Τα λάθη του καλοκαιριού πρέπει να διορθωθούν

Δεν ήμουν αισιόδοξος πριν από το ματς. Ο Ολυμπιακός –και φέτος- είναι μία κακοφτιαγμένη ομάδα. Δίχως ρόλους στο παρκέ, πιο σοφτ και από βούτυρο, χωρίς ρόλους και με παίκτες που παίζουν σε πολλές θέσεις χωρίς όμως να έχουν ξεκάθαρη θέση στο παρκέ. Το χειρότερο σε όλα αυτά, είναι πως αυτήν την περίοδο που διανύουμε, όποιος και να είναι στον πάγκο, δεν μπορεί να κάνει ταχυδακτυλουργικά για να κρύψει αυτήν την εικόνα.

Είναι φοβερό ότι ένας σύλλογος του επιπέδου και της ιστορίας του Ολυμπιακού

να είναι σε 4 αγωνιστικές στο 1-3 με αντιπάλους όπως η Βιλερμπάν, Ζενίτ, Μπασκόνια και Ζενίτ. Παράλληλα να είναι τόσο χάλια οι Ερυθρόλευκοι όπως δείχνει το παρακάτω τουίτ.

Μετά από 4 αγώνες. Τα νούμερα λένε την αλήθεια…

Αξιολόγηση 14οι
Πόντοι 14οι
Ριμπάουντς (σύνολο) 5οι
Ριμπάουντς (αμυντικά) 10οι
Ριμπάουντς (επιθετικά) 2οι
Ασίστς 16οι
Λάθη 9οι
Μπλοκ 13οι
Ποσοστό σε δίποντα 12οι
Ποσοστό σε τρίποντα 15οι
Ποσοστό σε βολές 14οι
Ασίστς/Λάθη 16οι

— BlackAngel (@AlexAv0805) 25 Οκτωβρίου 2019

Και για να μην σας το παίξω έξυπνος σας παραθέτω και παρακάτω τουίτ για να καταλάβετε την άσχημη έως και εξοργιστική εικόνα των Ερυθρόλευκων σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές.

Με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Βαλένθια, ο @olympiacosbc στους 3 υπόλοιπους αγώνες για την @euroleague , έχει πετύχει σε 125′ μόλις 197 πόντους (63 με Βιλερμπάν, 68 με Ζενίτ και 66 με Μπασκόνια). Σαφές δείγμα της επιθετικής δυσλειτουργίας και της έλλειψης δημιουργικού γκαρντ…

— Manolo77 (@ManoloAthan77) 25 Οκτωβρίου 2019

Παράλληλα ο Ολυμπιακός είναι αναχρονιστικός και είναι στιγμές που στο χτεσινό παιχνίδι ο Κεμζούρα έμοιαζε «μπλεγμένος» στο ήδη δυσλειτουργικό ρόστερ του. Στον άσο δε, στην καλή μέρα του Τσέρι μάλιστα, παρατήρησα ότι σε 17 λεπτά είχαν περάσει οι Τσέρι, Μπόλντγουιν, Σπανούλης και Κόνιαρης!

Πώς να αποκτήσει ισορροπία μία ομάδα, που έχει τον Μιλουτίνοφ μόνη απειλή και ασφάλεια στο «5» και έναν σκασμό από φόργουορντ στο 3-4; Γενικότερα μία ομάδα που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν στο παρκέ, με μηδέν ψυχολογία. Άρρωστη ρε γαμώτο που δεν την έχει συνηθίσει κανείς έτσι… Παίκτες να κοπανάνε μεταξύ τους, σουτ με το κατέβασμα της μπάλας, χωρίς αυτοματισμούς, καμία συνεργασία. Πόνεσαν τα μάτια μας. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Πρέπει να ορθώσει ανάστημα επιτέλους αυτή η ομάδα. Θα μου πείτε πως; Σίγουρα με αλλαγές  που φωνάζουμε τόσο καιρό και κάποιες κινήσεις που θα την κάνουν πιο λογική.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ

Αυτές είναι δικές μου απόψεις. Πως στα μάτια μου θα μπορούσε κάτι να αλλάξει. Δεν είμαι προπονητής, δεν έχω ούτε τις τύχες τις ομάδας, ούτε εννοείται και το χρήμα για να το πράξω αυτό.

Στον δρόμο λοιπόν είναι οι δύο προσθήκες, με τους Ριντ και Ρότσεστι να καλούνται να ενσωματωθούν άμεσα και να συμμαζέψουν αυτό το άνοστο πράγμα.

Παρακάτω σας παραθέτω το ρόστερ από την στιγμή που θεωρούμε ότι ο Μπόλνγτουιν είναι ο πρώτος που πληρώνει τη νύφη.

1: Ρότσεστι, Κόνιαρης, Τσέρι

2: Σπανούλης, Πάντερ

3: Παπανικολάου, Πολ

4: Πρίντεζη, Κουζμίνσκας, Βεζένκοφ

5: Μιλουτίνοφ, Ριντ, Ρούμπιτ, Χαπ

Αυτήν την στιγμή, ο Χαπ είναι διαρκώς εκτός 12άδας, οπότε η λογική λέει πως είναι ο αμέσως επόμενος για να αποχαιρετήσει. Δεν τον έχουμε δει, όμως πως θα χωρέσει στο ροτέισον; Ο Ρούμπιτ  έδειξε ότι επιθετικά θα προσφέρει λύσεις σαν πάουερ φόργουορντ, ενώ κατά συνθήκη, μπορεί 1-2 λεπτά να παίξει στο «5».  Σε όλα αυτά δεν καταλαβαίνω τον παραγκωνισμό του Βεζένκοφ, ο οποίος είναι και ο πιο αδικημένος, χωρίς χρόνο, χωρίς ευκαιρίες, δίχως να έχει μπάσκετ στα χέρια του.

Δεν θα μου φανεί περίεργο, με το ρεπορτάζ ήδη να το… φωνάζει, ο Κουζμίνσκας να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα αποχωρήσουν. Που καταλήγω; Στον Ρούμπιτ μεταξύ 4-5 και τους Πολ-Παπανικολάου ξεκάθαρα στο «3» χωρίς άλλες κινήσεις.

Συνολικά έτσι ο Ολυμπιακός θα έχει 5 παίκτες για δύο θέσεις. Εκτός αν τελικά πάρει την ευκαιρία του ο Χαπ και αποχαιρετήσουν οι Μπόλντγουιν και Κουζμίνσκας μόνο, που για μένα είναι και το ιδανικό σενάριο, για να υπάρξουν οι κατάλληλες ισορροπίες σε ένα εντελώς ανισόρροπο ρόστερ.

Εάν συμβεί τότε αυτό θα έχουμε

1: Ρότσεστι, Κόνιαρης, Τσέρι (Σπανούλης)

2: Σπανούλης, Πάντερ (Πολ)

3: Παπανικολάου, Πολ (υπό συνθήκες Βεζένκοφ))

4: Πρίντεζη, Βεζένκοφ, Ρούμπιτ

5: Μιλουτίνοφ, Ριντ, Χαπ (Ρούμπιτ)

Τον Ρούμπιτ τον έχω μεταξύ 4 και 5. Οξύμωρο βέβαια έναν παίκτη του συμβολαίου του να τον έχει back up, αλλά δεν μπορώ να περιμένω κάτι διαφορετικό. Το εν λόγω ροτέισον θα φέρει δύναμη στο «4», ανάσες στον… σκασμένο και ολομόναχο Πρίντεζη, χρόνο στον Βεζένκοφ και την απαραίτητη σκληράδα σε μία θέση που οι Ερυθρόλευκοι πονούν απίστευτα.

Παράλληλα ο Ριντ θα χρειαστεί τον αναμενόμενο χρόνο προσαρμογής, άρα και την αναγκαστική βοήθεια από τους τριγύρω του. Δεν υπάρχει λογική ο Ολυμπιακός να μείνει ακόμα πιο γυμνό στο «5» με την φυγή του Ρούμπιτ.

ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΣΣΚΑ-ΜΑΚΑΜΠΙ

Ο χρόνος είναι χρήμα πλέον. Δεν μπορεί κανείς να κοιτάξει πίσω. Δεν γίνεται να μεινει σε αυτό. Δεν μπορώ να ακούω περί χαμένης χρονιάς όσο και αν μοιάζει έτσι. Αθλητισμός είναι και οι παίκτες έχουν μάθει να αγωνίζονται και να μην τα παρατούν. Ειδικά όταν μιλάμε για τέλη Οκτώβρη, όταν έχουν παιχτεί μονάχα 4 αγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Ειδικά όταν βλέπεις την εικόνα και των υπόλοιπων μεγάλων ομάδων.

Είναι άγνωστη λέξη η υπομονή και το καταλαβαίνω απόλυτα όταν βλέπεις αυτό το αποτέλεσμα. Χτες το ματς ήταν δίκαια στους 16 πόντους.  Ουδέποτε ένιωσε πίεση η Μπασκόνια.

Πρέπει άπαντες να ανασκουμπωθούν. Αρχικά παίζεις για την υστεροφημία σου. Κανείς δεν θέλει να χάνει, ειδικά όταν έχεις στο ρόστερ στου ιερά τέρατα όπως οι Σπανούλης και Πρίντεζης. Δεν γίνεται να τα περιμένεις όλα με αυτούς. Στο πρώτο δεκάλεπτο με την Μπασκόνια είδαμε πράγματα, συστήματα για να βγουν παίκτες από σκριν, αυτούς που… απειλούνται να χτυπάει το καμπανάκι της επιβίωσης μέσα τους και να παλεύουν για την σωτηρία τους.

Τώρα τι; Ολυμπιακός είσαι και πρέπει να παίζεις σαν Ολυμπιακός. Ακολουθεί η ΤΣΣΚΑ και το ματς της Μόσχας, που αν κατέβεις έτσι, ο διασυρμός είναι… μονόδρομος. Και οι Ρώσοι θα μυριστούν αίμα, με τον Ιτούδη να είναι πάντα ανοιχτός σε τέτοιες προκλήσεις.

Και μετά η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου. Από τα πιο γεμάτα σύνολα στην Ευρωλίγκα, με τον Γιάννη να έχει βάλει την σφραγίδα του και εννοείται να θέλει τη νίκη στο παλιό του σπίτι, στο ΣΕΦ. Αντέχει ο Ολυμπιακός το 1-5; Πολύ δύσκολο….

ΥΓ1 Πως γίνεται να δέχεσαι καλάθι στα 4,9’’ για το ημίχρνο με την μπαλα στην πλάγια γραμμή; Και γιατί να είναι στο παρκέ τότε ο Βεζένκοφ του μηδέν χρόνου και όχι ένας παίκτης με ρυθμό για το μαρκάρισμα του Σενγκέλια; Γιατί ανάθεμα στον Σάσα βλέπω, λες και φταίει αυτός που είναι μεταξύ εξέδρας και άκρη του πάγκου με όσα έχουν διαδραματιστεί από το καλοκαίρι με την στελέχωση του ρόστερ.

ΥΓ2 Ο Τσέρι ήρθε για τον ρόλο του 3ου πλέι μέικερ. Και αυτήν την στιγμή δίνει και την ψυχούλα του. Αξίζει να παίζει στην Ευρωλίγκα και δη στον Ολυμπιακό; Μεγάλη κουβέντα, όμως το παλικάρι παλεύει σε κάθε κατοχή και αυτό που συμπαθώ περισσότερο σε αυτόν είναι ότι δεν μασάει τα λόγια του.

ΥΓ3 Χρονιά ορόσημο για τον Βασίλη Σπανούλη. Βοηθήστε τον, γίνεται στήριγμά του, όμως μην τα περιμένετε όλα από αυτόν. Είναι ευλογία που τον βλέπουμε ακόμα στα παρκέ. Και το γράφω ακόμα και μετά από ένα κακό ματς. Γιατί ποτέ δεν θα τον δεις να κρυφτεί.

ΥΓ5 Εγραψα ένα κείμενο για τους Φριντέτ και Ρότσεστι και τα πεπραγμένα τους στην Κίνα και πολλοί καλοθελητές έσπευσαν να πουν τις χαζομαρούλες τους. Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Δεν συγκρίνω τους παίκτες. Ποτέ δεν θα το έκαναν αυτό, καθώς ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού είναι μία επιθετική φονική μηχανή και έχω αποθεώσει αυτήν την κίνηση από το καλοκαίρι. Μίλησα ΞΕΚΑΘΑΡΑ για όσα έκαναν στην Κίνα και την υποβάθμιση έως και μηδενισμό της προσθήκης του Ρότσεστι από τον Ολυμπιακό. Τίποτα άλλο. Μην με τρελάνετε κι όλας…

ΥΓ6 Από τον Χένρι πέρσι στον Τίμα και τα τρία φόργουορντ. Από τον ρούκι ΛεΝτέι που έπαιζε με το έτσι θέλω το 5 αντί της φυσική του θέσης αλλά είχε όλα τα φόντα για να είναι καλύτερος φέτος, στον Ρούμπιτ. Από το αθλητικό τεσσάρι που ακουμπάει πέντε, δηλαδή τον Έβανς, στον Κουζμίνσκας. Από τους Μπούκερ, Γιεκίρι, Λεσόρτ, στον Ρούμπιτ δίπλα στον Μιλουτίνοφ. Από γκαρντ με επιθετικές αρετές και εμπειρία από Ευρωλίγκα, στον Μπόλντγουιν και μετέπειτα στην προσθήκη του Τσέρι έχοντας φύγει και ο Γκος. Στην φυγή του Αγραβάνη που ήταν ο μόνος σκληρός ψηλός σου.. Τι έκανες ρε κόουτς… Τι ακριβώς…

Keywords
Τυχαία Θέματα