Είναι η ευκαιρία του

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των αντιπάλων του στο δρόμο προς τον τίτλο. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, δεν κατόρθωσαν να πάρουν το τρίποντο. Όλες, πλην της Ξάνθης η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα.

Ο ΠΑΟΚ «σκόνταψε» στο Περιστέρι από τον εντυπωσιακό και φέτος
Ατρόμητο και το νικηφόρο σερί του σταμάτησε στις οκτώ νίκες. Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Και τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει το τρίποντο για να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους τέσσερις και δύο βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο αντίστοιχα, προσπερνώντας την ΑΕΚ.

Ουδείς γνωρίζει πόσες ακόμη αγωνιστικές θα έχει η ομάδα του Πειραιά τη δυνατότητα να αλλάξει προς όφελός της την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας. Αλλά μία ομάδα που κυνηγάει, οφείλει αυτές τις ευκαιρίες να τις αξιοποιεί. Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για την αναγκαιότητα της κατάκτησης της νίκης από τον Ολυμπιακό στο ομολογουμένως δύσκολο ματς με τον Αρη.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, θα πρέπει οι παίκτες του Μαρτίνς να κάνουν πράξη αυτό που τους τονίζει ο Πορτογάλος τεχνικός τα τελευταία 24ωρα: να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο δευτερόλεπτο. Και να μην πετάξουν στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο, όπως έπραξαν στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον ΟΦΗ, αλλά και στο ματς με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη.

Παράλληλα, αρχής γενομένης από τον αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χρειάζεται να αυξηθεί το ποσοστό αξιοποίησης των πολλών ευκαιριών που δημιουργεί ο Ολυμπιακός. Πλέον, δε φθάνει μονάχα η παραγωγή φάσεων. Για να υλοποιηθούν οι στόχοι της περιόδου, είναι αναγκαίο για τους παίκτες του Μαρτίνς να βρίσκουν δίχτυα με μεγαλύτερη συχνότητα και ευκολία.
Keywords
Τυχαία Θέματα