Ενδιαφέροντα στατιστικά από το Σίτι - Σάλκε

Κανείς δεν πίστευε ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα συναντούσε ιδιαίτερες δυσκολίες να προκριθεί στα προημιτελικά, μετά τη νίκη με σκορ 3-2 στο πρώτο ματς απέναντι στην Σάλκε στη Γερμανία. Όμως αυτό το εκκωφαντικό 7-0 δημιούργησε αίσθηση και ανέδειξε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

= Ο Γκουαρντιόλα προκρίθηκε για 9η φορά στα προημιτελικά, σε 10 σεζόν που έχει συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

= Αυτό το συνολικό 10-2 της Σίτι επί της Σάλκε, είναι η 2η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων σε νοκ άουτ φάση του
Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την περίοδο 3008-0 (Μπάγερν – Σπόρτινγκ 12-1 για την φάση των «16»).

= Με την πρόκριση της Σίτι θα έχουμε τουλάχιστον τρεις αγγλικές ομάδες στα προημιτελικά, για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2010-11 (με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Τσέλσι).
= Η Σίτι έχει σκοράρει τουλάχιστον 2 φορές, σε καθένα από τα 7 προηγούμενα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, το μεγαλύτερο σερί αγγλικής ομάδας στη διοργάνωση.

= Ο Γκουαρντυιόλα έχει κερδίσει ως προπονητής με τις ομάδες του και τα 6 εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε γερμανικές ομάδες, με τέρματα 28 γκολ υπέρ και 2 κατά!

=Ο Σανέ έφτασε τα 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στην επαγγελματική του καριέρα (37 γκολ με την Σίτι και 13 με την Σάλκε).

= Ο Στέρλινγκ έχει συμμετοχή σε 9 γκολ στις 4 τελευταίες συμμετοχές του στο «Έτιχαντ" στην αρχική 11αδα (6 γκολ και 3 ασίστ).

= Ο Φόντεν έγινε ο νεότερος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι που σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ (18 χρόνων και 288 ημερών).
Keywords
Τυχαία Θέματα