"Τεσσάρα" του Αίαντα πριν την Μπενφίκα!

Η Χέρενφεν δεν κατάφερε να εμποδίσει τον Άγιαξ να φτάσει στην έβδομη νίκη του στη σεζόν (7-1-1) και υποτάχθηκε με το ευρύ 4-0 στο σπίτι της. Για δέκα παιχνίδια παραμένει αήττητος ο «Αίαντας» στο Άμπε Λένστρα!

Ο Έρικ Τεν Χαγκ ήθελε η ομάδα του να μπει δυνατά στο παιχνίδι και οι παίκτες του το έκαναν πραγματικότητα, καθώς ο Λάσε Σένε άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Δανού στη σεζόν. Ο Άγιαξ περιόρισε τη Χέρενφεν και είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.
Ο Μαροκινός Χακίμ Ζιγέχ ήταν εκείνος που έγραψε το 2-0 στο 42ο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή, φτάνοντας τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα!

Το παιχνίδι κύλησε το ίδιο ιδανικά για τον Άγιαξ στην επανάληψη, καθώς στο 50ο λεπτό ο Κάσπερ Ντόμπεργκ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Χέγκ στην περιοχή και δύο λεπτά αργότερα ο Ντούσαν Τάντιτς σημείωσε το τρίτο γκολ του Αίαντα!

Ο Ντόλμπεργκ έψαχνε συενχώς τον τρόπο να σκοράρει και τα κατάφερε στο 56’, όταν Ζιγέχ και Κρίστενσεν συνεργάστηκαν, ο Δανός σέντραρε παράλληλα εντός περιοχής και ο 21ετών επιθετικός με μια επαφή έκανε το 4-0.

Στη συνέχεια ο Έρικ τεν Χαγκ προχώρησε σε αλλαγές και ο Χούντελαρ πήρε τη θέση του Ντόλμπεργκ, ενώ ο Νέρες εκείνη του Ζιγέχ.

Ο Χούντελαρ ήταν πρωταγωνιστής σε τρεις προσπάθειες του Άγιαξ για το 5-0, με κορυφαία το πλασέ του στο δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Άγιαξ διατήρησε την απόσταση πέντε πόντων από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν (27 π.) φτάνοντας τους 22, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο «Klassieker» τη Φέγενορντ!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Εξέλσιορ – Φίτεσε: 2-0
Αϊντχόφεν – Έμεν: 6-0
Χέρενφεν – Άγιαξ: 0-4
Ουτρέχτη – Άλκμαρ: 2-1
Keywords
Τυχαία Θέματα