Δέκα με τόνο! (video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0 από τη Λάρισα και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με δέκα συνεχόμενες νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τις απουσίες και το rotation του Πέδρο Μαρτίνς, συμπλήρωσαν 16 τρίποντα στα τελευταία 17 παιχνίδια, έχοντας για...σερβιτόρο (2 ασίστ) τον Μπίμπαρς Νάτχο και εκτελεστές τους Χασάν, Ελαμπντελαουί και Καμαρά. Η ΑΕΛ απείλησε ελάχιστα, αλλά παρά
την ήττα κλείνει μία σεζόν με χαμόγελο.

Τα αρχικά πλάνα

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με 5-3-2. Τερματοφύλακας ο Κρίστινσον, στόπερ οι Μπράλιτς, Μόρας και Γκόλιας, στο δεξί άκρο ο Καρανίκας, στο αριστερό ο Ζίβκοβιτς, στο κέντρο οι Μπάλλας, Σεσέροβιτς και Γιακιμόβσκι, στην επίθεση οι Σικάβκα και Νούνιτς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Ο Λοντίγκιν τερματοφύλακας, στόπερ οι Μεριά, Παπαδόπουλος και Σισέ, στο δεξί άκρο ο Ελαμπντελαουί, στο αριστερό ο Τσιμίκας, στο κέντρο Καμαρά, Ανδρούτσος και Νάτχο, επιθετικοί οι Χασάν και Σολδάνο.

Με έμπνευση του Νάτχο

Χωρίς μεγάλες ποιοτικές αξιώσεις το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό χωρίς Φορτούνη και Ποντένσε να έχει την κατοχή αλλά να μην δημιουργεί πολλές φάσεις.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πάντως οι Ανδρούτσος - Νάτχο ανέβασαν την απόδοσή τους στο κέντρο και οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την μοναδική τους ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο για να προηγηθούν.

Ήταν το 24', όταν ο Νάτχο έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα και με έξοχο τρόπο βρήκε κάθετα τον Χασάν, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε ψύχραιμα τον Κρίστινσον για το 0-1.

Οι «ερυθρόλευκοι», είχαν άλλη μία καλή στιγμή στο 36' με τον Χασάν να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί, ενώ ο τελευταίος στο 38' βρήκε...αέρα στην περιοχή όταν ο Τσιμίκας του γύρισε τη μπάλα από καλή θέση.

Η ΑΕΛ προσπαθούσε κυρίως να απειλήσει με μακρινές μπαλιές προς τους επιθετικούς και στημένες φάσεις.

Στο 6' ο Γιακιμόβσκι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μόρας πήρε γυριστή κεφαλιά που κατέληξε άουτ, όμως τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων ανταποκρίθηκαν σωστά στις υπόλοιπες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβουν.

Με...ίδιο «σερβιτόρο»

O Oλυμπιακός ξεκίνησε το β' μέρος πολύ πιο αποφασιστικά και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε ήδη δύο τελικές και ένα γκολ.

Στο 46' ο Νάτχο έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε, ενώ στο 48' δοκίμασε τα πόδια του και ο Ανδρούτσος από μακριά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 49' όμως ήρθε το 0-2, με τον Νάτχο να κάνει πανέμορφη κίνηση από αριστερά και να γυρίζει παράλληλα για δεύτερη ασίστ προς τον ολομόναχο Ελαμπντελαουί, που σκόραρε με πανέμορφο αριστερό φαλτσαριστό σουτ!

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απειλήσει με τον Νούνιτς στο 57', όμως το σουτ του από το ημικύκλιο πέρασε απελπιστικά άουτ, στην τελευταία του ενέργεια πριν παραχωρήσει την θέση του στον Κούνιτς.

Στο ίδιο χρονικό σημείο έκανε αλλαγή και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Φορτούνη να παίρνει θέση στην επίθεση δίπλα στον Σολδάνο αντί του Χασάν.

Στο 62', η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου, με τον Λοντίγκιν όμως να λέει τριπλό «όχι» σε Σικάβκα και Κούνιτς από κοντά μετά από φάση διαρκείας σε εκτέλεση κόρνερ.

Στο 69' όμως ο Ολυμπιακός μπορούσε το 0-3, όταν μετά από μία ταχύτατη αντεπίθεση, ο Νάτχο έδωσε στον Τσιμίκα που αστόχησε από καλή θέση.

Το παιχνίδι πλέον είχε ανοίξει αρκετά και στο 70' μετά από λάθος του Μεριά, ο Σικάβκα έδωσε στον Κούνιτς, ο οποίος από καλή θέση στο όριο της περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στα τελευταία λεπτά, ο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τους Γκερέρο - Τοροσίδη, με τον τελευταίο στο 86' να κάνει την σέντρα από δεξιά και τον Καμαρά να γράφει το 0-3 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις, ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να κάνει το 0-4 από καλή θέση, καθώς ο Κρίστινσον επενέβη στο σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού.

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Πρωτάθλημα 2018-19, 30ή Αγωνιστική, ΑΕL FC Arena
Γκολ: 24' Χασάν, 49' Ελαμπντελαουί, 86' Τοροσίδης
Κίτρινες: Μόρας, Καρανίκας - Παπαδόπουλος, Καμαρά.
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Αλεξέας, Ακρίβος
ΑΕΛ (Φέστα, 5-3-2): Κρίστινσον - Καρανίκας, Μπράλιτς, Γκόλιας, Μόρας (79' Γρομητσάρης), Ζίβκοβιτς - Μπάλλας (67' Νούσιος), Σεσέροβιτς, Γιακιμόβσκι - Νούνιτς (58' Κούνιτς), Σικάβκα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς, 3-5-2): Λοντίγκιν - Μεριά, Παπαδόπουλος, Σισέ - Ελαμπντελαουί (82' Τοροσίδης), Καμαρά, Ανδρούτσος, Νάτχο (72' Γκερέρο), Τσιμίκας - Χασάν (58' Φορτούνης), Σολδάνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα