το χειροκρότημα ήταν πιο έντονο από ποτέ. Προφανώς και όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η εργασία τελειώνει ή ότι τούτη η σχέση δεν πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς. Πάντα ισχύει αυτό. Απλώς είναι σημάδι της μεταστροφής.

Τραυματισμοί και ατυχίες

Στο διάστημα που ο Αρης δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του, δεν ήταν απαλλαγμένος από τα προβλήματα με τους τραυματισμούς.
Ο Αρης, κατά διαστήματα, στερήθηκε Γιουνές, Σιώπη, Βέλεθ που πλέον έχουν επιστρέψει. Και βέβαια (παρακάτω φωτογραφία), Μπρούνο Γκάμα...

Στις 14/1, στο παιχνίδι με τη Λαμία, ο Πορτογάλος τραυματίζεται και χάνει όλη τη σεζόν. Ενας παίκτης που προφανώς είχε προλάβει να δείξει την ποιότητά του και το πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον Αρη. Στους τραυματίες και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος που πήγε στα όρια για να καλύψει το κενό του Γιουνές όσο εκείνος έλειπε.
Τώρα, θα λείψει για ένα διάστημα, περίπου δύο εβδομάδων (δείτε εδώ τη σχετική δημοσίευση) και ο πολύτιμος στα σχέδια της ομάδας, Νικολά Ντιγκινί.

Η “επιστροφή” Ματέο Γκαρσία

Σε αυτό το σερί των καλών αποτελεσμάτων για τον Αρη υπάρχει και το "come back" του Ματέο Γκαρσία που για κάποια παιχνίδια είχε… “εξαφανιστεί”. Επαιζε κανονικά αλλά δεν ήταν όπως στην αρχή της σεζόν. Ο εξαιρετικός Αργεντινός (με 25 συμμετοχές στη σεζόν και 9 γκολ αυτή τη στιγμή) άφησε πίσω του εκείνο το διάστημα και ξαναμπήκε στο “κάδρο” με το εκτός έδρας γκολ (σχετική η παρακάτω φωτογραφία), γκολ νίκης για τον Αρη, στην Ξάνθη.

Ο Γκαρσία είχε να σκοράρει 8 ματς (από τη Ριζούπολη στις 12/11) και ξανασκόραρε στις 31/1, στα Πηγάδια. Σε εκείνο το ματς που για τον Αρη γυρίζει ο “διακόπτης”. Κι ο Γκαρσία, έχοντας “επιστρέψει” για τα καλά, έμεινε στα γκολ για τρία σερί (Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης) και έχει έκτοτε υψηλή απόδοση.

Οι μετεγγραφές

Πολύ σημαντικό ρόλο στον καλύτερο Αρη έπαιξαν προφανώς και μετεγγραφές. Η χειμερινή περίοδος, θεωρητικά, είναι πιο δύσκολη από την καλοκαιρινή και για τον αριθμό των διαθέσιμων παικτών αλλά και για τον χρόνο που αυτοί θα έχουν για να μπούνε στην ομάδα. Ο Αρης όμως βρήκε αυτό που ήθελε με συντονισμό όλων και του τεχνικού διευθυντή, Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου.
Ο Ούγγρος, Μιχάι Κόρχουτ από τα αριστερά (με 8 ματς ήδη) πήρε θέση, ο Σουηδός, Ντάνιελ Λάρσον (7 ματς και 2 γκολ) είναι βασικός στην επίθεση.

Και ο Γάλλος, Λίντσεϊ Ρόουζ μπήκε στο κέντρο της άμυνας (6 ματς και 1 γκολ) και μαζί με Βέλεθ και Δεληζήση δίνουν επιλογές στον Παντελίδη. Ο Αρης πήρε βεβαίως και Τόνσο και Φετφατζίδη που έχουν παίξει λιγότερο.
Μιας και ο λόγος για τις μετεγγραφές, στο 2-0 του Αρη επί της ΑΕΚ, τα γκολ τα σημείωσαν δύο από αυτούς τους παίκτες. Ο Λάρσον (στην παραπάνω φωτογραφία) και ο Ρόουζ, στη φωτογραφία που ακολουθεί. Και ο Κόρχουτ είχε δοκάρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα