Αθηναίου: "Αγοράζουμε χρόνο!"

Δεν ήταν μια απλή νίκη αυτή που πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ (3/11) στην έδρα του, στο πλαίσιο του προημιτελικού του Κυπέλλου. Αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς κι από τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Αθηναίου, εκ των πρωταγωνιστών της "ασπρόμαυρης" νίκης, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Είπε αρχικά τόσο για την επικράτηση απέναντι στην ΑΕΚ, όσο και γι' αυτή που προηγήθηκε απέναντι στη
Ναντέρ:«Η αλήθεια είναι πως εμείς δεν το βλέπουμε αυτό. Όπως λέει κι ο προπονητής μας θα πρέπει να κερδίζουμε ακόμη και με μισό πόντο. Είναι ακόμη αρχές Νοέμβρη. Έχουμε πολλούς παίκτες και ψάχνουμε ακόμη τους ρόλους μας. Όλοι είναι βασικοί και μπορούν να γίνουν ήρωες μέσα στην ομάδα. Αυτό έχει δημιουργηθεί εν γνώσει όσων έχτισαν το ρόστερ. Αυτό είναι σημαντικό όταν η ομάδα θα είναι έτοιμη. Όσο κερδίζουμε εμείς χρόνο το σημαντικό είναι να κερδίζει κι η ομάδα. Αυτά τα δυο παιχνίδια όπως και το επερχόμενο είναι παιχνίδια που έπρεπε και πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία. Μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε και να προχωράμε. Τα υπόλοιπα θα διορθωθούν στη συνέχεια».

Για το εκπληκτικό ποσοστό που είχε ο ΠΑΟΚ στις βολές (22/22) απέναντι στην ΑΕΚ, σχολίασε:«Νομίζω πως δείχνει τη θέληση και τη συγκέντρωση που είχαμε όλα τα παιδιά. Ήταν κάτι που το είπαμε από τη αρχή. Η ΑΕΚ είναι έμπειρη ομάδα με καλούς παίχτες κι ο βαθμός συγκέντρωσης έπρεπε να είναι μεγάλος. Το θέμα είναι πως το πετύχαμε κι αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε όλους».

Για τον ημιτελικό και την κλήρωση τόνισε:«Σίγουρα μια καλή κλήρωση θα μας βοηθήσει αλλά είναι κάτι που είναι μακριά για εμάς. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι αρχικά να κερδίσουμε το παιχνίδι στην Οπάβα. Πρέπει να είμαστε κι εκεί όπως πρέπει να είμαστε».

Για την αποβολή του προπονητή σχολίασε:«Δεν κατάλαβα καν ότι αποβλήθηκε ο προπονητής μας. Απλά γύρισα κι είδα τον Κώστα στον πάγκο. Όποιος και να ήταν στον πάγκο δεν θα άλλαζε κάτι για εμάς. Ήμασταν τόσο αφοσιωμένοι κι είχαμε τόση θέληση, που δεν θα άλλαζε κάτι».

Για την ψυχολογική σημασία των δύο νικών εξήγησε:«Όσο κερδίζουμε παιχνίδια, κερδίζουμε και χρόνο για να γινόμαστε καλύτεροι. Οποιοσδήποτε θέλει να παίζουμε καλύτερα. Μια μεγάλη ομάδα όπως εμείς, που θέλει να είναι μέσα στους στόχους της, πρέπει να βρίσκει τρόπο να κερδίζει συνεχώς. Θα υπάρξει περίοδος που θα παίζουμε και πολύ καλό μπάσκετ και θα κερδίζουμε. Αρχικά, όμως, νομίζω πως με τέτοιες νίκες καταφέρνουμε πολλά πράγματα. Αν μπορούμε αρχές Νοεμβρίου να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια και να έχουμε και 30 λάθη, μακάρι να το κάνουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα