Έχασε ο... καλύτερος

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν σχεδόν οι πάντες. Και στο ντέρμπι της Τούμπας καλύτερη ήταν η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ. Σ' ένα ματς που ο Μαρίνος Ουζουνίδης “διάβασε” εξαιρετικά μπλοκάροντας κάθε οργανωτικό μοχλό του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Με πίεση ψηλά και τους Σιμόες, Γαλανόπουλο να μπλοκάρουν τον άξονα και τους Μαουρίσιο, Κάνιας η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα
σε Πέλκα και κατ' επέκταση στον Πρίγιοβιτς, με τους Μπακάκη και Λόπες και την βοήθεια των Μπακασέτα - Μάνταλου επιτηρούσαν τη δραστηριότητα από τις πτέρυγες. Γενικώς ο ΠΑΟΚ για 25-26 λεπτά στο ξεκίνημα ήταν ακίνδυνος για την εστία του Μπάρκα, την ώρα που ο Λιβάγια πρέπει να “έσπασε” το δοκάρι στο σουτ που έκανε στο 20'.

Το γκολ έρχεται από ένα λάθος του Βασίλη Λαμπρόπουλου, πιθανότατα στην πιο εύκολη εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Ένα λάθος που κόστισε στην Ένωση, αφού ο Πρίγιοβιτς μετέτρεψε την ευκαιρία σε γκολ με συνοπτικές διαδικασίες. Ένα πεντάλεπτο σύγχυσης στο παιχνίδι της ΑΕΚ, η οποία στο 40' αγγίζει το 1-1 με την κεφαλιά του Πόνσε.

Στο δεύτερο γκολ, οι περισσότεροι εστιάζουν στο τελείωμα του Πρίγιοβιτς και το πως έμεινε αμαρκάριστος ο Σέρβος. Κοιτάζοντας τη φάση από την άρχη, όμως, θα διαπιστώσετε πως η ευκαιρία προέρχεται από εύκολη χαμένη κατοχή της μπάλας του Μάνταλου περίπου πέντε μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Μάτος ανενόχλητος και δίχως σοβαρά εμπόδια στο δρόμο του αλλάζει μία φορά τη μπάλα με τον Πρίγιοβιτς πριν του την επιστρέψει ξανά για να πετύχει ο Σέρβος το 2-0. Σε μια άμυνα που έχει χάσει κάθε ισορροπία και με τους Λαμπρόπουλο, Οικονόμου να δείχνουν πως πρόθεσή τους ήταν να βγάλουν off side τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και έπειτα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη απόκτησε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, με πολλές επιθέσεις και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Λιβάγια και ο Πόνσε δεν βρήκαν στόχο, ο Μάνταλος είχε ευκαιρίες να σουτάρει, όμως προτίμησε την πάσα, αλλά και η ατυχία με το δοκάρι του Μπακασέτα δεν επέτρεψαν στην Ένωση να βρει γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο ματς, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0.

Μια ήττα που ήρθε σε ένα ματς που βάση εικόνας ήταν καλύτερη αν όχι σε όλο το 90λεπτο στο μεγαλύτερο μέρος του. Όπως και να 'χει από το συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΚ είναι αυτή που πρέπει να προβληματιστεί λιγότερο, αφού σε ένα ντέρμπι στην Τούμπα δεν σκόραρε είτε από ατυχία (δύο δοκάρια), είτε από κακή βραδιά στα τελειώματα των φάσεων. Με σύνεση και ηρεμία το έδαφος που χάθηκε την Κυριακή στην Τούμπα θα καλυφθεί πολύ σύντομα.

ΥΓ: Ωραίες εικόνες στο διάδρομο των αποδυτηρίων της Τούμπας, όπου οι άνθρωποι της ΑΕΚ με επικεφαλής τον Βασίλη Δημητριάδη έδιναν συγχαρητήρια στους γηπεδούχους για τη νίκη που σημείωσαν σε βάρος της ομάδας τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα