Εύκολο πέρασμα από το Ρέθυμνο

Με τον Κιλπάτρικ σε ρόλο «πολυβόλου» και τους Παπαπέτρου – Γκιστ να κάνουν σπουδαία δουλειά, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε (75-87) στο Ρέθυμνο και διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στη Basket League.

Οι «πράσινοι» λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί της Γκραν Κανάρια για τη Euroleague, έδειξαν ξανά πολύ καλό
πρόσωπο και ήλεγξαν τον ρυθμό μέχρι τέλους, μη επιτρέποντας στον αντίπαλο να τους απειλήσει. Το Ρέθυμνο, ουσιαστικά, προέβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο, αφού από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του.

Ο Ρικ Πιτίνο μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμη και τους 20 πόντους (17-37) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Από εκεί και πέρα, η διαφορά κυμάνθηκε γύρω από τους 15 πόντους και μόνο μία φορά το Ρέθυμνο μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό (57-66) στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου. Αυτό, ωστόσο, δεν ανησύχησε καθόλου τους «πράσινους», αφού ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ από τους γηπεδούχους.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Κιλπάτρικ, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους με 5/6 τρίποντα και ακολούθησε σε παραγωγικότητα ο Τόμας με 13. Νταμπλ – νταμπλ από τον Γκιστ με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ σε λιγότερα από 14 λεπτά συμμετοχής. 7 πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και 6 ασίστ μέτρησε ο Παπαπέτρου.

Από τους Κρητικούς ξεχώρισε ο Μπαρτ με 22 πόντους, ενώ ο Κλάντον πλησίασε το νταμπλ – νταμπλ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. Διψήφιος και ο Χίκι (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 36-50, 57-66, 75-87.
Keywords
Τυχαία Θέματα