5η και φαρμακερή – VIDEO

08:40 4/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Γκουίντο Πέγια, θριαμβεύοντας στον τελικό του Brasil Open κόντρα στον πρωτάρη, Κρίστιαν Γκαρίν

Στην πέμπτη του παρουσία σε τελικό ATP, ο Γκουίντο Πέγια κατάφερε επιτέλους να πανηγυρίσει έναν ATP τίτλο!

Στην αγαπημένη του επιφάνεια και σχετικά κοντά στην πατρίδα του, ο 28χρονος Αργεντίνος επικράτησε 7-5, 6-3 του Κρίστιαν Γκαρίν και κατέκτησε τον τίτλο στο ATP 250 του Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

Στο

πρώτο του match point, ο αριστερόχειρας Πέγια έβγαλε ένα ωραίο forehand winner στην ευθεία και αμέσως έπεσε στα γόνατα.

“Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αυτό το forehand, σε αυτή την επιφάνεια, συνήθως δεν πάει μέσα λόγω υψόμετρου. Ήταν πολύ καθαρό χτύπημα. Σήμερα ήταν η μέρα μου. Μετά από πέντε τελικούς, ήρθε η στιγμή να κερδίσω έναν. Δεν ξέρω τι να πω και τι να σκεφτώ. Είναι μια πολύ έντονα συγκινητική στιγμή για μένα” είπε ο Πέγια ο οποίος ολοκλήρωσε το τουρνουά χωρίς απώλειες σετ.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς το εναρκτήριο σετ, όπου ο Αργεντίνος έσωσε τα πέντε από τα έξι break points του αντιπάλου του, πετυχαίνοντας τελικά το κρίσιμο break στο 11ο game (6-5) και στη συνέχεια σέρβιρε για το προβάδισμα.

Διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τους κερδισμένους πόντους από το πρώτο του σερβίς, ο Πέγια έσωσε το μοναδικό break point του Γκαρίν στο 2ο σετ και με δύο breaks επι του 22χρονου Χιλιανού, έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 23 λεπτά αγώνα.

Μετά από αυτή την εβδομάδα, ο Πέγια θα ανέβει στο Νο34 της παγκόσμιας κατάταξης που αποτελεί και προσωπικό ρεκόρ για την Αργεντίνο.

Από την άλλη, ο Κρίστιαν Γκαρίν ξεκίνησε το τουρνουά από το Νο92 της ATP και μετά την παρθενική του συμμετοχή σε τελικό, θα σκαρφαλώσει στο career high Νο72.

BRASIL OPEN DRAW | OOP (-5h)

The post 5η και φαρμακερή – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα