Ενδιαφέροντα στατιστικά μετά την άνετη επικράτηση του Βελγίου

Προέκυψαν μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για την ομάδα του Μαρτίνεθ, μετά τη νίκη επί του Παναμά με σκορ 3-0. Ένα από τα χαρακτηριστικά μιας καλής ομάδας είναι να μπορούν οι παικτες κλάσης που διαθέτει, να κάνουν τη διαφορά, όταν δεν λειτουργεί συλλογικά όπως πρέπει. Αυτό συνέβη με το Βέλγιο.
Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Μέρτενς "ξεκλείδωσε" το παιχνίδι με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πήρε στη συνέχεια σειρά με μια πολύ επιδέξια ασίστ στον Λουκακού, ενώ ο Ενέν Αζάρ και ο Λουκακού συνδυάστηκαν
υπέροχα για το τρίτο γκολ. Χωρίς να παίξει ιδιαίτερα καλά, το Βέλγιο έφτασε τελικά σε μία εύκολη νίκη.

= Το Βέλγιο είναι πλέον αήττητο στους τελευταίους 10 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου (5 νίκες – 5 ισοπαλίες), κερδίζοντας κάθε ένα από τα τελευταία πέντε.

= Κάθε ένα από τα τελευταία 11 γκολ που πέτυχε το Βέλγιο σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν έρθει στο 2ο ημίχρονο.

= Οι παίκτες του Παναμά δέχτηκαν πέντε κίτρινες κάρτες σε αυτόν τον αγώνα. Η τελευταία φορά που δόθηκαν περισσότερες σε ένα παιχνίδι Παγκόσμιου Κυπέλλου ήταν στον τελικό του 2010 (η Ολλανδία – επτά κίτρινες).

= Συνολικά, είχαμε οκτώ κίτρινες κάρτες σε αυτόν τον αγώνα μεταξύ Βελγίου και Παναμά – οι περισσότερες μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και επίσης περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στο τουρνουά του 2014.

= Το Βέλγιο κέρδισε και τους 13 αγώνες που σκόραρε ο Μέρτενς.

= Ο Μέρτενς έγινε ο πρώτος Βέλγος παίκτης που σημείωσε γκολ σε δύο συνεχόμενα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά από τον Μαρκ Βίλμοτς (1998 και 2002).

= Ο Ρομελού Λουκακού συμμετείχε άμεσα σε 13 από τα τελευταία 19 γκολ του Βελγίου (11 γκολ, 2 ασίστ).

= Ο Eντέν Αζάρ έχει συμμετάσχει άμεσα σε 16 γκολ στις 15 τελευταίες εμφανίσεις του με το Βέλγιο (οκτώ γκολ, οκτώ ασίστ).
Keywords
Τυχαία Θέματα