Αυτό είναι το ταβάνι τους

Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού ότι δεν προσπάθησαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Έκαναν ότι μπορούσαν. Γιατί τόσο μπορούσαν. Όχι παραπάνω. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού έπιασε και ξεπέρασε το ταβάνι της στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Έφτασε όσο πιο ψηλά γινόταν, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες
που έχει αυτό το ρόστερ, έκανε υπερβάσεις και από ένα σημείο και μετά λύγισε από την πίεση, το άγχος και τα προβλήματα. Γιατί το "μέταλλο" αυτής της ομάδας ακόμα σφυρηλατείται. Μέσα από τους αγώνες και τα αποτελέσματα. Μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Τόσο απλά. Ο Παναθηναϊκός "προδόθηκε" από την αφελή αντίδραση της άμυνας του στην...εκκίνηση των δύο ημιχρόνων, δέχθηκε δύο εύκολα γκολ και έτσι ξαφνικά καταστράφηκαν όλα τα πλάνα που είχε σχεδιάσει ο Δώνης. Τόσο πριν από τον αγώνα, όσο και στην ανάπαυλα. Άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του ο τεχνικός των Πράσινων, άλλα βγήκαν στην πορεία και μετά ήταν σχεδόν αδύνατο να επέμβει ουσιαστικά στο παιχνίδι.

Όχι ότι ήταν κρατικό μυστικό, αλλά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ φάνηκε πόσο λείπει από το Τριφύλλι ένας ποδοσφαιρικός ηγέτης, ο οποίος θα μπορέσει να πάρει στην πλάτη του τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα παιχνίδια - φωτιά και πόσο χρειάζεται τούτη η ομάδα έναν παίκτη, ο οποίος θα είναι σημείο αναφοράς. Φάνηκε η "γύμνια" του ρόστερ, αλλά και οι περιορισμένες δυνατότητες που έχει αυτό το νεανικό σύνολο παικτών.

Ο Παναθηναϊκός - αν και αρκετά αργοπορημένα - αντέδρασε μετά το "σοκ" του γρήγορου τέρματος που πέτυχε ο αντίπαλος του και προσπάθησε να πιέσει τον ΠΑΟΚ, όμως στο σημείο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αρκετά έξυπνα, έδωσε χώρο στο Τριφύλλι, οι Πράσινοι δεν ήξεραν τι να τον κάνουν!

"Φλυαρία" στο παιχνίδι, ανούσια κατοχή μπάλας, αργός ρυθμός, προβλέψιμη επιθετική ανάπτυξη και λιγοστές, αναξιοποίητες, ευκαιρίες. Ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες, ο "θολωμένος" Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και η ήττα ήρθε δίκαια από μια καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα