Εύκολα κι απλά

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έμεινε στον θρίαμβο της Πέμπτης, όχι μόνο δεν έδειξε κουρασμένος, αλλά από την άλλη έδειξε να παίζει με έξτρα κίνητρο και ορμή για να φτάσει στη νίκη. Και παρά το γεγονός ότι για μισή ώρα έδειχνε να δυσκολεύεται εν συνεχεία απέδωσε εκπληκτικά απέναντι στην Λαμία και έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Έχοντας τον Φορτούνη σε εξαιρετική μέρα, ο Μάρτίνς ευτύχησε να δει τον φορ
του να σκοράρει μετά από καιρό και να παίρνει αυτοπεποίθηση, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Φετφατζίδη που έβαλε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα. Ο Ομάρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για να βάλει τέλος στο ματς από το 51ο λεπτό.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πλέον περιμένουν να δουν τί θα κάνει ο ΠΑΟΚ τη Δευτέρα στη Λιβαδειά.

Το ματς

Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Μίλαν ο Ολυμπιακός κλήθηκε να επανέλθει στην ελληνική πραγματικότητα και ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό μόνο με τρεις αλλαγές έχοντας στο αρχικό σχήμα τους Μιράντα, Μπουχαλάκη και Νάτχο αντί των Βούκπβιτς, Καμαρά, Ποντένσε. Σε σύστημα 4-2-3-1 ήταν οι Σα, Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Γκερέρο.

Από την άλλη ο Μάκης Χάβος που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και σαφή προσανατολισμό να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της ομάδας του. Έτσι οι έντεκα εκλεκτοί ήταν οι Σαράνοφ, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν, Μπερτόλιο, Βασιλαντωνόπουλος, Καραμάνος.

Ο Γκερέρο "ξεκλείδωσε" την άμυνα της Λαμίας

Τα πλάνα των δύο προπονητών ήταν ξεκάθαρα από το πρώτο λεπτό με τη Λαμία να προσπαθεί να κλείσει κάθε πιθανό διάδρομο στον Ολυμπιακό και για μισή ώρα να το καταφέρνει με σωστές αλληλοκαλύψεις και πίεση στη μπάλα. Ο Ολυμπιακός με υψηλά πσοοστά κατοχής δεν έβρισκε λύσεις αλλά δεν έχασε σε κανένα σημείο την υπομονή του.

Μια κεφαλιά του Γκερέρο στο 2ο λεπτό και ένα κακό σουτ του Μπλάζιτς στο 4' ήταν ό,τι συνέβη στα πρώτα τριάντα λεπτά. Η Λαμία άρχισε να νιώθει ότι μπορεί να ανεβάσει λίγο τις γραμμές της στο γήπεδο και προσπάθησε να το κάνει. Αυτό όμως της στοίχισε άμεσα, καθώς τα πρώτα κενά στην άμυνά της δεν άργησαν να φανούν.

Στο 32' λοιπόν η Λαμία βρέθηκε όλη ψηλά με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κλέψει τη μπάλα και να βγάλει μια γρήγορη μετάβαση σεμιναριακού επιπέδου με τον Νάτχο να βρίσκει τον Φορτούνη ο οποίος με τη μία ευφυέστατα έστρωσε στον Γκερέρο που εύκολα πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Μόνο Ολυμπιακός στη συνέχεια

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός λύθηκε, η Λαμία προσπάθησε να βγει μπροστά, και ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες. Ο Φορτούνης στο 34' με ένα υποδειγματικό σόλο βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ. Στο 37' ο Σισέ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Φορτούνη. Στο 45' πάλι ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην περιοχή σούταρε αλλά νικήθηκε για δεύτερη φορά από τον Σαράνοφ

Η "λύτρωση" του Φετφατζίδη και το τέλος με Ομάρ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός θέλησε να τελειώσει το ματς και το έκανε στο 45.27''! Ο Φορτούνης βρέθηκε από δεξιά μόνος έκανε τη σέντρα, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Φετφατζίση που σούταρρε δυνατά και πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ μετά από δώδεκα άστοχες προσπάθειες.

Στο 51' ο Ομάρ έβαλε τέλος στο ματς σαράντα λεπτά πριν τη λήξη του. Η τρομερή πίεση του έφερε άλλη μια μπάλα κέρδος, ο Μπουχαλάκης έδωσε στον Φορτούνη, εκείνος στον Νάτχο, πλασέ του τελευταίου έβγαλε δύσκολα ο Σαράνοφ και ήρθε τρέιλερ ο Ομάρ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά.

Στο 60' νέα φανταστική ενέργεια του Φορτούνη που πέρασε εντυπωσιακά από τρεις αντιπάλους του έκανε και το σουτ με τα πόδια απομάκρυνε ο Σαράνοφ.

Ο Σα δεν ήταν απλός θεατής

Στο 65' ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία με εκπληκτικό σουτ του Δημούτσου το οποό έσωσε στο Γ ο Σα σε κόρνερ, αποδεικνύοντας ότι είναι σε ετοιμότητα ακόμα και σε ματς που δεν έχει πολλή δουλειά.

Σε όλο το υπόλοιπο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το ματς και την ενέργειά του φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση μόνο που στο 93' θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ και ο Νάτζο αλλά αστόχησε.

* Από ένα πέναλτι ζήτησαν ο Ολυμπιακός κι η Λαμία, οι γηπεδούχοι σε ένα μαρκάρισμα του Καρυπίδη στον Ομάρ με τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ, ενώ οι γηπεδούχοι σε ένα μαρκάρισμα του Σισέ στον Μπερτόλιο για το οποίο ο άσος της Λαμίας είδε κίτρινη για θέατρο.

* Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε το καθιερωμένο πλέον πάρτυ των παικτών του Ολυμπιακού μπροστά στη Θύρα 7 που αποθέωσε τους παίκτες.

Ολυμπιακός: Σα, Κούτρης 967' Τσιμίκας), Μιράντα, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Νάτχο, Φετφατζίδης (77' Βρουσάι), Γκερέρο (86' Μάνος)

Λαμία: Σαράνοφ, Σκαρντοβέλι, Καρυπίδης, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν (77' Καραγκούνης), Μπερτόλιο (64' Μπουλούλης), Βασιλαντωνόπουλος, Καραμάνος (70' Τσούκαλος)

Η εξέλιξη του αγώνα ΟλυμπιακόςΛαμία για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Match Center του Novasports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα