Κανένα έλεος στην πρώην!

H Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε τη Σάλκε 7-0 και με συνολικά σκορ 10-2 πήρε κάτι παραπάνω από πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αγουέρο πέτυχε δύο γκολ, ενώ ο Σανέ σκόραρε μια φορά και μοίρασε τρεις ασίστ απέναντι στην πρώην ομάδα του. Σκόραραν ακόμα οι Μπερνάρντο Σίλβα, Φοντέν και Ζεσούς!

Πως έπαιξαν

Για τη Σάλκε του Τεντέσκο, οι Εμπολό, Σταμπουλί, Κονοπλιάνκα και Μπουργκστάλερ πήραν τη θέση των Μεντίλ, Νάστασιτς, Καλιτζούρι και Ουτ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων. Τρεις αλλαγές
για τη Σίτι σε σχέση με το πρώτο ματς στην Γερμανία, με τους Σανέ, Ντανίλο και Ζιντσένκο να παίρνουν τη θέση των Οταμέντι, Ντε Μπράινε και Φερναντίνιο να βρίσκονται στην ενδεκάδα από τον Πεπ Γουαρδιόλα.

Πεινασμένος ο Αγουέρο

Η Σάλκε έδειξε να ξεπερνάει το άγχος των πρώτων λεπτών, καταφέρνοντας να περιορίσουν τη Μάντσετσερ Σίτι που πήρε με το καλημέρα την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα οι "πολίτες" έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Κουν Αγουέρο στο 14', ύστερα από προσωπική προσπάθεια του Ραχίμ Στέρλινγκ από τα δεξιά και πάσα στη μικρή περιοχή.

Στο 35ο λεπτό ο Κουν Αγουέρο έγραψε το 1-0 σκοράροντας από την άσπρη βούλα, μετουσιώνοντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Μπερνάρντο Σίλβα, μετά το παρατεταμένο κράτημα του Μπρουμά εντός περιοχής.

Ο Αργεντινός στο 38ο λεπτό πέτυχε ακόμα ένα γκολ, υποδεχόμενος το έξυπνο τακουνάκι του Στέρλινγκ, για να τελειώσει με επιτυχία τη φάση! Ήταν το εντέκατο γκολ του Αγουέρο στα τελευταία επτά παιχνίδια απέναντι σε γερμανικές ομάδες!
Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα συνέχισε να επιτίθεται με υπομονή και στο 43' έφτασε στα τρία γκολ με τον Λιρόι Σανέ, ο οποίος σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Ζιτσένκο. Αυτό ήταν το 50ο γκολ του Σανέ σε όλες τις διοργανώσεις με Σάλκε και Μάντεστερ Σίτι.

Με τη λήξη του πρώτου μέρους η Μάντσεστερ Σίτι είχε έξι προσπάθεις στο στόχο, έναντι καμίας της Σάλκε η οποία έμεινε σε ρόλο κομπάρσου! Ο Αγουέρο είχε τα πέντε από τα επτά σουτ της Σίτι στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Σανέ πήρε τη σκυτάλη

Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα συνέχισε το ίδιο καιταιγιστικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου! Ο Σανέ αναζήτησε το δεύτερο του γκολ σε τρεις περιπτώσεις και τα κατάφερε στην τρίτη στο 53', όμως ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σανέ μοίρασε για τον Στέρλινγκ και εκείνος σκόραρε για το 4-0, με το γκολ να κατακυρώνεται με τη βοήθεια του VAR, που εσβησε κάθε υποψία οφσάιντ. Ο Λιρόι Σανέ δεν σταμάτησε να πληγώνει την πρώην ομάδα του και μοίρασε ακόμα ένα γκολ στον Μπερνάρντο Σίλβα στο 71ο λεπτό, με τον Πορτογάλο να εκτελεί τον Φέρμαν μέσα από την περιοχή για το 5-0. Ο Γουαρδιόλα είχε βγάλει από το παιχνίδι τους Αγουέρο και Νταβίντ Σίλβα από το 64ο λεπτό, βάζοντας στο ματς τους Ζεσούς και Φοντέν. Μάλιστα ο 18χρονος Φιλ Φοντέν βρήκε δίκτυα στο 78ο λεπτό και η ασίστ ήταν ξανά από τον 23χρονο Σανέ!

Τα ρεκόρ που πέτυχε η Σίτι ήταν πολλά, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά δέκα γκολ συνολικά σε διπλό ματς σε ευρωπαϊκό παιχνίδι!

Φάση 16 Τσάμπιονς Λιγκ

Σίτι οφ Μάντεστερ

Μάντσεστερ Σίτι - Σάλκε 7-0 (10-2)

Σκόρερ: Αγουέρο (35' πεν., 38') Σανέ (43'), Στέρλινγκ (56'), Μπερνάρντο Σίλβα (71'), Φοντέν (78'), Ζεσούς (84')
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντανίλο, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σιλβα (64' Φοντέν), Στέρλινγκ Σανέ, Μπερνάντο Σίλβα, Αγκουέρο (64' Ζεσούς)
Σάλκε: Φέρμαν, ΜακΚένι, Σερντάρ, Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Σταμπουλί, Μπουργκστάλερ, Οτσίπκα, Σανέ, Μπρούμα, Εμπολό
Keywords
Τυχαία Θέματα