Έχει πλέον το "μέταλλο νικητή"

Το αγωνιστικό "θαύμα" του νεανικού Παναθηναϊκού συνεχίζεται και οι Πράσινοι μοιάζουν ...ασταμάτητοι!

Τούτη τη φορά, οι "μπέμπηδες" του Δώνη ξεπέρασαν και το εμπόδιο του "μαχητικού" Πανιώνιου, πέτυχαν την έκτη νίκη τους σε επτά παιχνίδια και διατηρούνται σε τροχιά ...τίτλου.

Όσο και αν μοιάζει σαν ...ψέμα, αν αναλογιστεί κάποιος τα προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κλαμπ, ο Παναθηναϊκός
κάνει πορεία πρωταθλητισμού και έχει πλέον μια αξιοπρόσεκτη βαθμολογική συγκομιδή.

Οι Πράσινοι "έσβησαν" αρχικά την τιμωρία - λόγω μη αδειοδότησης - της αφαίρεσης έξι βαθμών, πήραν σημαντικά αποτελέσματα και έφτασαν λίγο πριν το μίνι - "μαραθώνιο" των ντέρμπι να βρίσκονται - με το "σπαθί" τους - στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο ματς με τον Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως είχε επιμονή και την απαραίτητη υπομονή στο παιχνίδι του. Και αυτό έχει τεράστια σημασία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια νεανική ομάδα που αντιμετωπίζει ένα σύνολο παικτών που έχει το μυαλό του κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ούτε εκνευρισμός υπήρξε, γιατί δεν ...βγήκε το παιχνίδι, ούτε έγιναν βιαστικές και επιπόλαιες ενέργειες από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Δώνη ακολούθησαν πιστά το πλάνο του προπονητή τους, έπαιξαν ποδόσφαιρο κατοχής μπάλας (73% το ποσοστό του Τριφυλλιού στο ματς), τόλμησαν επιθετικά (14 τελικές προσπάθειες) και βρήκαν με τον "κεραυνό" του Χατζηθεοδωρίδη τη λύση που έψαχναν σε αυτό το ..."γρίφο".

Ο Δώνης προετοίμασε καλά την ομάδα του για το ματς με τους "κυανέρυθρους", διάβασε σωστά το παιχνίδι και έκανε τις κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο για να οδηγήσει τους Πράσινους σε άλλη μια νίκη.

Ακόμα και αν δεν χρειάστηκε να κάνει ...τεράστιες επεμβάσεις, η παρουσία του Σωκράτη Διούδη ήταν και πάλι θετική και αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην εντυπωσιακή βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο γκολκίπερ του Τριφυλλιού. Η εξαιρετική δουλειά που κάνει ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλιαρίτσης ...φαίνεται από μακριά και οι Πράσινοι μπορούν να είναι ...ήσυχοι και σε αυτόν τον τομέα.

Στο αμυντικό κομμάτι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης και Ινσούα, ενώ ο μπακ από το Μάλι βοήθησε αρκετά και επιθετικά. Οι Κουρμπέλης και Δώνης συνεργάστηκαν καλά, ο Χατζηγιοβάνης παρέμεινε ..."ζεστός", ο Μπουζούκης ήταν δραστήριος, ο Καμπετσής έβγαλε ποιότητα στο γήπεδο, ενώ ο Μακέντα έκανε άριστο παιχνίδι στο τακτικό κομμάτι.

Όμως ο Χατζηθεοδωρίδης ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού και για το πολύτιμο γκολ που πέτυχε, αλλά και για την ενέργεια που έδωσε στην ομάδα του σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Σημαντική και η συμβολή του Τζανδάρη στο διάστημα που έπαιξε, ενώ είναι ευχάριστο για τους Πράσινους το γεγονός ότι βρέθηκε αρκετός κόσμος στις εξέδρες, αλλά και ότι πήρε το ...βάπτισμα του πυρός, άλλος ένας παίκτης της γενιάς του millennium. O ταλαντούχος επιθετικός, Χρίστος Σέχου.
Keywords
Τυχαία Θέματα